MBP 13″ (2010) problem.

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware MBP 13″ (2010) problem.

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Príspevky
  • #94660
    mirom
    Účastník (Participant)

    Zdravim, dostal sa mi do ruk MacBook pro ako je uvedene v nadpise.
    Po zapnuti bootoval dost dlho a ked aj system nabehol nefungovalo klikanie aj ked kurzor sa hybal. Skusil som pripojit aj externu mys (aj ked nie apple mys ale to by malo byt asi jedno) a robilo to to iste, kurzor sa hybal ale nereagovalo to na klikanie. Klikanie zacalo fungovat asi az po 15 minutach odrazu samo od seba.
    Tak som sa to rozhodol preinstalovat, je k nemu DVD so systemom, strcil som ho tam, resetol ntb, pri zapinani drzal C, nabehlo to do instalacie tam kde sa vybera jazyk no problem s klikanim stale pretrvaval tak som pockal zhruba tych 15min. odklikol sipku dalej, formatol HDD a dal spravit cistu instalaciu. Tu je ale dalsi problem, uz som instalaciu skusal spustat asi 4 krat a vzdy zamrzne (vzdy zmrzne v inom bode) raz na zaciatku, potom v strede, potom kukoncu… je to nahodne. Skusal som aj cistit disk (poskriabany nieje) a ziadna zmena. Nemozem ziadno dokonci instalaciu, preto to vidim na HW chybu.
    Co by mohlo byt zle? Typoval by som RAM, HDD alebo MB, je najaka moznost to zistit lepsie? S Macom mam len minimalne skusenosti, predom dik za rady.

    #357633
    Drevoplech
    Účastník (Participant)

    Ako pises, moze to byt ramkou, hdd alebo doskou… Ak je to doska, tak mozno po obliati. Asi by som ho najskor rozobral a poriadne precistil. Ak nepomoze, tak vymenit ramku a potom popripade ten disk. Ak si z BA tak sa ti na to mozem kuknut.

    #357637
    stefan.stefanov
    Účastník (Participant)

    moze to byt aj kablik od hdd teoreticky ;)

    #357642
    mirom
    Účastník (Participant)

    Uz som to vyriesil. Pre pripad, ze by mal ktosi podobny problem: trebalo vyresetovat NVRAM, potom uz instalacia prebehla uplne bezproblemu a vsetko frci.
    Kazdopadne aj tak dakujem za reakcie. :)

    Mam ale este jednu otazku, je na nom uplne mrtva bateria (system pise replace now) a po odpojeni napajania nevydrzi ani sekundu. Je bateria uplne mrtva alebo sa s tym da este nieco robit? Ked som ho mal rozobrany tak som ju skusal premerat a mala cosi malo cez 2V co je bieda, system pise, ze uroven nabitia je 0% a nenabija sa. Predpokladam, ze sa bateria uplne vybila a vyskratovala a uz sa jej neda pomoct no predsa keby nahodou niekto nieco vedel….

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.