Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: hardware › MB Pro 2010-bateria sa zblaznila
- Toto téma obsahuje 17 odpovedí, 10 hlasov, a bola naposledny upravená pred 13 rokmi, 3 mesiacmi od
tback.
-
AutorPríspevky
-
26. októbra 2012 o 3:05 #89505
tbackÚčastníknazdar
mam mensi/vacsi problem s bateriou na macu, po 2 rokoch a 200 cykloch battery health klesol na 82%. posledny tyzden (asi 4 dni) health klesla az na 76% a pomaly sa znizuje. okrem toho mi ju magsafe nechce nabit uplne na 100%, vzdy svieti oranzova kontrolka a ked cas nabijania klesne na 3 minuty, zacne sa zvysovat a ide na 7,10,12 a vzdy vyssie..okrem toho, aj ked pouzivam mac odpojeny z adaptera, ukazovatel baterie v % je vzdy na 100, hoc mi ostava do vypnutia 10 minut. dnes v skole (okolo 14-18 hodiny) to este fungovalo v poriadku. % sa znizovali, z vecera do rana sa baterka nabila na 100% a kontrolka bola zelena. no teraz vecer/v noci sa to vsetko nejak dosralo.
system mi hlasi, aby som dal bateriu presetrit AASP ale nakolko v dohladnej dobe nemam cestu do bratislavy a jednak ntb potrebuje vyuzivat v skole (do decembra), servis v najblizsich 2 mesiacoch velmi nepripada do uvahy.
chcel by som sa teda opytat, ci tento stav mozem ponechat do doby, kym nebudem moct odniest macbook do servisu, alebo je potrebne nejake urgentne riesenie?
za odpovede vam dakujem :)
26. októbra 2012 o 7:26 #332814
maiobÚčastníkNo sice ti neporadim ale mne tiez baterka na MBP 13 2010 v poslednom case cca tak raz za dva tyzdne napise ze : vykonajte udrzbu baterie , potom to zmizne po case potom sa zase objavi, health mam 77% cyklov nabijania uz bez mala 400 , co sa tyka vydrze tak je v pohode ale ak bude treba nic ine neostava len menit baterky
26. októbra 2012 o 8:00 #332818
gs_peterÚčastníktento stres sa snazila baterka sposobit aj mne, ale kamarat Steve_SK mi poradil, aby som zoparkrat uplne do vypnutia vybil a nabil baterku, spravil som to asi 4 alebo 6krat, neviem uz, ale uz to facha, mne baterka padla na 62%, po tomto som mal vsak opacny problem, som nevedel vybit MBP, trvalo to asi 9 hodin, kym padol pri klasickej praci a to mam 17″, tak som cakal, ze pojde rychlejsie :D, v kazdom pripade skus to uplne vybit anabit, al enikolkokrat, mne to potom nabijalo asi 15 hodin a potom to uz bolo ok a tak to aj je nadalej
26. októbra 2012 o 9:42 #332836
mac_rookieÚčastníkja mam late MB Pro Late 2009 a detto to iste, za posledne tyzdne mi striedavo vypisuje „Service Battery“ a battery health 22% !!!!! a to ma cca 300 cyklov
26. októbra 2012 o 11:00 #332847
tbackÚčastníkpani, tak to som teda necakal.. ze by sa apple nejak snazil na dialku znicit nase baterie, aby sme si kupili nove stroje?:D
kazdopadne, aspon viem, ze nie som jediny
gs_peter:
vdaka, vyskusam to a snad sa to potom znormalizuje:P26. októbra 2012 o 12:05 #332859
RemoÚčastníkJa mam rovnaky problem 75% a 295 cyklov..mne uz suvisle vypisuje service battery dlhsiu dobu…
zasiel som s tym aj do predajne applu v Auparku, ze nech mi daju blizsie vysvetlenie, jednoducho a stroho skonstatovali ze je nutna vymena baterie…
je pravda, ze poslednu dobu mam notebook doma na stole v docku na nabijacke, tak zmeny neregistrujem, ale ked ho zoberiem na cesty, tak vydz sa nijak zasadne neznizila…
mozno skusim aj ja navod vyssie s vybitim a nabitim niekolkokrat ze sebou..
i ked ked mi zacala bateria robit tieto haluze tak po uplnom vybiti sa dlho nechcela zacat nabijat…
26. októbra 2012 o 12:26 #332861
majdyÚčastníkVeru tak, skúste ju nakalibrovať ako píše tback, presný návod je tu:
https://www.macblog.sk/forum/discussion/293/kalibracia-baterie/
Zaujímalo by ma ako k tej baterke správate, lebo ja mám 2010 MBP 13″ a robím si čo chcem, to znamená, odpojím, keď odídem, pripojím, keď prídem, do školy som ho bral každý deň bez nabíjačky, po škole na nabíjačke celý deň, všade ho často beriem so sebou a mám už 713 cyklov a healt 86%.
26. októbra 2012 o 12:57 #332866
tbackÚčastníkmajdy:
tak ja sa snazim k baterke spravat co najsetrnejsie:D cez tyzden v skole bud pouzivam mac alebo ipad, cize v podstate bateria sa kazdy druhy den nabija, niekedy ostane na nabijacke aj cely tyzden, raz za 3-4 mesiace robim kalibraciu, cize uplne vybit, nechat tak 6 hodin a nabit, pocas skoly ju setrim (vypnuta iluminacia klavesnice, nizky jas, uspatie displeja po nejakych 2 minutach atd), ked ho musim mat v elektrike aj cez 3 tyzdne, raz-2x tyzdenne ho pouzivam len na bateriu, nech nestoji s adpaterom prilis dlho..jednoducho robim vsetko mozne, len aby mi baterka ostala co najzdravsia a ono sa mi to takto vymsti:D
26. októbra 2012 o 13:45 #332874
JaroMÚčastníkRemo: no s podobnym pripadom „rady“ som sa stretol aj ja, aj ked to nebol MBP. Zasiel som do Avionu so svojim starsim iPodom 4G, pretoze sa nedal nastartovat. Tam mi bolo povedane, ze asi odisiel disk a treba ho vymenit. Konecna pravda bola, ze sa uvolnil konektor na HDD cestou do Francuzska v aute a stacilo ho pritlacit, takze konecna „oprava“ v inom servise bola za 20, aj to len za hodinu prace, kedze nic nemenili.
Inak aj ja mam podobny problem s MBP 13 2010, takze idem skusit vyriesit popisanym sposobom.26. októbra 2012 o 16:57 #332894
BenneÚčastníktback, nesetri ale pouzivaj ten notas :) nestaraj sa o to ako o pokladik, aj ked ho mas rad, ale normalne sa ho snaz pouizvat, aj baterku, daj si iluminaciu klavesnice, sak na to to tam je do pici :D secko na full a ides, vyuzi ho :D
26. októbra 2012 o 17:33 #332899
ivaivaÚčastníkV poslednej dobe mám rovnaký problém na MB Air s Mountain Lionom. MB má rok a 256 cyklov.
Battery health skáče medzi 64 a 87%. Keď to padne na 64% hneď to chce vymeniť batériu, potom sa to upraví na 86%. O dva dni zase 76%.
Manželka má rovnaký MB, ale nechal som tam Liona a problém žiadny.P.S. Práve pracujem bez zdroja na batériu a kapacita batérie skočila z 89% na 90%. Buď sa dobila zo vzduchu alebo majú súdruhovia z Apple v niečom problém.
26. októbra 2012 o 18:14 #332921
BenneÚčastníkTa kapacita baterie pri vybijani sa vyratava, to neni superpresne cislo :)
26. októbra 2012 o 18:27 #332925
tbackÚčastníkbenne, tak ale ja potrebujem mat mac k dispozicii aj 6-7 hodin denne (pages+preview+net), preto ta starostlivost:D
26. októbra 2012 o 19:07 #332929
ivaivaÚčastníkbenne: Chapem, ze vypocty nie su presne. Je tam vela premennych ako vek baterie, sucasny odber, tepelna zavislost vnutorneho odporu clanku od teploty, …
Staci ale jedna podmienka, ktora porovna predchadzajuci stav so sucasnym, a ak je vyssi ponecha sucasny.
Jedno „if“ by system nespomalilo :)26. októbra 2012 o 19:09 #332930poper
Účastníkked sa zblaznila, tak ju posli do pezinka
28. októbra 2012 o 8:08 #333100
mac_rookieÚčastníkPani, moja baterka sa ale naozaj zblaznila, predvcerom pise health 22 percent (ako som pisal vyssie).
Dnes, z nicoho nic, bez akehokolvek zasahu, health 84% … ja som uz toho uplne out :)
A uz ani nevypisuje ze „Service battery“. Nerozumiem.28. októbra 2012 o 19:04 #333186poper
Účastníkvies co?
daj ho do servisu28. októbra 2012 o 20:34 #333196
tbackÚčastníkMne to po 1. kalibracii hodilo health na 81% a zatial to vyzera tak, ze sa to tam drzi. Uvidime, co hude dalej. Ale mac_rookie na tvojom mieste by som ten servis asi rozhodne navstivil:D
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.