MB Air 1.1 – na displeji nic iba seda plocha

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware MB Air 1.1 – na displeji nic iba seda plocha

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Drevoplech
    Účastník (Participant)

Kupil som do mojho MacBook Air 1.1 logic board cez Ebay. V popise bolo, ze je pouzivana, 100% funkcna ale treba navstivit servis, lebo je blokovana firmware passwordom.

Dosku som namontoval, macbook sa zapne, ale nezaznie ziadny „startup chime“ a po par sekundach sa ukaze iba seda obrazovka.

Na HDD nemam zatial ziadny OS, je naformatovany na FAT32 (vytiahnuty z iPod Classic 160GB).
    Ked zapojim SuperDrive s original instalacnym DVD OSX 10.4.2, tak ho chvilu vrti a nacitava, ale potom ho to prejde.
    Skusal som po starte drzat Options+CMD+P+R, ale nejako to nereaguje.

Nejake napady, v com moze byt problem, resp. co spravit?

Ak by to bol problem v EFI Firmware password, tak by to zrejme malo chciet nejake heslo. Ci?
    Ak by bol problem chybajuceho OS, tak by tam mal blikat stvorcek s otaznikom. Nie?

Vopred vdaka za rady…

Andreso
    Účastník (Participant)
    Drevoplech
    Účastník (Participant)

Vdaka Andreso, ale toto mi zial nepomoze… Ide tam o to, ze vyberies cast ramky a resetnes PRAM. Na Macbook air ale ramku nevyberiem, nakolko je pevne uchytena na doske.

Nasiel som na nete moznost flashnut firmware cez „Firmware restoration CD“, ktoreho image sa da stiahnut z Apple stranok. Nenasiel som ale restoration CD pre MB Air.

Drevoplech
    Účastník (Participant)

Nikto ziadne napady prosim? Neviete nahodou niekto ako sa moze prejavovat ten firmware password?

Viem, ze ak je tam firmware password, tak moze byt locknute bootovanie z externych zdrojov, resetovanie PRAM, NVRAM a podobne. Je ale mozne ze mi brani spustenie systemu aj ked tam vymenim interny HDD?

Vcera som nahodil ten 160 GB HDD spat do iPodu a ten som napojil na Macbook White, z ktoreho som urobil restore systemu na iPod. v ipode by mal teda teraz byt plnohodnotny SnowLeopard. Ked som ten disk ale nahodil spat do MBA, tak som tam kde som bol… Iba seda obrazovka, ziadna jablko, ziadny startup chime, nic.

stefan.stefanov
    Účastník (Participant)

Drevoplech, odkial si? Napis na stefanov@hd-servis.sk ja som z ba, kukol by som sa ti na to ;)

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.