MB 2.4 vs. MBP 2.4

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware MB 2.4 vs. MBP 2.4

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    leguan
    Účastník (Participant)

Ahojte, zvazujem kupu (mam MB White) noveho MB/MBP a rozhodujem sa medzi 2.4GHz MB a MBP. Bude tam 4G ram a na stole k tomu 24″LED cinema, cize nizsia rozlisovacka len na cestach a to je relativne v poho…
    Na MB ma samozrejme laka mensia velkost -> vacsia portabilita na cestach…

Je klavesnica na hlinikovom MB (na 2.4 ta s podsvietenim) rovnaka ako na MBP?
    Su tam nejake rozdiely ( chipset / etc… ) ?

Neviete nahodou niekto o wireless docku / port repliakatore kompatibilnom s OS X?

Dik za tipy/nazory

mike
    Účastník (Participant)

Ahoj presne podobny problem som riesil ja asi pred mesiacom, ked som si kupoval svoj MacBook.
    Nakoniec som sa rozhodol pre MB.
    Vsetko je na tychto dvoch pocitacoch rovnake od procesora, cez ramku, HDD, atd… az na:

– MBP má väčší displej a je vacsi (ja som to bral ako nevyhodu – 13″ displej mi vyhovuje a tiez rozmery MB, a navyše ty spomínaš, že budeš používať externý monitor)
    – MBP má samostatný grafickú kartu nVidia 9600 s 256 MB grafika – co je vyhoda len ak pracujes s grafikou, predpokladam, ze kvoli hram si ho nekupujes
    – MBP má FireWire 800 a MB nemá FireWire, len USB (tvoj stary biely MacBook má apsoň 400) – toto som ja neriešil, pretože som ešte v zivote nepouzil FIreWire… :D
    – MB má vyššiu výdrž batérie – aspoň podľa údajov z apple.com – v praxi je to neoveriteľné.. :D (MB vraj vydrží až 5 hodín)
    – klávesnica a podsvietenie sú absolútne totožné
    – a najpodstatnejším detailom je, že MBP je asi o 300 € drahší, čo určite nie je nezanedbateľná položka…

preto keď som si ja zhrnul všetky pre a proti, tak mi jednoznačne vyšiel MB, keďže s grafikou nerobím, rozmerovo mi vyhovuje (je len o nieco väcsi ako papier A4), FireWire mi netreba a navyše mám 300 € vo vrecku… :)

jednoducho malý chutnučký MacBook, ktorý keď niekde vytiahnem, tak hneď som stredobodom pozornosti…

raul
    Moderátor

ja som si kupil mbp, sestre mb… Keby som mal ja mat mb miesto mbp, nebol by som az tak proti… Ono je aj ten mb dokonaly:) hej, taky chutnucky :)

Zatial co si napisal by som ti odporiucal mb.. Ale napis, co na tom chces robit, ted na co to budes mat…

leguan
    Účastník (Participant)

budem na tom developit, t.j. major time vela okienok s vela textom. vykon (4G ram) koli testovaniu a pripadnym virtualnym masinam.

vela okienok s textom = 24″ screen

na cestach skor len obcasne nieco dopisat do kodu a vybavit vsetko ostatne (maily, komunikacia, etc…)

mike
    Účastník (Participant)

v tomto pripade by ti asi skor pasoval ten MBP… Ono aj ten 15″ MBP nie je nejake velko cudo, zeby si nemohol ho v pohode prenasat. ak to mas porovnat s klasickym notebookom 15,4″ tak je to omnoho tensie a mobilnejsie…
    takze asi ti skor pasuje ten MBP je to predsa len na profesionalnu robotu… a hlavne ak nehraju peniaze rolu tak vtedy nie je co riesit… :)

renad
    Účastník (Participant)

Ak pracuješ na 99 % s externým monitorom ako ja – tak ti stačí MB
    – výkonovo v pohode na všetko
    – lepšia mobilita (menší, spratnejší, vláčim ho 17 mesiacov) – skutočne oceníš malú váhu aj veľkosť
    – 13″ ti stačí maily, web, prípadne nejaké rýchle opravy …
    – ušetrených 300 € vraz radšej do periférií (monitor/RAM/disky/taška/obal/….)

nevýhoda:
    – potom ale na hliník MB dostaneš v zberných surovinách menej peňazí … :)

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.