Mail v Terminali

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Mail v Terminali

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    Príspevky
  • #55338
    riso
    Účastník (Participant)

    pre rozchodenie mailov pod terminalom je potrebne nakonfigurovat tieto subory /usr/share/misc/mail.rc, /usr/local/etc/mail.rc a /etc/mail.rc vie mi niekto povedat ako? pripadne poradit ako rozchodit maily v treminalovom okne?

    #110948
    lesnik
    Účastník (Participant)

    co znamena rozchodit maili v terminaly? chces klienta pre terminal? tak to je potom napr. vynikajuci/skvely/uzasny mutt :) alebo chces aby system ako taky bol schopny posielat maili? to potom musis nastavit v /etc/postfix/main.cf smarthost a v /etc/hostconfig povolit spustanie postfixu pri starte pocitacu (MAILSERVER=-YES-). a budes moct odosielat maili prikazom
    $ echo ahoj | mail -s ahoj meno@adresa.ld

    je to celkom uzitocne ak vyvyjas nejake web applikacie ktore posielaju nejake maili bez smtp autentifikacie

    #110949
    Aleks
    Moderátor

    Mail v termináli som ešte neskúšal ale web v termináli je super :) http://www.apple.com/downloads/macosx/unix_open_source/lynxtextwebbrowser.html

    #110950
    mayoxy
    Účastník (Participant)

    naco vam je mail alebo dokonca web v terminali ? ma to neaku zvlastnu ulohu alebo len tak ze sa nudite a zabijate cas?

    #110952
    lesnik
    Účastník (Participant)

    Terminal je set sakramentsky dolezita vecicka :-) A nemat v nom moznost pristupovat na web alebo ku e-mailom, hmmm. Co ak nahodou nabootujes svoj OS X do single user modu a budes potrebovat ist na net kuknut nieco? Ha? :-))

    #110956
    riso
    Účastník (Participant)

    ja som proste zo starej skoly zazil som pocitace krmene papaierovymi stitkami teakze k parci ani tak nepotrebujem nutne terminalove okno ale clovek si je v nom nejak istejsi a keby som bol vyvojar tak moj zivot by bol v tomto zmysle ciernobiely. Naco je lynx textovy brouser pod terminalom? No na to ze ked ti ide ozaj len o informacie a klavesnica je ti blizsia ako mys tak nic rychlejsie nieje. Pre niekoho zvyknuteho klikat na ikonky to je samozrejme stredovek, ale pre vyvojara zas je to o tisic zbytocnych obrazkov rychlejsie a co do obsahu naprosto vyhovujuce riesenie. No a maily pod terminalom chcem len z pohodlosti ked uz som v nom aby som nemusel ruku prekladat na mys :-) a aj z nostalgie.
    Takze kveci: mutt je sucastou mac osX ? alebo si ho musim doinstalovat ako lynx (si viem zistit aj sam:-) v podstate by mi stacil aj mail samotny (ak to nieje to iste ako mutt) Takze ak ano potom viem co musim skonfigurovat. Ak nie bodli by priamo konfiguraky alebo nejaky odkaz kde sa to docitam lebo ked zadas man mail tak sa tam uvadzaju tie subory co uvadzam v uvode a ja nemam ani tie adresare – chapem ze je to rozdiel od linuxu ale aj tak neviem aky ma byt obsah tych konfigurakov, pripadne ked mutt tak ok ale aj v tom pripade mi chybaju konfigy, resp. neviem co v nich ma byt – ciastocna odpoved je uz hore od lesnika – dakujem.

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.