MacBook zivotnost baterie + externy displej

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware MacBook zivotnost baterie + externy displej

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Autor
    Príspevky
  • #54702
    danullo
    Účastník (Participant)

    Cau,
    tak mi minuly tyzden prisiel novy macbook. A kedze je to moj prvy mac, a chcem aby vydrzal co najdlhsie, mam 2 otazky co sa tykaju baterie a displeja.
    Bateria:
    ako najlepsie nabijat baterku aby vydrzala co najdlhsie? Nabijat ako sa mi zalubi (resp. ako mam cas) aj ked bateria nieje uplne vybita, alebo vzdy pockat az sa uplne vybije a nabit doplna. Ci vykonavat kalibraciu baterky tak ako pisu v navode raz mesacne.

    Externy displej:
    mam LG 19W a chcel by som sa spytat ako bude fungovat s macbookom (hlavne pozeranie filmov), neda sa vyskusat, nemam este miniDVI kabel. Mozem prepnut macbook na externy displej, a potom ho zavriet? Neuspi sa pri tom? Alebo treba mat macbook otvoreny aj ked pracujem na externom displeji.

    Vdaka vsetkym za odpovede.

    #108264
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    Baterku v podstate mozes nabijat a vybijat podla potreby ale raz za 1-2 tyzdne by som ju prehnal kompletnym cyklom nabijania, ako to popisuje Apple. Ale cim menej pouzivas baterku, tym dlshie vydrzi, hlavne, co nici baterku su cykli ale tak isto vtedy, ked dlho nepouzijes baterku (ani tak ani tak :)) ). Takze vseobecne, baterka by sa mala pouzivat tak, ako potrebujes a neriesit moc okolo toho. Nie je to ziadna magia, ci si budes davat obrovsky pozor na baterku a vydrzi ti 2,5 roka .. alebo ju budes normalne pouzivat a vydrzi ti “len” 2 roky .. to mas asi jedno ci nie ? :) .. 1x behom 2 rokov investovat 3000 Kc do novej baterky nie je az taka neuveritelna polozka.

    Co sa tyka display, tak s tym nie je problem, pojde ti to normalne .. az na jednu vec by som ta rad upozornil, samozrejme, da sa nastavit v systeme to, aby sa ti notas neuspal po zaklopnuti display-a .. ale nedoporucujem ti to moc, nakolko notebook je potrebne chladit a ked ho zavries pocas prace, tak mu dost zvysis teplotu, pretoze nebude moct dobre opdvadzat teplo. Takze to by som na tvojom mieste urcite nerobil.

    #108265
    benko
    Účastník (Participant)

    Na mojom, uz takmer 3 rocnom powerbooku, spravim komplet vybitie a nabitie baterky takmer kazdy den. Ano, kazdy den ho odpojim, klikam v kresle, a ked sa baterka vybije, tak ho dam zase na stol nabijat a pokracujem tam.

    Predtym som mal iBook a na nom som pouzival baterku len obcasne.

    Samozrejme za 3 roky uz baterka neda tie 3-4 hodiny, ale len 2-3, ale rovnako sa spraval aj stary iBook, ktory som vybil-nabil len raz za cas.

    Takze moja rada: netreba sa bat bezat na baterke

    Ale ako je to s castym iba ciastocnym vy/nabitim, to neviem, lebo to sa mi stava malokedy.

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.