MacBook White, MacBook Pro 13

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware MacBook White, MacBook Pro 13

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 1 až 18 (z celkového počtu 18 )
  • Autor
    majko_007
    Účastník (Participant)

Zdravim.
    Do buducnosti rozmyslam nad kupou jedneho z tychto dvoch (najlacnejsich) MacBookov.

Chcem sa spytat, ci mi tieto MacBooky (popripade ktory z nich) budu stacit na beznu pracu / zabavu – na PC pouzivam Photoshop, internet, iTunes, textovy editor, pripadne Flash / Illustrator. Hlavne ide o ten PS, ci bude nan stacit 2GB RAM, alebo by ste odporucili dokupit dalsie 2GB. Podelte sa so mnou o vase skusenosti :). Dakujem

stn001
    Účastník (Participant)

A čo budeš vo Photoshope robiť?

majko_007
    Účastník (Participant)

no zatial sa len neprofesionalne venujem webdesignu, ale nie som si isty … neviem este s PS robit az tak dobre, tak planujem nakupit nejake veci a zacat sa tomu viac venovat :)

veci = asi tablet a nejake studijne materialy

majko_007
    Účastník (Participant)

A je to so mnou tak, ze sice teraz pouzivam PC, tak ma Mac fascinuje a velmi po nom tuzim :) takych je asi dost …

a este som uvazoval o iMacu, ale momentalne ma viac laka nejaky prenosny pocitac

potkan666
    Účastník (Participant)

majko : hmmm vidim presne seba tak pol mesiaca az mesiac dozadu.Neprofesionalne sa venujem PSku,do Apple som uplne zamilovany a tiez som tuzil po prenosnom PC.Takze som si kupil Macbook white.mam tam Intel core 2 duo 2.4 , 2 GB Ram a maximalna spokojnost.PSko mi v tom ide uplne rychlo bez jedinej chyby,ver mi ked kupis nebudes lutovat.Z mojej strany maximalna spokojnost a nebol ani tak drahy…takze ked mas nejake otazky k tomuto MBku tak v klude napis,mozem ti na nom cokolvek otestovat nie je problem.Viem ako mne velmi tuna ludia pomohli ked som uvazoval o kupe :)

majko_007
    Účastník (Participant)

potkan: dakujem za reakciu :) Ono ja mam teraz na mojom notebooku 2GHz a 1GB RAM, takze kazdopadne to bude velky posun dopredu + rychlejsi procesor -> malo by to byt ovela lepsie ako doteraz … len sa neviem rozhodnut co kupit, ci White, unibody, alebo iMac … penazi moc nie je a moze sa stat (aj ked to je asi dost nepravdepodobne), ze mi Mac OS proste nesadne a budem sa s nim musiet rozlucit. Ale kedze som dost technicky tip a porozumiem si vzdy s nejakym novym pristrojom takmer okamzite tak si myslim ze nic take sa nestane. Takze by som to asi mohol vyriesit tak, ze by som kupil najlacnejsiu moznost – MB White …

este by som poprosil niekoho, ak tu niekto taky je, co ma skusenost aj s unibody MBP, aj s MB White, ci by mohol napisat nejake porovnanie a tak …

Dakujem

edit: Moj sucasny notebook ma baterku, ktora vydrzi asi pol hodinu az hodinu, ale to moc nevadi lebo 99% casu je pripojeny na kabel … ale konecne by som chcel mat notebook s baterkou ktora nieco vydrzi – 5 hodin je veeeela ale 7 je este viac :)

eFrankie
    Účastník (Participant)

Já být tebou, tak jdu do MBP Unibody… Výhody jsou hlavně v tom skvělém unibody těle, skvělé zpracování. LED podsvícení, pokud chceš dělat grafiku…, podsvícená klávesnice, nejspíš i delší výdrž baterie, rychlejší paměti, čtečka SD karet… no je toho trochu více a pokud zvolíš MBP, tak určitě litovat nebudeš. Ty peníze navíc nejsou vyhozené z okna:-)
    Já sám už téměř dva roky vlastním Macbook White a nyní jej prodávám a přecházím na nový MBP 13″ Unibody, ovšem jdu do té vyšší verze s rychlejším CPU a větším HDD. Pokud mohu radit, tak bych šel určitě do MBP.

xRiCky
    Účastník (Participant)

Chod jednoznacne do MBP…ked mas znamych alebo niekoho v UK tak ho mozes kupit tu http://www.dixonstaxfree.co.uk/index.cfm?fuseaction=products.view&pro_id=7001173&group=1012 a vyjde ta +/- 900 Eur a samozrejme tam sa neplati ziadne clo (EU) a plati ti aj rovnaka zaruka ako keby si kupoval tu…

mrzo
    Účastník (Participant)

Zainvestuj do MBP 13″, vyhnes sa tym najvacsiemu problemu na MB White – praskaniu plastov. Tie dalsie 2GB RAMky by som odporucil nie je to velka suma v dnesnej dobe. Nie zeby nestacili tie 2GB ale predsa len 4GB ti prinesu o nieco vacsi komfort, najme pri praci s takymi aplikaciami narocnymi na pamat ako je Photoshop.

potkan666
    Účastník (Participant)

ach jo tie plasty som zabudol.To fakt nie je bohvieco.Akoze vyzera to krasne…kym to nepraskne…je to iba esteticka chyba,ale za tie prachy…No proste je to aj dan za to ze je ten book lacny.Ale mrzo,mne sobne 2GB stacia v pohodicke na photoshop.Samozrejme cim vacsia ram tym lepsie,ale photoshop mi ide bez jedineho zseku uplne krasne rychlo a plynulo.Mam CS3ku a fakt ziadne problemy :)

majko_007
    Účastník (Participant)

JJ chcel som to kupit cez Dixons Tax Free, tam by white vysiel nejak 750 eur a MBP 13 za tych 900. Len chcem vediet, ci mi tam vedia ked im predtym zavolam pridat tie 2GB RAM do MBP. Ked pisete o tych vyhodach MBP tak asi pojdem do toho :)

igi-s
    Účastník (Participant)

2GB ramky si kupis aj u nas. Napriklad Kingstony su dobre aj pre MB. 2GB Ramky uz dnes nie je velka investicia. Kupis si ich podla toho aky MB si kupis (aky takt zbernice bude mat) ci MB White alebo MB alu.

majko_007
    Účastník (Participant)

Tak ale do alu si to sam dat neviem, tak ako?

eFrankie
    Účastník (Participant)

Neboj, výměnu zvládneš v pohodě… Výměna je detailně popsaná i v manuálu k Macbooku, s obrázkama. Akorát budeš muset odšroubovat celý spodní díl těla, ale to je pár šroubků a každý i méně zručný člověk to zvládne za pár minut. Takže neboj se toho, objednej MBP Unibody a litovat nebudeš…

majko_007
    Účastník (Participant)

Takze by ste odporucali MBP 13, + dokupit 2GB RAM? :)

Momentalne co viem, je najlacnejsi v Dixons Tax Free … vie niekto o lacnejsej moznosti?

xRiCky
    Účastník (Participant)

Ked uz by si chcel kupovat ram tak to mozes rovno zobrat vyssi model ktory ma 4GB RAM v zaklade a takisto aj vacsi HDD 250GB a silnejnsi procesor 2,53 ale bude ta stat o 200 Eur viac, takze na zvazenie. Ked mas v plane vacsi HDD a ramky tak rovno kup vyssi model ak uvazujes len o Ramkach tak tie mozes kupit v pohode u nas aj neskor takze si mozes vyskusat ci Ti nebude staci aj tych 2GB a jednoznacne kup Unibody a nie White, praskaju plasty a ked robis vo PS tak ocenis aj lepsie graficku a LED podsvieteny display je prosto nadhera oproti White MB a taktiez nie je na zahodenie podsvietena klavesnica ;) a samozrejme netreba ani spominat vydrz baterky a celkove „robustnejsie“ spracovanie a lepsi odvod tepla kvoli hlinikovemu telu ktore posobi ako velky chladic. Lacnejsie ako v Dixons nekupis…dokonca aj v USA by ta vysiel o par drobnych viac…podla kurzu…

majko_007
    Účastník (Participant)

No to sa este rozhodnem, podla financii :) Tak dakujem za vase nazory … chcem v tomto polroku kupit bud PC alebo Mac, a viac-menej ste ma presvedcili :) Takze pravdepodobne bude o jedneho apple maniaka viac :)

BTW pouzivam iPhone, a som s nim veeelmi spokojny :)

bawy
    Moderátor

Nikto zatiaľ nespomenul…životnosť batérie na white je tuším 300 cyklov..na unibody mbp je 1000!! je to proste úplne jasná voľba do budúcnosti.

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 1 až 18 (z celkového počtu 18 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.