Macbook white 2007 a mocbook black 2006 RAM upgrade

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Macbook white 2007 a mocbook black 2006 RAM upgrade

Zobrazuje sa 16 príspevkov - 1 až 16 (z celkového počtu 16 )
  • Autor
    Príspevky
  • #98626
    psycho
    Účastník (Participant)

    Zdravím mal by som otazku mám tieto macbooky a chcel by som nane spraviť upgrade na ramká pozeral som už
    všelijaké stranky všade písali že sa to dá ale zo 4giga rozozná eln 3 ale keď tam dám 2×2 gigové moduli macbook sa ni nezapne maximalne som vedel dať 2giga operacny system je tam LEOPARD.Vedel by my niekto poradiť maximalne by som preinštaloval system na snow leopard na white som raz dal už lion a tam potom šli ramky len sytém nebol stabilný.
    Vopred dakujem
    Macbook white 2007
    intel dual core 2Ghz
    Ram 2G ddr2 666Mhz
    Hdd 320giga SSD

    Macbook black 2006
    Procesor intel dual core 2Ghz
    Ram 2G ddr 666Mhz
    500Giga
    Vopred dakujem
    S pozdravom Roderik

    #376635
    paradox
    Účastník (Participant)

    .

    #376639
    igino
    Účastník (Participant)

    psycho: tie ramky sú drahé na to, koľko by si získal na svižnosti. Každopádne, ten 2006 black má predpokladám grafiku integrovanú/nešťastnú 950-ku, neuveriteľne nevýkonnú vec. Teda na hry a pod. Ale ak by si mu doprial povedzme nejaký 128GB SSD (kukám-kukám Sandisk za 87€ na alza.sk) tak to bude na jeho/notebookove pomery frčák. A RAM viac ako 2GB nemá zmysel. Nepobeží to.
    A do toho bieleho 2007 by som osobne vrátil Snow Leopard a nechal 2GB RAM. SSD už tam máš.

    #376643
    psycho
    Účastník (Participant)

    Dakujem za odpovede . Ramky mám k dispozícii stým nieje problém aj ssd by bolo len hoci jak som skúšal nechcelo zobrať . Hry tam nechcem jedná sa oto aby boll stabilný sistém a 3 programy my frčaly aspoň na 90%.
    Logic 8,Cubase,Traktor skracs . preto sa pýtam či mate skúsenosti aký os x ide pekne na týchto strojoch.

    #376649
    igino
    Účastník (Participant)

    psycho: SL je podľa mňa na tieto stroje ideálny. Úprimne, ak by sa dalo, dám si SL aj na môj 15″ Retina.

    #376658
    Drevoplech
    Účastník (Participant)

    Do tychto modelov mozes dat 4GB ramky, ale musia byt o frekvencii 667 MHz (minimalne jedna musi byt 667, duha moze byt aj 800MHz). To, ze ti zoberie iba 3GB je problem 32bitoveho OS. Ak chces aby detekoval viac ako 3GB, tak musis nainstalovat 64bitovy operacny system.

    #376662
    Lens
    Účastník (Participant)

    ALe ta 2007 je mid alebo Late? Pretoze Late zvladne az 6gb Ram. Mne sa pred par dnami podarilo za super cenu kupit macbook black. Dal som do neho SSD a 4gb ram (4gb modul mam problem zohnat + je dost drahy) Ten macbook ide ako blazon. Jedina skoda ze ten display este nie je LED a je zlty ako zapad slnka :(

    #376663
    igino
    Účastník (Participant)

    Drevoplech: no, ja som písal skôr z praxe. Mám tiež 2006 macbook a akýkoľvek pokus dať tam viac ako 2GB RAM bol kontraproduktívny. Po kliknutí na “About this Mac” som síce videl väčšiu osadenú RAM-ku, než predpísané maximum, no systém sa spomalil.
    Presne tú istú skúsenosť som mal s Macbook Pro 15″ Early 2008 (posledný pred Unibody). Oficiálne podporované boli 4GB RAM. Ja som blbec kúpil a nainštaloval 6GB (podľa “zaručených” rád na webe), systém ich videl, ale spomalil sa jak sviňa. Takže môj záver: nemá zmysel špekulovať a zbytočne “tuniť” staré železo.

    #376667
    Drevoplech
    Účastník (Participant)

    No, to je dost mozne… Uz som dlho nerobil s takymi starimi bookmi a aj ked, tak som asi velmi rychlosti nesledoval. Nikdy som od toho vlastne ani ziadny zazrak neocakaval. Podla mna, tuningovat 8 rocny laptop ramkami a ssd diskami, je iba zbytocne draha zabava.

    #376678
    psycho
    Účastník (Participant)

    Biela je Late 2007 a v Mac info píše verzia 3.1 black je verzia 1.1 . Takze pozriem sa na tie ramky doma určite nájdem nejakú 667 a otestujem.Ten black sa my zdá byť rýchlejšií než white v blacku som uz vimenil displej za ledkovy . Chcem vytiahnuť z týchto strojov maximum uz som vyššie uviedol načo ich chcem.A peniaze nedávam dotoho vsetko mám zo starých notebookov co sa nedali spravit . Dakujem za rady sú užitočné dúfam ze sa my podarí niečo Neočakávam zázraky predsa maju tie stroje svoje roky viem aj sám tie 2 booky som nedávno zohnal sú moje prvé od Apple . Os X uz používam dlhšie ale ako hakintosch a tam som nemal problémy z RAM.Dnes vyskúšam a uvidím ako to dopadne.

    #376687
    Lens
    Účastník (Participant)

    Tak samozrejme, ze teraz neotvorim alzu a nenakupim najrychlejsie ssd disky atd. Vsetok ”tuning” robim len ked je to vyhodne. Mal som nevyuzite ssd a tak som ho tam supol. Nechcem do toho investovat mailand. Ale na druhej strane si myslim ze odpisat nejaky stroj len preto ze ma 8 rokov a kupit si novy ktory bude vyuzivany presne na to iste co by zvladol aj stary je kus konzum a plytvanie. Nehovorim teraz o strojoch na pracu ale na take domace povalovanie.

    psycho: Da sa tam dat Led display? :O

    #376688
    Lens
    Účastník (Participant)

    Je to trochu OT ale tiez riesim teraz taku dilemu s vymenou za nove. Konkretne mam 3x mac pro. 2x 4.1 2009 a jednu 1.1 tu uz takmer nezapinam. Rozmyslam ci tie stroje drzat v kondicke este par rokov alebo prejst na novy mac pro ktory ma laka. Co ma drzi u starych je PCI kde mam kadejake karty na strih a pdoobne. Na druhej strane absencie thunderboltu hra v prospech noveho.

    #376702
    psycho
    Účastník (Participant)

    No hej toto je problem pri macu su dobre tieto stroje dufam ze sa my podari dat dokpy nieco z tychto aby my sli tie veci co ja potrebujem mne sa zas jedna o zvuk , hej do 2006 black som dal displej presne neviem z akeho roku mohol byt ten mac book len sa my valal doma a tolko bolo namom ze Appple a tak som skusil a v pohode slo co som vymenil boll invertor a displej a teraz som sa zbavil zlteho displeja co som mal tam povodne a aj bateria my vydrzi o cca 30 min viac

    #377062
    psycho
    Účastník (Participant)

    Dneska sa my dostal do rúk rozmlatený macbook white 2007 posledna seria zakladna doska vyzerá byt ok pokusim sa prehodit zakladnú dosku do môjho mac black 2006 myslim že ta 2007 by mohla lepsie slapat .A dufam že tie dosky su rovnake na velkost . čo poviete

    #377095
    Lens
    Účastník (Participant)

    Psycho: Neposunul by si mi kablik z dosky do invertora?

    #377101
    psycho
    Účastník (Participant)

    No vedeli by sme sa urcite dohodnut ked bude funkcny ten káblik bo niekto pekne rozmlatil tento netebuuk odtrhnuty displej a tak otestujem a napisem

Zobrazuje sa 16 príspevkov - 1 až 16 (z celkového počtu 16 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.