Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: hardware › Macbook White 13″ nezapne.
- Toto téma obsahuje 34 odpovedí, 9 hlasov, a bola naposledny upravená pred 14 years, 9 months od
lego.
-
AutorPríspevky
-
25. mája 2010 o 12:46 #69395
Keny
Účastník (Participant)Ahojte.
Vcera som si kupil Macbook White 13″ konkretne A1181. Vedel som, je pokazeny, ale cena ma zlakala :-). S notebookmi pracujem uz dlhsiu dobu, samozrejme na HW-urovni. Ale toto je moj prvy MAC. Chlapec mi povedal, ze vraj zhorel CPU. Pri napojeni na siet a pozanuti sem tam preblikla obrazovka na cca 0,5 sekundy, niekedy sa spustil ventilator a hdd zacal pracovat ale nic viac. Tak som ho rozobral, a nemim uzasom zistil, ze CPU je prigulickovany k MB tak ako NORTH a SOUTH bridge. Po blizsom patrani som objavil, ze CPU je v poslednej rade uplne mimo dosky a vobec nebol ziadny spoj. Chlapec tvrdil, ze to mal este v neakom servise, tak teraz moja otazka znie, ci ma niekto skusenosti na HW – urovni s MAC-mi, a ci to vobec niekto opravuje okrem Apple carre. Dalsia otazka je ci nahodou niekto nema na predaj dosku do tohoto 13″ A1181 MAC-a, kiez, asi to uz neopravim, a na tieto velke „chrobaky“ hot-air nestaci.
Dakujem za pozitivne reakcie.PS: doska ma „three-wall“ konektory na snimanie teploty, co su na chladici. tak taku by som potreboval.
S pozdravomKeny
25. mája 2010 o 12:54 #21071525. mája 2010 o 13:23 #210727termix
Účastník (Participant)Procesor aj grafiku mas napevno na doske, cize jedinym riesenim je kupenie novej logic board. Podla mna nezozenies pod 400-500$.
Jednu mas napr. tu:
http://www.ifixit.com/MacBook-Parts/MacBook-Core-2-Duo-2-4-GHz-Logic-Board/IF186-071
Inak kolko ta vysiel ten macbook? Lebo opravovat sa podla mna neoplatia, jedine ak na nahradne diely. Tak by ma zaujimalo aka cena ta zlakala :)
25. mája 2010 o 13:52 #210734Keny
Účastník (Participant)to monicqa: ta firma pracuje na BGA urovni ??? ci len menia kus za kus ??? A je to kusok od ruky, kiez ja som z KE a oni su z BA …
to termix: ifixit.com som uz pozeral, tam je to kusok drahe … tu je s 2,0 GHz
http://www.ifixit.com/MacBook-Parts/MacBook-Core-Duo-2-GHz-Logic-Board/IF186-030
za cca 400$. Ale na ebay-i som nasiel podstatne lacnejsie:65 a 105 £(vratane postovneho). no skusim mu napisat, mozno este zjednam cenu. A co sa tyka toho, ze je tam CPU napevno to ma dost prekvapilo :D … keby som zil v Moskve tak to by problem nebol, chalani tam menia grafiky, north, south bridge jedna radost. Len ako pisem naradie na to je kusok drahe (1000 a vyssie vyssie vyssie), na to aby si to clovek kupil ako hobby, to by mi manzelka dala :)
Tu je vlakno z ruzkeho fora, ohladom toho co vsetko je potrebne k opravam NB.
http://www.notebook1.ru/forma1/viewtopic.php?t=18297Tak ak niekto vie o niekom kto sa do toho naozaj vyzna, tak nech da vediet, najlepsie z KE alebo blizkeho okolia
25. mája 2010 o 13:57 #210735monicqa
Účastník (Participant)ccc je jedina firma, ktora robi oficialny servis pre apple na slovensku.
ked nic, aspon im napis mail, aky mas problem, a ako sa to da riesit. ked sa ti to nebude pozdavat, potom mozes vymyslat nieco ine.25. mája 2010 o 13:57 #210736termix
Účastník (Participant)CCC podla mna meni kus za kus. A co si postol tie veci z ebayu, tak na jednej doske nefunguje nabijanie baterky a druha nevie ci vobec funguje. Neviem ci by som do toho siel :)
25. mája 2010 o 14:17 #210743santa99
Účastník (Participant)No veru tak tie co si postol to su totalne braky zničené. Teda ta s Core Duo procesom čo má to vadu nabíjania ak ti to nevadí tak kúp to je to vpohode cena.. JA osobne som mal vo svojom Macbooku tieź dosku ktorá nenabijála baterku a nabíjanie som riešil externe , kde som si vlastnoručne vyrobil zo starého battery connectoru kábel a kvalitnou nabíjačkou som disponoval , takže no problem. Alebo dá sa to nabíjať v inom Macbooku ak máš..
s tým rozoberaním Macbooku White A1181 mám bohaté skúsenosti … mal som ho nesmierne veľa krát rozobratý. Tiez som z Ke kebys nejake rady potreboval pýtaj sa. A koľko si vlastne za neho dal ?
25. mája 2010 o 14:18 #210745Keny
Účastník (Participant)to termix: to nabijanie by som na 98% vyriesil, s tymto mam dobre skusenosti :) a ta druha, tak ako pises, aj ja si myslim, ze predavajuci vie velmi dobre ze ta doska nejde, ked obe predava ten isti clovek, a na jednej aj ma foto zo zapnuteho mac-u :)
cipset -> cca 18,5 $ vratane postovneho, cpu, bude podla mna v podobnej cenu, len ide o to kto to vie spravit…
PS: cena bola 130€.to monicqa: no oficialny servis je sice pekny, ale nemienim tam nechat tolko ako za pomaly novy book… ale aj tak dakujem za skoru reakciu.
25. mája 2010 o 14:23 #210747monicqa
Účastník (Participant)to je len info o tom, ze oni su jedini, kto sa tu s tym oficialne zaobera…
25. mája 2010 o 14:24 #210749santa99
Účastník (Participant)Vpodstate novú funkčnú dosku s C2D Procesorom 2GHz by si mohol získať za pomerne lacno vošiel by si sa do tých 250euro podla mojho názoru len pekne hľadanj na Ebay a dokopy ta to vyjde 427 aj sDPH. Celkom dobrá cena za Macbook ovšem ak sú ostatné komponenty funkčné.
25. mája 2010 o 14:34 #210750Keny
Účastník (Participant)to santa99: ako si prisiel na sumu 427 s DPH ??? Ak mas orange, daj cislo, zavolam. No a co sa tyka ostatnych komponentov, tak displej vyzera OK, mechanika tiez, a ostatne mam aj na vymenu (hdd, ram, wifi …) a co sa tyka toho nabijania, to by som uz neako vyriesil, bud tiez cez ext. nabijucku, co mam k RC modelom, alebo mozno by sa to dalo aj opravit. na tej pokazenej doske. V akej cene idu vlastne tieto macbooky A1181? je tam 60 GB disk(zvacsim na 250-320GB), 1GB Ram((zvacsim na 2GB), nabka a 2 install cd. Co by to mohlo stat, ak by to bolo 100% funkcne ?
25. mája 2010 o 14:50 #210753santa99
Účastník (Participant)Skor by sme mohli na zaciatok komunikovat cez email nech sa vyhneme tejto prevadzke ak chces seriozne.
Cena 427 tak 250eur ta vyjde doska na Ebay funkcna cca … plus 19percent DPH z tej sumy a plus cena ktoru si dal za ten nefunkcny macbook a mas to.
Odporucal by som ti najprv ho zfunkčniť ho do stavu aby šiel.
No veď áno rpesne ja mám tieź RC nabíjaćku iMax B6 super nabíjaćka. Este ide o to ze co tam mas za procesor ci C2D alebo len Dual Core … od toho sa bude odvijat typ dosky a od dosky záleži aj vyber správneho bottom casu. Poslal by som ti na mail kompletnu dokumentáciu od toho Macbooku … pis na santaclaus99(kyslaryba)azet.sk25. mája 2010 o 14:55 #210756Keny
Účastník (Participant)to santa99: napisane na kyslu rybu. :D
25. mája 2010 o 15:03 #210758eFkoOo
Účastník (Participant)keny:len pre doplnenie,ccc nemeni kus za kus,mam s nimi skusenosti,celkom pocetne a vzdy len dobre :) a okrem ccc este aj traco ma autorizovany servis :) a co sa tyka ceny,ak by bol plnefunkcny,nabijal by,baterka,hdd vsetko ok,bez nejakych kozmetickych vad…tak cca za 400 by si to asi strelil…mozno 500 viac urcite nie :)
25. mája 2010 o 15:07 #210759Keny
Účastník (Participant)to eFkoOo: dik za feedback, no myslim, ze aj neautorizovany servis by to mohol zvladnut, vymena BGA obvodou a gulickovanie, je indenticke pri vsetkych notebookoch, resp. pri vsetkom, kde su pouzite BGA obvody. Ake maju cenove relaciie ??? su velmi drahy ?
25. mája 2010 o 15:12 #210762santa99
Účastník (Participant)No tu davam snad pre vsetkych ktori maju biele Macbooky od 2006teho do 2008meho roku tak mozu stahovat dokumentaciu celkom prospešnú v prípade nejakého servisu Macbooku. Pre iné Macbooky mám tiež , treba požiadať.
http://www.upnito.sk/subor/f360b3ddfbb64e3c7ba526a0f581e5b8.html
25. mája 2010 o 15:31 #210767Keny
Účastník (Participant)to all: velmi pekny manual … naozaj skvele spravovanie, a realne foto … coool
to je to RS:
http://rapidshare.com/files/391433943/macbook.zip25. mája 2010 o 16:04 #210782eFkoOo
Účastník (Participant)keny:zase nepracuju za almuznu…napr teraz chcem dat menit display na mojom MBW a bude ma to stat 48eur bez dph :/
25. mája 2010 o 16:08 #210785ViRPo
Účastník (Participant)eFkoOo to je dobra cena, otazka je ci to je len robota alebo aj material :)
25. mája 2010 o 16:14 #210790eFkoOo
Účastník (Participant):D:D myslel som ze to bude jasne :D je to len robota,samotny display by ma stal dalsich 203 eur bez dph…tak som si ho doviezol z us,kde som ho na ebayi vydrazil funglac za dakych 60 usd…
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.