MacBook v Slovenčine

Domov Diskusné Fóra Ostatné MacBook v Slovenčine

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Autor
    Príspevky
  • #74076
    Klaudia Veselá
    Účastník (Participant)

    ako si mám svoj Mac preinštalovať do Slovenčiny resp. češtiny, som začatočníčka a pri primárnej ponuke jazyka tam na výber takáto možnosť nebola.

    #241440
    komfort
    Účastník (Participant)

    mozes si tam dat dodatocnu lokalizaciu ktoru si stiahnes tu http://www.apcom.sk/servis-podpora#lokalizacia

    #241441
    rudo.ba
    Účastník (Participant)

    Začiatočnícke preinštalovanie Macu o tretej ráno po Silvestri asi nie je najlepší nápad… Odkazy na slovenčinu + slovník sú napríklad v tomto článku:
    https://www.macblog.sk/software/10-najlepsich-rozsireni-pre-mac-os-x-4138.html

    OS X v základe neobsahuje slovenčinu, jej zapnutie v predvoľbách (System Preferences / Language & Text) len aktivuje slovenský kalendár, menu, abecedné triedenie, zápis čísiel a podobne. Aké-také, dnes už vraj oficiálne poslovenčenie/počeštenie možno nájsť (viď vyššie), ale neodporúčam inštalovať. Po inštalácii niektorým záhadne prestanú fungovať nejaké veci, prípadne sa znemožní inštalácia niektorých aktualizácií – treba riešiť manuálne – čo nie je zrovna pomoc pre menej zdatných, ktorí si slovenčinu práve pre zjednodušenie inštalujú (dosiahnu opak… stále dookola sa potom opakujú otázky vo fórach typu prečo mi nejde updatovať iTunes a podobne). Prípadne sa možno aj nejaký update podarí, ale výsledkom je anglicko-slovenská hatmatilka. Až raz (snáď) bude slovenčina v základe priamo od Applu, prvý si ju zapnem. Inak nemám potrebu komplikovať si život polofunkčnými a potenciálne problematickými vecami – a nikomu ďalšiemu to tiež neodporúčam.

    Samozrejme slovenský slovník (tiež v odkaze vyššie) možno inštalovať bez obáv, ten nemá čo ako pokaziť a hodí sa.

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.