MacBook Pro… elektrika na kostre

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware MacBook Pro… elektrika na kostre

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 37 )
  • Autor
    Príspevky
  • #71210
    barry
    Účastník (Participant)

    Ahojte, vsimol som si, za ked mam MBP zapojeny na sietovy adapter, tak mi brni cely jeho obal ked sa ho dotknem. Proste ako keby ma kopala slaba elektrika… je tam nejaky naboj. Ked vypnem adapter tak to zmizne. Robi to aj vam ?

    #224167
    zero0x
    Účastník (Participant)

    nie

    #224170
    t6mas
    Účastník (Participant)

    ANO.. presne aj mne to iste.. ako keby bol povrch booku drsnejsi, ale casom som si vsimol, ze je to to “brnenie”.. ako si to nazval..

    vcera som pozeral na googli a nasiel som normalne diskusiu na oficialnych apple forach, kde jednemu diskutujucemu priamo apple odpovedal, ze je to normalne..

    neviem najst teraz link. podobna je tu:
    http://discussions.info.apple.com/thread.jspa?threadID=441193&start=0&tstart=0

    #224171
    barry
    Účastník (Participant)

    :O) tak to je vizitka…. ze to robi moj Teslacky zosilnovac chapem, ale Apple ? Ked pisem tak mi brnia zapastia. To aby som si na ten hlinik nalepil nejake folie…

    #224173
    t6mas
    Účastník (Participant)

    Tak zas ked ho clovek raz uzemni, tak to dlhsiu dobu necitit.. nie je to sustavne.. ja som to pocitil iba ked som si po dlhsej dobe sadol za book.. mozno v interakcii z inymi predmetmi (mobil, koberec, sveter..)

    #224175
    keff
    Účastník (Participant)

    Je to normalni a neni se ceho bat, pokud se vam to ale nelibi, nikdo vas nenuti pouzivat Apple a muzete si klidne koupit nejaky plastovy notebook :)

    #224176
    barry
    Účastník (Participant)

    Ja to registrujem od zaciatku a vzdy ked idem na adapter. V tej diskusii pisu ze im pomohlo pripojit adapter cez ten predlzovaci kabel, lebo ten ma zapojeny aj nulak. Vyskusam.

    #224183
    RioM
    Účastník (Participant)

    Nikdy som to nemal, bez ohladu na sposob zapojenia.

    #224189
    cengi
    Účastník (Participant)

    mne robí to isté pri nabíjani iPodu touch už som si zvykol :D

    #224211
    Lens
    Účastník (Participant)

    Ja mám rovnavku skusenost.
    Ked mám zapojeny macbook v sieti a nic ine nie je zapojene tak bruni. Nemam original magsafe adapter ale fake a ten nema nulálak (sak naco :() .Rovnaký problém mam aj s externým diskom samsung story station ktoreho case je z plechu. Momentalne mam pokazeny router a tak mam iternet cez Lan a ked zapojím internetovy kábel tak to prestane. Cize ak chce niekto moze to uzemnit aj takto…

    Celkovo mám pocit zze cely ten pro je nejako nie dobre pozuzemnovany a potieneny.
    Pretoze: Ak som mal cez sluchatka natiahnute kombo tak brunelo. Musel som zapnut projektor krtory som mal pripojeny cez minidispleyport…

    Ozaj este by ma zaujimalo kde sa pripaja ten nulák v tej dlhsej káblovej verzii plugu ked su na konci aj tak len 2 zdierky?

    #224213
    karci
    Účastník (Participant)

    Mne toto robi na MB White a tak isto na iPhone 3GS. Na iPhone ked sa nabíja a prejdem prstom po tom striebornom boku. Inak nie.

    #224216
    shelbygt
    Účastník (Participant)

    No ja mam MBP a mne to nerobi a ani iPhone aspon som si to nevsimol a toho mam skoro vzdy v elek.sieti.

    #224217
    bawy
    Moderátor

    tiež mi to robilo, že to tak brnilo ako keby..no robilo mi to len vtedy, keď som nepoužíval originál kábel do zástrčky ale len klasický dvojžilák..

    #224224
    M!ke
    Účastník (Participant)

    to Lens:

    sú tam síce iba dve zdierky, ale tiež je tam ten kovový kolíček, ktorý slúži ako nulák.

    #224225
    macblogger
    Účastník (Participant)

    shelby: iPhone, na tom plaste vela elektiny nepocitis.

    #241874
    t6mas
    Účastník (Participant)

    nie je tu niekto zdatny v elektrike? uz ma to nebavi ako vsetkych v praci kopem. idem na zachod, chytim sa klucky, supa jak z dela.. uz ma to aj celkom boli. pouzivam original kabel aj so zdierkou na vidlici, ale macbook je stale prilis nabity.. nevie mi niekto poradit ako ho uzemnit? alebo seba? ci si mam palec na nohe privizat drotom o radiator, alebo ako? fakt ma to nebavi.. urcite to ani dobre nevplyva na moje telo – kazdodenny zvyseny elektricky naboj.

    Dakujem

    #241876
    mrzo
    Účastník (Participant)

    2 t6mas – nebude to skor, stolickou, kobercom?

    #241881
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    t6mas : Mozno je nacase pouzit kvalitnejsiu avivaz :-)))

    #241883
    madaraszko
    Účastník (Participant)

    to t6mas: aj ja si myslim ze to bude tym kobercom alebo oblecenim… alebo materialom s ktorym prichadzas do styku nieje mozne aby ta macbook “nabil” elektrinou,to by tu bolo viac takych co maju s tymto problem, ja som v robote prichadzal do styku s igelitom a ten ma nabil statikou a to si mal vidiet ake iskry slahali ked som sa chytil niecoho co bolo uzemnene. Jedine co mam negativne skusenosti s macom je vtedy ak pisem ako napr teraz a niekto sa ma dotkne co ja viem na ruke tak on citi brnenie ale ja nie :D takze asi tak. Skus odpozorovat s akym materialom prichadzas do styku a podla toho to skus analyzovat.

    #241893
    t6mas
    Účastník (Participant)

    no ono to bude zrejme nejaka kombinacia.. koberec, stolicka, macbook.. doma mi to tiez robi, ale nie je to take silne (doma sa aj snazim nepracovat, takze nemam tak odpozorovane).. oblecenim to tiez nebude + na macbooku citim take brnenie..

    uprimne mi je jedno cim je to sposobene (koberec, stolicku ani macbook vymenit nemozem), ale chcem vediet ako tomu zabranit.. (fakt ci by nepomohol kabel na tele MBP natiahnuty k radiatoru, alebo niceo take)

    edit: madaraszko:
    prave preto to pisem do tohto threadu, aby ludia videli, ze nie som jediny s tymto problemom..

    Dakujem

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 37 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.