Macbook Pro – aky rychly disk?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Macbook Pro – aky rychly disk?

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 32 )
  • Autor
    Príspevky
  • #58214
    gorky
    Účastník (Participant)

    Ahojte,

    chcem Vas poprosit o pomoc. idem si objednat macbook pro a neviem aky disk si mam k nemu objednat. je rozdiel na rychlosti velky ked porovnam 5400 rpm a 7200 rpm?ci to stoji za tych 100 dolcov a hlavne ci to potrebujem. nebudem na tom robit ziadnu grafiku. je to notebook na bezne pouzitie – net, office praca.

    Dakujem

    #128141
    baltazar
    Účastník (Participant)

    hm, naco ti je teda pro?

    #128142
    gorky
    Účastník (Participant)

    chcel som povodne iba macbooka,ale plast ma odradil – vzhladom na skratenu zaruku.okrem toho od pro si slubujem,ze jeho zivotnost mi zaplati ten rozdiel :)

    #128146
    Count Grishnackh
    Účastník (Participant)

    to gorky:

    Ahoj. Téma 5400 ot./min HDD vs. 7200 ot./min HDD sa na MacBlog fóre rozoberala, stačí len pohľadať …

    A ak sa s bookom neponáhľaš, tak určite počkaj na september, určite budú nové MacBooky Pro a aj MacBooky, prípadne MacBooky Air. A myslím, že MacBooky dostanú nové, hliníkové ošatenie. MacBooky Pro ostanú, čo sa týka dizajnu, IMHO rovnaké. Keby ich menili, len by to pokazili, teraz sú úžasné. A anodizované alumínium je určite odolnejšie, než plast. Sám čakám na nový MacBook Pro, som na neho veľmi zvedavý, bude to môj prvý Mac :).

    to baltazar:

    Kvôli tomu, že na ňom nebude robiť s grafikou a s hardvérovo náročným softvérom už nemusíš klásť otázku, že na čo mu je. Je isto x na n-tú argumentov, prečo chce ísť do MacBooku Pro. Chápem, že MacBook Pro je determinovaný skôr do náročnejšieho nasadenia, ako len net, office a práca, ale oproti MacBooku má veľa výhod navyše. Je to proste iné kategória počítača, ktorý toho dokáže viac a má obrovský potenciál …

    #128148
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)
    #128149
    Count Grishnackh
    Účastník (Participant)

    to Dominik Balogh:

    Je od Teba veľmi pekné, že si mu hodil link. Ale, … chcel som aj ja, ale potom som si uvedomil, že je nás tu veľa ľudí lenivých a lepšie by bolo, keby si pohľadal sám.

    Btw. trošku OT. Do MacBooku sa dá vložiť HDD s maximálnou hrúbkou 9,5 mm. Prosím Ťa, aká je dedikovaná maximálna hrúbka HDD do MacBook Pro ?

    Ďakujem a prajem pekný deň.

    #128151
    baltazar
    Účastník (Participant)

    to Count Grishnackh:

    tak si ma radsej pekne zvozil, miesto toho aby si pochopitelne objasnil rozdiely :)

    #128152
    marek
    Účastník (Participant)

    naco objasnovat rozdiely? staci si pozriet apple.com
    na co ti je pro? mozno len tak ze chce

    #128153
    baltazar
    Účastník (Participant)

    to marekv:

    pozrel som si apple.com a nic :)

    pred chvilou ste tu niekto pisali ze sa vzajomne vzdelavaju ucastnici tem diskusiou

    #128155
    gorky
    Účastník (Participant)

    hlavne sa tu nesekajte kvoli chujovinam.
    na tie diskusie som uz medzitym natrafil.to porovnanie je super,ale ma to z mojho pohladu hacik. stale sa tam hovori o konretnych typoch diskov.problem je,ze na apple.com nie je napisany typ disku co montuju do mp…ake disky tam davaju? inak uz som poslal mail a objednal si mp 15″, 2.4 s tym 7200 ot. diskom :))

    poprajte mi good luck:D
    dufam,ze 16.8 pochopim. som este panic:)

    S pozdravom

    #128156
    marek
    Účastník (Participant)

    baltazar>
    tema diskusie nebola preco pro, ale aky disk do pro
    myslim ze rozdiel medzi macbook a macbook pro je evidentny a jasny

    #128157
    Count Grishnackh
    Účastník (Participant)

    to baltazar:

    Nemyslím si, že to, čo som napísal na Tvoju adresu, bolo zvozenie, vôbec som to nemal v úmysle. Nepoužil som ani žiadne urážajúce, či expresívne slová. Len ma trochu zarazila Tvoja otázka. Nechcel som tu zase “vypisovať” rozdiely medzi MB a MBP, aby ste ma zo to zase nezvozili vy :). Keď má gorky o MBP záujem, je vysoko pravdepodobné, že má aspoň niečo o ňom naštudované a že sú mu rozdiely v porovnaní s MB jasné. A z toho som vychádzal. A ak by ich aj chcel vedieť, pár “esejí”, ako to vy voláte, som na to už napísal, treba len pohľadať. Ak sa Ťa dotklo moje “zvozenie”, tak sa Ti ospravedňujem. Pekný deň.

    to gorky:

    Administrátor MacBlogu, Dominik Balogh, pekne vyzdvihol niektoré kľúčové vlastnosti MacBooku Pro, pošlem Ti link, čítaj, ak chceš …

    https://www.macblog.sk/hardware/macbook-pro-vs-high-end-pomer-cena-vykon-a-vybava-965.html

    #128158
    marek
    Účastník (Participant)

    gorky>
    myslim, ze ked das kombinaciu macbook pro + 7200 otackovy disk, tak budes mat jednu z najlepsich kombinacii aku mozes mat, takze keby ta nahodou trapil vykon pocitaca, mozes si povedat ze si urobil maximum pri kupe :-)

    #128161
    baltazar
    Účastník (Participant)

    good luck

    aj tebe Count Grishnackh aj tebe marekv

    #128162
    marek
    Účastník (Participant)

    gorky>

    myslim ze budes spokojny, ja mam uz tretiu generaciu macbookov pro, resp ich ekvivalentov a som spokojny, aj ked maju ocas svoje muchy nejake, ale vcelku pozitivne referencie
    kazdy model vydrzal slapat naplno 2-3 roky a potom sa dal este dobre strelit :-)

    #128163
    Count Grishnackh
    Účastník (Participant)

    to gorky:

    Ich wünsche dir viel Glück. :)

    #128167
    gorky
    Účastník (Participant)

    dakujem,dakujem

    len pre objasnenie mojej motivacie.
    povodne som chcel macbook – vykonnostne by mi to asi stacilo, avsak plast a tym aj zivotnost ma oddradili (co som videl niektore biele,tak to bolo po par mesiacoch dost zlte). bude to z USA,tak nechcem riskovat.takto som sa dopracoval k mp. ten som si vyskusal, kamarat uz asi 16 rokov drti mac,takze mi to objasnil. jedine mam obavu z teploty a z wifi. bol dost teply na moj vkus.

    caute

    to count:
    taketo cakacky ako spominas uz boli a neviem ci to ma vyznam.okrem toho neviem kedy najblizsie budem mat moznost to doniest z USA.

    #128168
    Count Grishnackh
    Účastník (Participant)

    to gorky:

    Jasné, v Tvojom prípade nemá zmysel čakať, keď je to z USA a tá možnosť by sa Ti už asi nezopakovala … Ale ja si isto počkám a tiež ho budem mať z USA :). Minimálne bude určite nová čipová sada Montevina, podpora DDR3 pamätí, nové Intel procesory pre nový čipset, konečne nová grafika GeForce 9600 M GT (pre mňa najdôležitejšie, lebo 8600 M GT nie je trhák), možno dajú 4 GB RAM, väčšie HDD …

    Len taká podstatná drobnosť … MacBook Pro má skratku MBP a nie MP, to je skratka pre Mac Pro … neber to pls tak, že Ťa opravujem a robím si z Teba srandu, že sa vyvyšujem, ber to len ako kamarátsku radu, určite nechceš, aby boli ostatní dezinformovaní, keď budeš písať niekde, že máš MP a pritom budeš myslieť na MBP … dúfam, že chápeš, ako som to myslel … :)

    Pekný deň.

    #128169
    mylanko
    Účastník (Participant)

    gorky: ano, na dotyk je dost teply, ale to bude tym, ze hlinik ma lepsiu tepelnu vodivost ako plast. Naopak teplota CPU, HDD atd. je optimalna aspon na mojom MBP a hlavne mensia ako na starom plastovom notebooku (s mensim vykonom)

    #128175
    gorky
    Účastník (Participant)

    mylanko: je mi to zname.moja obava nebola z prehriatia compu,ale z tepleho casu.

    count: jasne,ze chapem.dik za info

    :)

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 32 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.