MacBook Pro 2015 problém – prehrievanie?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware MacBook Pro 2015 problém – prehrievanie?

Zobrazuje sa 1 príspevok (z celkového počtu 1)
  • Autor
    Príspevky
  • #549268
    Veterans97
    Účastník (Participant)

    Zdravím

    posledný týždeň som mal problém s MacBook Pro 2015 (Retina, 13-inch, Early 2015) že asi 3x mi tento týžden zamrzol/sekol pri práci (Sketch + Slack + Invision a Spotify). Tak som skúsil bežné veci – ccleaner, knockknock a malwarebytes ale všetko vyzeralo bez problému. Pre istotu som pozrel koľko mám voľného miesta na disku a tiež v pohode.

    Tak som to neriešil ale včera mi Mac zamrzol zas. Ak zamrzne/sekne (nedá sa nič robiť), jedine ho vypnúť a zapnúť na tvrdo. Tak som spustil MacFan Control že aké su teploty. Bežne mám na Macu teploty okolo tých 50-65 stupnov. Občas trošku viac pri ukladaný a nahravaný na server ale to je len na chvílu + mám stále externý monitor pripojeny.
    No všimol som si že ak robím viac procesov naraz tak mi teplota vyskočila na 80-100 stupnov, ale ventilátor sa vôbec nepúštal resp. akoby sa ani nesnažil chladiť stale sa pohyboval okolo tých 1200-1800 otáčok ale teploty nešla dole. Tak som počkal tak 1-2min ale už mi to nedalo a pridal som ručne na cca 3500 (max je 6000) a schladil sa, vypol som ostatné programy/súbory a bol kľud. Ventilátor ide čisto, neškriabe alebo nerobí nejaký divný zvuk.

    Pozeral som aj activity monitor a najviac mi tam bralo: karnel_taks, google drive stream, chrome + tie blbosti od chromu), sketch, slack, windowserver a podobné veci. Je tam fakt dosť procesov, ktoré ani neviem čo sú ale neberú žiadne perecená s CPU. Nečinosť je okolo nejakých 60-80%.

    Pár otázok:
    – prečo myslíte že sekol/seká mac? myslíte že je to bolo kvôli teplote a že mac sa tak snažil ochrániť?
    – prečo myslíte že sa ventilátor nespúštal do väčších otáčok sám?
    – je nejaký tool alebo niečo ako vyčistiť procesy v macu?

    Dlhšiu dobu rozmýšlam nad úplným reinštalovaným macu resp čistou inštaláciou, myslíte že je to dobre riešenie a mohlo by mi to pomôcť?

Zobrazuje sa 1 príspevok (z celkového počtu 1)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.