Macbook Pro 2010 15" chyba obrazu

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Macbook Pro 2010 15" chyba obrazu

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Autor
    Príspevky
  • #523601
    pindur1
    Účastník (Participant)

    Dobry den , mam problem s ciernou farbou na obrazovke. Myhaju sa cez nu zelene obrazce. Ide presne o tento problem https://www.youtube.com/watch?v=waYV8mdjz7Q&t=106s . Lenze v mojom pripade ak po odmontovani spodneho krytu pohnem s lvds kablom tak sa nic nedeje. No ked jemne pritlacim na logicboard v mieste, kde sa pripaja flex klavesnice, tak problem zmizne. Chcel by som vas tu poprosit o pripadne rady alebo kontakt na nejakeho sikovneho servisaka, co by vedel pomoct. Najlepsie v okoli BA. Dakujem za odpovede.

    #523633
    joer
    Účastník (Participant)

    Hmm mne to robilo to iste na este PowerBooku. Závada-konektor na doske do ktoreho ide s LCD monitora vstup-na plaste naparené vodice, bol uvolneny na doske, proste studeny spoj. Je to treba natriet pajkovacou pastou a teplovzdusnou pajkovackou na SMS suciastky nahriat. Mozno by ti s tym pomohol Stefan_SK, kdesi tuna na fore je link nan ale je s Košíc. Ja som mu komp poslal kurierom a vsjo v pohode-opravil vadnu grafiku. Nepises o aky stroj sa jedna, konfiguráciu.

    #523634
    joer
    Účastník (Participant)

    Aha v nadpise je o aky stroj ide, este moze byt vadna grafika

    #523635
    pindur1
    Účastník (Participant)

    Je tam integrovaná Intel aj externá GeForce. Vada mizne pri zatlačení na dosku, ajtak to môže byt grafika? Skúšal som aj manuálne prepínať grafiky a pri oboch sa to chová rovnako.

    #523636
    joer
    Účastník (Participant)

    takze to vyzera na ten studeny spoj

    #523637
    pindur1
    Účastník (Participant)

    No keď zatlačím na konektor LCD monitoru nič sa nedeje.

    #523638
    joer
    Účastník (Participant)

    Ten konektor nie na lCD display ale na zakladnej doske. S display ide na zakl. dosku plochý kablik alebo dva, jeden je napájanie a jeden je datovy. Ten konektor na zakladnej doske moze byt uvolneny teplom, casom-predsa mas ten stroj uz 8 rokov a to je prakticky po zivotnosti. Aspon u mna to tak bolo, na Powerbooku bol ten konektor dost blizko nejakeho tepelneho zdroja. Proste unava materialu. Alebo nejaky iny studenak to moze robit, ked zatlacis na urcite miesto tak sa doska prehne a dojde ku kontaktu. Treba to dat sikovnemu cloveku, lebo servis ti povie ze treba vymenit celu dosku. Skus Stefana_Sk. Dohladaj tuna na fore.
    Tuna na ifixit je navod na vymenu display-dohladal som ze by to mohol byt tvoj stroj. Ten konektor na display je dost blizko ventilatora, co moze znamenat ze tam nan fuka teply vzduch, ktorý ventilator vyfukuje von. Ale mozem sa mylit. https://www.ifixit.com/Guide/MacBook+Pro+15-Inch+Unibody+Mid+2010+Display+Replacement/3103
    Pozri si foto:

    #523643
    pindur1
    Účastník (Participant)

    Áno, presne tento konektor som myslel. Každopádne to je jedno lebo sám to neopravim. Ak by niekto mal kontakt na používateľa stefan_sk, poprípade niekoho iného šikovného, prosím dajte vedieť. Neviem ho tu nikde nájsť.

    #523644
    gs_peter
    Účastník (Participant)

    @pindur1: kontakt na Steve_SK je mx3eunos@gmail.com Na fore uz nie je.

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.