MacBook Pro 2008 vsetko mu dlho trva

Domov Diskusné Fóra Ostatné MacBook Pro 2008 vsetko mu dlho trva

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 26 )
  • Autor
    Príspevky
  • #78427
    BoroMedico
    Účastník (Participant)

    Ahojte, chcel by som sa opytat, ci by ste mi nevedeli poradit, kde je problem v mojom macbooku. Je spomaleny a vsetko mu dlho trva. Mal som podozrenie na graficku kartu, kedze tieto modely s nou mali problem, ale v servise mi povedali, ze je vsetko OK. Pre ilustraciu: ked v Safari stlacim cmd + t niekedy cakam aj 30 s kym mi naskoci novy tab. Prikladam foto.

    Screen shot 2011-05-29 at 3.41.15 PM.png
    Screen shot 2011-06-01 at 5.45.19 PM.png
    Screen shot 2011-06-06 at 12.55.11 PM.png
    Screen shot 2011-06-02 at 9.16.50 PM.png

    Vdaka za radu.

    #269755
    Jaem
    Účastník (Participant)

    mozno to pomoze: http://goo.gl/gLCOy

    #269756
    31mo13
    Účastník (Participant)

    Skus preinštalovať mac os alebo ho reklamuj

    #269757
    BoroMedico
    Účastník (Participant)

    Idem vyskusat, vdaka za radu.

    #269759
    BoroMedico
    Účastník (Participant)

    Pred par mesiacmi som preinstalovaval system. Nikdy som s mojim macom nemal najmensi problem, az teraz toto spomalenie. Spravil som ten reset, co mi doporucil Jaem – system je zivsi, rychlejsi. Dakujem. Taky stav, ako je na tych fotkach robilo len raz za cas, takze to budem sledovat, ci sa to tymto spravilo.

    #269761
    Jaem
    Účastník (Participant)

    som rad, ze pomohlo.
    Mam otazku – ako si dosiahol, ze ti safari zobrazuje v taboch favicony?

    #269762
    raul
    Moderátor

    jaem: ved to zobrazuje standardne.. aj mne.. (resp mam glims, mozno preto?)

    #269767
    Jaem
    Účastník (Participant)

    raul – praveze to standardne nezobrazuje :( (preto mam radsej chrome)
    a ano – nainstaloval som glims a uz to ide, takze dik :)

    #269771
    raul
    Moderátor

    niet zaco :)

    #269773
    Tartarus
    Účastník (Participant)

    nestane sa ti niekedy že sa ti zrazu odhlási užívateľský účet? robí mi v podstate to isté čo tebe a ako bonus navyše sa mi spontánne odhlasuje. Najskôr som mal tiež podozrenie na grafiku, ale keď som hladal nejaké info, zistil že to nerobý len MacBookoch pro “multibody” ale aj na niektorých modeloch iMacov. Jediným spoločným znakom je “Snow Leopard”. Nie je to síce úplne košer riešenie, ale uvažujem niekde “zohnať” inštalačku 10.5 Leopard a nainštalovať ho.

    pre moralistov – keď som tento MacBook Pro kupoval bol ešte s 10.4 Tiger a Snow Leoparda mám legal dokúpeného.

    prípadne ak by niekto vedel poradiť ako oklamať inštalačku/book, nakolko mám inštalačky 10.5 Leopard ale tie sú k iMacu.

    #269786
    BoroMedico
    Účastník (Participant)

    Nie ja s odhlasovanim nemam ziaden problem.

    #269812
    raul
    Moderátor

    tartarus: skusal si vytvorit noveho uzivatela?

    #269819
    Tartarus
    Účastník (Participant)

    skúšal som už všetko možné, reinštal, nový užívateľ, guest užívateľ, vypnutie hesla pri prihlasovaní a vždy sa to skôr alebo neskôr prejavý, niekedy to neurobý ako je týždeň dlhý, a niekedy aj tri krát za hodinu… som presvedčený že celý problém spôsobuje snow leo, respektíve niektorý z jeho updatov. Mám totiž inštalačku 10.6 a viem že to začalo robiť po jednom s updatov. Po reinštale na čistej 10.6 to neurobilo ani raz. Lenže niekedy bol celý systém neskutočne spomalený, až tak že začínam mať pocit že je asi niečo pravdy na tých fámach o soft spomalení. Book som kupoval ešte s Tigrom, Lea som preskákal celého a nikdy sa uvedený problém neprejavil. Až po prechode na Snow Lea to začalo. Mal som aj MacBook 13″ a keď som ho predával tak som k nemu kupujúcemu pribalil inštalačku Lea, a blbec som si neurobil žiadnu kópiu, nakolko som v tej dobe bežal už na Snow L. a nepredpokladal som že by som ju potreboval. Niekedy je to vážne o nervy, niečo robím, a zrazu blik/blue screen a login window…

    #270438
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    pkv: ale ved uz nekecaj. V zivote som Mac OS X nereinstaloval preto, lebo bol pomaly. Blud nad blud.

    #270445
    Milosko
    Účastník (Participant)

    Ak system bezi rok v kuse a mas spustene SAFARI je potrebne urobit Empty Cache. Bookmakres zostanu ale Top Sites sa strati ale system pobezi ako novy.

    #270450
    pro
    Účastník (Participant)

    Ahoj

    Mam rovnaky Macbook a tieto problemy so safari mam velmi casto. Z mojho pozorovania som prisiel na to ze ak mam uz velmi dlho spustene safari tak ono zabera aj 600 mb v RAM plus dalsie app a ked som mal uz plnu tu 2gb ram tak bola dost velka sance ze sa mi stane to s tym zapinanim tabu. Vypnut zapnut safari a vypraznit ceche pomohlo. No najviac pomohol upgrade na 4gb RAM

    #270521
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Presne tak, ako pise pro ci Milosko, staci raz za cas urobit toto.

    Riesit veci reinstalom celeho Mac OS X moze fakt len clovek extremne neznaly veci, mysliac si, ze to je samozasieraci sa system ako Windows.

    Aby bolo jasne pani, Mac OS X nema registre, nema DLL, nema neprehladnu strukturu, kde sa hromadi bordel. Ziadna, opakujem ZIADNA aplikacia nema co zapisovat svoje subory priamo do systemu.

    Ak je Mac cosi pomalsi, pomoze raz za cas (raz za 3 mesiace bohate staci) pustit aplikaciu ako Onyx, alebo nechavat Mac bezat cez noc – vtedy sa vykona automaticka udrzba systemu.

    Mac OS X nie je tamagoci system. Netvrdim, ze nema chyby (ma a dost), ale nezasiera a nespomaluje sa casom ako Windows. Vylucena vec.

    #270559
    odklizec
    Účastník (Participant)

    Neni treba nechavat Mac bezet pres noc. Pokud maintenance skripty neprobehnou v noci, spusti se po zapnuti systemu/navratu ze spanku. Tusim to zavedl Snow Leopard?

    #270562
    iTuxx
    Moderátor

    moj MBP po roku a pol tiez zacal byt pomaly, ale nie stale. Niekedy isiel nerealne pomaly, inokedy zas normalne. Ale predchvilou som skusil vyssie spominane resety, tak dufam ze zbadam nejaky rozdiel. Momentalne sa mi zda ze ide trochu lepsie, ale to mozno len kvoli tomu ze som restartoval system.

    #270573
    BoroMedico
    Účastník (Participant)

    Po par dnoch skusania sa opat problem vratit spat – teda vsetko dlho trva. Robil som vyssie uvedeny reset. Som rad, ze do diskusie prispeli aj ludia, ktori sa rozumeju ako funguje Mac OS X a ze netreba pri najmensom problem reinstalovat system. Myslim, ze bude problem niekde v tych cache (ja sa velmi v pocitacoch nevyznam).

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 26 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.