macbook pro 16 – horuci, hlucny

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware macbook pro 16 – horuci, hlucny

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Príspevky
  • #543334
    alchymister
    Účastník (Participant)

    ahoj

    mam novy macbook pro 16″, /2,4 GHz 8-Core Intel Core i9, 64 RAM, 8GB GPU
    pouzivam ho len par dni, no velmi neprijemne ma prekvapila jeho hlucnost a teplo, ktore generuje i pri minimalnej zatazi..
    priklad – mam otovrenych par aplikacii – PS, INDD, Safari a par dalsich mensich aplikacii, editujem maly banner a pocitac huci a je velmi teply.

    myslite ze je normalne, alebo ho mam vyhodit do kosa?
    diky

    #543336
    alchymister
    Účastník (Participant)

    len este doplnim – k macbooku mam pripojeny externy monitor Eizo cez redukcia USB-C to displayport

    #543379
    rudo
    Účastník (Participant)

    mam taky isty mac ale nic take mi nerobi a ani ziadne praskanie zvuku som nespozoroval – co bolo uz zmienovane, tak len dufam, ze to bude aj nadalej

    #543380
    alchymister
    Účastník (Participant)

    diky za odpoved!
    hmmm..
    tak neviem ci som prilis precitlively, no skutocne sa mi zdalo, ze novy macbook spusta vetraky prilis casto a i pri nenaronych ulohach. s tym suviselo aj velke teplo, ktore generoval..
    ked som vedla neho postavil svoj 3 rocny macbook pro 13” tak ten rozdiel bol zavratny..

    napadlo ma prave, ze to moze suvisiiet s novym systemom chladenia, vacsie ventilatory, ine technicke riesenie, no to by som cakal skor to, ze ok, moze sa vetrat casto, ale ze nebude tak horuci uz pri citani emailu a pocuvani hudby..
    toto som samozrejme googloval, a objavil som viacero vlakien kde hluk a ventilaciu ludia riesia. niektori. a niektori ako ty tento problem nemaju..

    dalej ma napadlo, ci to nie je externym monitorom /Eizo CS2730/ a prepojenim – USB-C to displayport. tomu sa mi ale nechce nejako verit.

    dalsi problem som mal s nahladmi pdf dokumentov v aplikacii apple mail – zobrazovl ich poskodene/rozbite. toto som pisal do prispevku pred par dnami, len pre ilustraciu to prikladam sem:
    >>>
    takto mi zobrazuje prilohy pdf po vlozeni do mailu
    http://alchymister.com/mix/sample-A.jpg
    a takto po prijati toho isteho mailu
    http://alchymister.com/mix/sample-B.jpg
    >>>

    a dalsi problem – uplne posledny a to bola posledna kvapka – vcera mi pocas prace v indesigne nahle zmenil system farebnost – cosi bliklo a externy monitor dostal slabo zeleny nadych. po minute to skocilo spat. potom po case znovu blik – a farebna odchylka. externy monitor ma hardwareovu kalibraciu, kalibrujem ho pravídelne kvoli praci a je teda nepredsavitelne fungovat v takychto podmienkach, takze vsetky tieto “ulety” viedli k tomu ze som sa rozhodol novy macbook pro po tyzdni poslat spat odkial prisiel a vratit sa k staremu no fungujucemu workstation..

    * so zvukom som nemal problem, ale to som nevyzival casto, amcbook som mal pripojeny k zosilovacu a externemu repro.

    #543385
    alchymister
    Účastník (Participant)

    este predsa len jeden maly detail..
    pocas tyzdna, ktory som mal tento macbook, sme spravili pokus –

    na novom macbook pro 16” v maximalnej moznej konfiguracii /2,4 GHz 8 jadier i9, 64 GB RAM, 8 GB GPU/ a na macbooku pro 15” predchadzajucej generacie /6 jadier, 32 GB RAM, 4 GB GPU, kupovanom v lete 2019/, obidva aktualna verzia Catalina, po cerstvom starte systemu s otvorenou jedinou aplikaciou – indesign – sme subezne nechali bezat rovnaku operaciu – export 4000 stranoveho dokumentu do tlacoveho pdf.

    na moje nemile prekvapenia to najnovsi CTO macbook pro 16” prehral.. trvalo mu to dlhsie o celych 30 sekund nez 15” macbooku. hluk pocas exportu pripominal startovanie helikoptery, dalo by sa na nom smazit..

    vedla tychto favoritov si tych 4000 stran chrastil 13” macbook pro early 2015, 2,9 GHz i5, 16 GB RAM, bez GPU, ktory bol do sutaze zapojeny tiez. ten tuto ulohu zvladol samozrejme najhorsie – trvalo mu to cca o 2 minuty dlhsie ako vitazovi tohoto domaceho insitneho testu. bol vsak najmenej hlucny a najmenej zahriaty /vyrazny rozdiel..

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.