Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: hardware › Macbook PRO 13″ vs. Macbook Air 13″
Viem, že Mac Pro je už dlho neaktualizovaný, ale v prípade že by niekto chcel drahý 27p iMac, neoplatí sa viac?
Air teda nie je (len) imidžovka. Rok a pol na ňom denno denne kódim, mám ho ako jediný stroj pre prácu aj zábavu a denne ho nosím home—office—home.
Legacy MacBooky Pro predáš po rokoch len ťažko a kupovať ho preto, aby si vymenil disk a mechaniku? Aj tak bude hlučný a bude žrať batériu (ten disk v mechanike). Priestor sa rieši externým diskom.
Ak to chceš ako prenosný desktop, tak choď do 15″ Retiny. Tam by som sa obával iba toho, že je to prvá generácia.
imac rozhodne (zatial) nie, nezabudajme ze stale mam doma novy dost vykonny PC s win ktory este asi po dlhsiu dobu ostane hlavnym pocitacom…
macbook v podstate chcem kvoli spokojnosti s iphone. zatial som snim nikdy nepracoval, ale ak sa mi zapaci tak ako sa mi zapacil iphone, mozno by som nan casom presiel uplne. (co by som riesil kupou mac mini alebo imac)
jozef: a to co na tom robis, ze 4GB ti je nepouz. malo?
ja mam 2GB a mozem si este pustit chrome a virtualizovany OS naraz
desann ak nebyvas niekde na mile daleko od prveho i stores tak si jednoducho zabehni do predajne tam mas vystavene vsetky dostupne modely a normalne si to odskusaj. Aj ked sa tam s tym budes polhodku hrat nikto ti nic nepovie, naopak kludne si aj technika zavolaj a pokecaj s nim. Mam len dobre skusenosti s ludmi co pracuju v apple obchodoch, su to naozaj ludia co sa rozumeju a velmi ustretovi.
Tu na fore ma kazdy svoje vlastne kriteria podla coho si prave ten dany model kupil. Pre mna kvoli praci macbook pro, moj bracho air kvoli noseniu do skoly, stacil by mu aj ipad ale kvoli hardwerovej klavke air, aby nemusel nosit ipad a ext. klavku-
Ako vravim, pisem:) chod omrknut do i stores, m zone. i world co mas najblizsie …sam uvidis rozdiel trebars aj v tom displeji ak to zavazi u teba aj vsetko ine.)