Macbook Pro 13″ batéria

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Macbook Pro 13″ batéria

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Autor
    tomass55
    Účastník (Participant)

Zdravím Vás macblogisti. Mám nový Macbook Pro 13″ a po 28 nabíjacích cykloch mám battery health 91% a kapacitu 5304 mAh.

Je to normálne aby mi to tak rýchlo klesalo. Zdá sa mi to nejaký prehnaný úbytok. Navyše sa o batériu celkom starám. Nabíjam stále doplna. Vybíjam skoro do dna a ak som doma nenabíjam a nevybíjam ju zbytočne počas dňa.

Vďaka za pomoc

Benne
    Účastník (Participant)

Cau, ja mam nieco podobne… asi 34 cyklov a battery health 93%. Nerozumiem co to ma znamenat. Ked citam vsade, ako na starsich MBP maju vsetci po 250 cykloch 98% health, tak neviem kde je problem. Dost casto sa prave stretavam s tym, ze na novych MBP 13 je tento problem. Ja uz od novoty som mal v podstate battery health na 96% myslim…

tomass55
    Účastník (Participant)

No tak to sme na tom podobne. Mne to tiež rýchlo klesalo. Po prvých pár cykloch som mal už 96% a stále to ide dole. Neviem či sa to postupne stabilizuje, alebo to pôjde stále už len horšie a horšie.

Ak mi to klesne nejako výrazne asi budem rozmýšľať nad reklamáciou.

Richard Rehak
    Účastník (Participant)

Ja si si MBP 13 kupil v lete a po asi 3 cykloch som mal 97%. Drzalo sa to az kym som ho nenechal vybity jednu noc. Po zapnuti som mal 91 (okolo 5300 mAh) teraz sa o baterku staram najviac ako to ide a najprv som mal stalo okolo 5380 mAh neviem ako ale zrazu po prejdeni 40 cyklov mi nabehlo 5450 mAh. Teraz to tam stale drzim. Myslim ze je to uplne normalne. Pokial vam vydrzi na baterke menej ako by mal (Vraj do 10 hod. ale skor je realne tych 6-8 ale kludne aj 3, podla toho ako ho zatazite. Ja si sledujem zataz a vidim ze ked ho moc nezatazim tak vydrzi 8-9 hod v pohode takze naozaj ak vam vydrzi tolko kolko ma tak sa tym netrapte. Ako do dovrsenia 300 cyklov budete mat menej ako 80% health tak to chodne reklamovat vtedy vam to zoberu lebo Apple tvrdi ze kym nie je menej ako 80% pod 300 cyklov tak je to v poriadku.

Menjo88
    Účastník (Participant)

Ja mám po 29 cykloch tiež 90% health. Batériu nie je dobré vybiť až úplne do dna, ideálne je ju dať na nabíjačku už pri 30% lebo z úplného vybitia sa nevie tak ľahko obnoviť na pôvodnú kapacitu. Pokiaľ viem tak v 2010 Macbookoch garantuje Apple až 1000 nabití s tým že health neklesne pod 80%.

eFkoOo
    Účastník (Participant)

ja mam mid2009 a 150 cyklov a health 88% :/ a vydrzi len tak zhruba 4 hodky s wifi a safari :/

dubak
    Účastník (Participant)

toto je uz kolka tema o baterii v macbooku? inak ja mam 287 cyklov a 91%

tomass55
    Účastník (Participant)

Tak dúfam, že sa mi to nejako stabilizuje. Nechce sa mi nejako riešiť reklamáciu keby to náhodou kleslo pod 80%.

oldo
    Účastník (Participant)

pri uplne novom macbooku kolko by sa mala ukazovat: Full Charge Capacity (mAh) ? resp. Kapacita pri plnom nabití (mAh) ? Ja tam mam 6607. Macbook pro retina 13inch .

P1x3L61
    Účastník (Participant)

oldo : mne kazuje 6511 (ešte včera ukazovalo 6530)

badobado
    Účastník (Participant)

Ja som kupil moj macbook ked mal cca rok teraz by mal mat rok a pol (kto vie kolko ma skutočne je to pro 2011) a pocet cyklov je 978 a health mam 81… Celkom spokojne

????
    Účastník (Participant)

zaklad je nevybijat akumulatory do „prazdna“, nabijajte furt ked mozete, baterke nepomoze uplne vybitie, skor jej uskodi (vseobecne plati o li-XX akumulatoroch, mobily, pocitace atd). uplne vybitie a druhej strane az tak mozne nie je, pretoze elektronika jej to nedovoli. problem by nastal, keby ste ho nechali vybity a nechali stat niekolko dni.

uplnym vybitim sa dosiahne len to, ze si macbook zmeria realnu kapacitu baterky a tu potom ukaze, kolko to ma (nie vzdy to klesa). ja mam macbook 13″ early 2011 a mam 5112mAh, 391 cyklov

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.