Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: hardware › Macbook Pro 13.3
- Toto téma obsahuje 10 odpovedí, 7 hlasov, a bola naposledny upravená pred 15 years, 5 months od
Kamenosaurus.
-
AutorPríspevky
-
13. januára 2010 o 21:42 #66757
deadbird
Účastník (Participant)Nazdar,
planujem kupit novy Macbook Pro po planovanej konferencii na konci januara. Otazka znie, ci ho kupit v Amerike alebo na Slovensku. V Amerike mi ho moze kupit sestra a doniest za uplne smiesnu cenu a tusim k tomu davaju iPod touch zdarma, za to na Slovensku k tomu budem mat zaruku, ktora mi bude stale k dispozicii, kedze sa neplanujem najblizsie dva roky odstahovat.Toto by vsak nemusel byt problem, pretoze by som ho poslal sestre balikom do Ameriky, ona by ho zreklamovala a poslala spat (bude tam este vyse troch rokov). To vsak moze byt problem s cenou posty + este som nevlastnil Mac a neviem ako casto sa kazi a ci je chybou hardwaru alebo pouzivatelov, ze su tieto fora plne reklamacii a staznosti.
Preto prosim o radu skusenejsich pouzivatelov a zakaznikov firmy Apple. :-)
13. januára 2010 o 21:48 #188957iFiko
Účastník (Participant)Ja by som bral z USA. A aj som tak urobil :D Vychytal som studentsku zlavu $100 a dostal som free iPod Touch, ktory som predal, cize MacBook Pro ma vysiel lacnoooo :) Ak ti nevadi EN klavesnica a ta zaruka, tak jednoznacne USA podla mna.
13. januára 2010 o 22:12 #188968macblogger
Účastník (Participant)Zaruka je medzinarodna, vyreklamujes to vsade – 1 rok.
Na slovensku je 2 rocna zaruka zbytocnost, ak vsetko funguje 1 rok, bude to fungovat aj 10 rokov.Vzal by som moznost odoslat z USA.
13. januára 2010 o 22:24 #188975Leryth
Účastník (Participant)deadbird a ak aj mne donesies MBP z USA este viacej usetris lebo si natom aj nieco zarobis takze premyslaj :D
PS: zisiel by sa tu na fore taky clovek co by doneisol par MACov s USA a mi by sme ich od neho odkupili (samozrejme by boli uplne nove) a mohol by si aj daco zapocitat od cesty aby sa mu to oplatilo a boli by sme vsetci spokojny :) … lebo unas su ceny uplne niekde inde ako v USA13. januára 2010 o 22:39 #188979Kamenosaurus
Účastník (Participant)Nech ti ho kupi sestra (ak tam nahodou studuje, dostanes 100 dolarovu zlavu) a mozes si kupit relativne lacnu Apple Care, predlzi zaruku na 3 roky medzinarodne. Ja som to tak urobil v auguste 2007, zaruka mi stale plati, uz bol aj v servise, vsetko hladko, stacilo ukazat len invoice. A na Slovensku si mozes kupit kabel s nasou koncovkou, takze nepotrebujes ani konvertor.
14. januára 2010 o 19:47 #189078Leryth
Účastník (Participant)co bude stat cca novy MBP ? myslim odhadovanu cenu cca u nas
14. januára 2010 o 19:57 #189081raviola
Účastník (Participant)Macblogger : Tak to sa velmi mylis!!! Elektronika je nevyspytatelna a nikto ti nezaruci ze ked to pofacha jeden rok tak to pojde aj dalsich desat. Mal som niekolko reklamacii hardwaru ked mi „odisiel“ z nicoho nic a skoncil na reklamacke.
deadbird : Kupa z USA Ta vyjde sice lacnejsie ale pocitis to ak sa Ti nieco pokazi po roku a v servise ti zavalia cenu za opravu radovo v stovkach eur. To vazne nie su lacne zalezitosti a tym padom si prerobil.
14. januára 2010 o 19:59 #189082igi-s
Účastník (Participant).
14. januára 2010 o 23:16 #189122deadbird
Účastník (Participant)Kamenosaurus:
Nakolko by ma vysla ta predlzena Apple Care? Je pravda ze by to boli tri roky medzinarodnej zaruky? na apple.com stoji ze $249, ale nikde nie je zmienka o tej predlzenej zaruke, moze to niekto potvrdit?18. januára 2010 o 0:38 #189781deadbird
Účastník (Participant)Cize googlil som na to nejake infos a zda sa mi najlepsie kupit naraz macbook aj s apple care, pricom ju registrovat na adresu mojej sestry v USA a pri reklamacii na Slovensku sa tvarit, ze som na navsteve, je to tak?
18. januára 2010 o 1:14 #189784Kamenosaurus
Účastník (Participant)Ak tvoja sestra studuje, tak applecare bude stat okolo 150 dolarov, ak nestuduje, je to za 250. Applecare sa registruje automaticky na seriove cislo zakupeneho compu. Ak comp kupis na sestru, bude faktura vystavena na nu a na jej adresu. Ja mam fakturu vystavenu na mna na adresu v USA a v cechach som 2 krat v pohode reklamoval v ceskyservis.cz . Maju pobocku aj v Bratislave. Vsetko bez problemov. Ak applecare kupis v rovnakej krajine ako mac, tak problem nikdy nebude.
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.