MacBook – otazky

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware MacBook – otazky

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Autor
    Príspevky
  • #54912
    miroslav
    Účastník (Participant)

    Zdravim,
    pozeral som ceny Mac booku a na slovensku som našiel cenu 37.600,00 a v USA shope len $1,099.00 cize nieco okolo 27475 SK (podľa kurzu 25sk za dolar). Chcel by som vedieť, či je to len na Slovensku také predražené, alebo v tom shope v USA neboli nejake komponenty, ktore v SK shope uz boli a preto bol v SK drahsi. Chcel by som vediet ci sa mi viac oplati kupit si mac book cez internet a či by mi to poslali na Slovensko, tak, že by cena aj s poštovným neprekročila cena na Slovensku.

    #109190
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    Ach jaj .. toto je snad nekonecna tema …
    miroslav: len pre zaujimavost .. minuly tyzden sa riesil podobny problem .. staci si len prejst forum .. ale u teba spravim vynimku a rovno ti pastnem odkaz na ten prispevok aby si to nemusle “pracne” hladat:
    http://forum.www.macblog.sk/discussion/264/4/macbook-z-usa/#Item_7

    #109191
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    miroslav: cena 1099 USD v USA je:

    1. BEZ DPH
    2. s jednorocnou zarukou (u nas je cena s dvojrocnou)
    3. bez dovozneho cla do EU

    Odpoved na tvoju otazku je teda: nie, dat si to poslat sa neoplati.

    #109192
    miroslav
    Účastník (Participant)

    Dik za link, inak pozeral som to v anglicku kolko to stoji a tam to bolo lacnejsie o cca 2000 a z USA to bolo skoro 10 000. Inak ako som pozeral ceny na Slovensku, tak teoreticky po odcitani dane by ta cena mohla byt priaznivejsia ako platit postovne.

    A chcel som sa este spytat ci na mac booku je mozne robit pohodlne grafiku. Rozlisenie je tam vcelku dobre, ale neviem ci je to dobre na takom malo displeji. A Ako tam chodia programy od Adobe kedze mac book pro je rychlejsi a urcite sa lepsie na to hodi, ale ja dufam ze samotny OS nebude mat problem ani s najpomalsim macom, ale ako je to s tymi programami. Lebo na Adobe produkty mi na PC staci aj nizsia konfiguracia ako je C2d 1Gb ram.

    #109193
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Na 13″ sa robi grafika velmi zle. Konfiguracia je inak dostacujuca.

    #109194
    miroslav
    Účastník (Participant)

    No, ale to rozlíšenie je dosť veľké. Zas nerobím plagáty, ale webovú grafiku. Teraz mám 17″ 1024 x 768. V Apple obchode mi ten mac book mozu dat vyskusat? Lebo by som to rád videl na vlastné oči. Stále hľadám nejakú možnosť v MACoch, ale stále v tom niečo prekáža.

    #109195
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    Urcite si ho v kazdom Apple obchode mozes odskusat.

    #109210
    jurosik
    Účastník (Participant)

    urcite si to chod vyskusat niekam do Apple Storu, akurat sa len utvrdis vo svojom rozhodnuti pre Apple produkty. ked ho raz vyskusas uz nebudes chciet iny..

    MacBook nie je na profesionalnu pracu s grafikou, na tu webouvu ako tak staci…
    ale aj tak by som doporucoval dokupit externy monitor s 16,7 mil. farieb, najlepsie Apple Cinemu… na serizonu pracu…
    MacBook (takisto ako aj ostatne notebooky) ma 16,2 mil. farieb (alebo tusim ani tolko nie), no prosto, ze to s tymi farbami nie je idealne… niekedy je badat tie prechody kde na to nema ale nic vazne…
    zas toho displeja sa netreba bat, na beznu pracu vyhovuje, aj farby ma pekne… subjektivne sa mi cierna na MB zdala vyraznejsia ako na HP pavilion (tie nove co ma uz skoro kazdy…) proste treba vidiet nazivo, zbytocne je o tom pisat…

    btw: Adobe produkty ti pojdu svizne a rychlo, len neviem ci sa ti az tak cenovo oplati, ked ta jeden balik, napr. Web Standard vyjde skoro ako cely MB… (od 999$)

    #109223
    iooo
    Účastník (Participant)

    mal by som otazocku:
    mam mac book pro 17″, rozdeleny na dve particie kvoli OSX a Win, zaujimave je ze vo win mi na hlavne modrych farbach (na displayi) plapolaju-svetielkujy pixle (sice nie vzdy, a to nie je ani prehriaty NB).

    dalej co je zvlastne ked som napojeny na zdroji a ten mam este xapojent v zasuvke prito prepetiu tak mi pri dotyky predlaktim o okraje notebooku prebieha slabe elektricke spojenie (pocit ako ked date jazyk na 9V baterku) co je vo veci??? poradite? dakujem

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.