macbook – nefunguju vstavane repraky, v jacku svieti cervena dioda

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware macbook – nefunguju vstavane repraky, v jacku svieti cervena dioda

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 20 )
  • Autor
    Príspevky
  • #58423
    nymand
    Účastník (Participant)

    zdravim. vcera sa mi na macbooku objavil tento problem:
    pocuval som hudbu cez externe reproduktory a potom ako som ich odpojil nesiel zvuk cez tie vstavene dalej nehral.
    v jacku svieti cervena dioda. googlil som trochu a zistil som ze tento problem maju desiatky mozno stovky ludi po celom svete. zrejme ide o nejaku mechanicku chybu – ako keby sa v tom jacku nieco zaseklo a macbook si “myslel” ze externe repro je stale zapojene a preto nejde ziadne audio do vstavanych reprakov. kazdy to vyriesil nejak po svojom. niekomu stacilo do toho jacku fuknut, niekdo par krat zapojil a odpojil sluchatka, niekto sa v tom sparal kancelarskou spinkou, niektori ludia dokonca hovorili ze “tam vzadu je nejaky maly prepinac, ktory treba prehodit do inej polohy a malo by to fungovat”. mne nic z toho nepomohlo, ten prepinac bud nevidim, alebo sa nechce pohnut z miesta a moc sa v tom vrtat nechcem, pretoze sa bojim, ze iba narobim viac skody…

    stretli ste sa s tym, pripadne ako sa vam to podarilo vyriesit???
    diky za kazdu radu. som zufaly…

    #129527
    mrzo
    Účastník (Participant)

    Audio jacky na MB su kombinovane digitalno opticke vstupy/vystupy – cervene svetlo z jacku znamena ze si MB mysli ze je v nom zastrceny digitalne zariadenie – sem tam sa to stane ze sa pri vytahovani zasekne mechanizmus ktory urcuje ci ide o analogovy alebo digitalny kabel. Skus zastrcit znovu jack z reprakov, sluchadiel a jemne s nim vnutry skusit pohybat vsetkymi smermi – JEMNE. Ak nepomoze tak asi bude najlepsie zaniest do obchodu tam s tym isto budu mat viac skusenosti a budu presne vediet co s tym.

    #129529
    nymand
    Účastník (Participant)

    hmm… asi to tam budem musiet zaniest. trochu sa ale bojim, ze mi ho na 30 dni koli tejto prkotine vezmu a celkom ho potrebujem na pracu. druha vec je, ze som ho kupoval v USA a neviem co za to budu chciet v macshope tu v brne… no uvidime, za opytanie nic nedam

    #129530
    pedro
    Účastník (Participant)

    nymand: ak mas doklad o kupe a kupoval si ho menej ako pred rokom, tak za to nemozu chciet nic. A btw.. mne toto robi obcas na MBP tiez, a vacsinou to vyriesi restart.

    #129531
    LackoB
    Účastník (Participant)

    Mal som tento problém, a viem ako ho vyriešiť. Keď už nepomáha to, čo popísal mržo, a ak nepomáha ani Onyx ani nijaká oprava práv v Disk Utility ani nijaký reštart tak pomôže reset PRAM.
    Vypni počítač.
    Uisti sa, že vieš kde sú klávesy P, R, option a jabĺčko.
    Zapni počítač a ešte predtým, než sa ti zjaví tá sivá obrazovka stlač naraz tieto horeuvedené klávesy a podrž.
    PRAM by mala byť reštartnutá a zvuk by ti mal fungovať. Nechoď do nijakej predajne, opraví sa to samo.
    Maj sa a veľa šťastia.
    LackoBé

    #129532
    nymand
    Účastník (Participant)

    pedro: no kupoval som ho niekedy v juni, resp. priatelka mi ho kupovala a vcera sme zistili, ze nemozeme k tomu najst ten doklad – co z toho vyplyva? som absolutne nahraty, ak sa mi s tym cokolvek stane? btw. restarty a vsetky konvencne aj nekonvencneriesenia som uz skusal a bez efektu…

    #129538
    nymand
    Účastník (Participant)

    LackoB: clovece, tak som sa potesil, ze sa toho zbavim, ale prave som to skusil a nic, ziadna zmena :(

    #129541
    nymand
    Účastník (Participant)

    pre ilustraciu:

    http://nostres.net/gallery/displayimage.php?album=4&pos=0

    aj po triku s cmd+p+r pred startom pocitaca je to stale bez zvuku
    v sound preferences je pri outpute napisane: “selected device has no output controls”
    a ked sa pokusam pouzivat klavesy f9 az f12 na ovladanie hlasitosti, tak sa zjavi ten ukazatal hlasitosti ale taky sedivy a je potdtym ten preciarknuty kruh.

    je to vidiet aj na tom screenshote

    #129544
    mylanko
    Účastník (Participant)

    Ja som mal rovnaky problem. Ak ti jack svieti na cerveno znamena, ze je nastaveny na digitalny vstup. Riesenie je jednoduche (mne pomohlo). Zapoj don repraky a hned odpoj. Toto opakuj aspon 20 krat (Je to vraj standardny postup). Tym ti nastavi analogovy vstup. Mne to pomoblo uz ked som ich zapojil a hned odpojil len 3-5 krat.

    #129549
    nymand
    Účastník (Participant)

    mylanko: to mi moc standardne nepripada…
    tym zasuvanim a vysuvanim sa ti zrejme podarilo vratit do povodnej polohy nejaky ten mikroprepinac z digitalneho vystupu. v kazdom pripade u mna to nezabralo

    celkom ma stve, ze s tym apple nic nerobi. nejake ofic vyjadrenie k tomu som nikde nenasiel. je to evidentne nejak na figu vyrobene a tento problem ma fakt obrovske kvantum ludi.

    od rana sa prehrabavam na nete a vsade nachadzam milion diskusii ako je napr. tato:

    http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=993126

    len na oficialnych strankach applu ich je niekolko.
    teraz skor rozmyslam ci sa ten digitalny vystup neda jednoducho nejak softwarovo vypnut…
    neda sa?

    #129551
    mylanko
    Účastník (Participant)

    No neviem. Ja som sa sem obratil s rovnakym problemom a neviem kto mi to poradil. Vraj sa to tak robi bezne a mne to pomohlo. Skus sa tu pohrabat a mozno to este najdes. Mne to robilo ked bol cisto novy.

    EDIT: pozri sa sem http://forums.macosxhints.com/archive/index.php/t-78946.html Tu je popisany rovnaky postup + nejake info navyse

    We have just solved the same issue. It is indeed mechanical. There is a micro-switch inside the jack socket that gets stuck, so once it switches to digital it doesn’t switch back.

    You have to help that with a thin pen or something that fits in the hole. The switch is at the bottom side of the tunnel, and is at 1 cm deep from the opening. If you stimulate that part gently, the red light goes off, and simultanously in the sound pref pane the internal speakers appear, while the digital output goes away. From then on, when we plug the phone in or out, it works again fine.

    Hope it helps You too.

    #129553
    nymand
    Účastník (Participant)

    no toto som tiez nasiel na niekolkych forach. tu pisu, ze by ten “switch” mal byt niekde dole. inde som nasiel ze by mal byt z hruba v pozicii “3 o clock” a treba ho presunut do pozicie “6 o clock” a je to. nieco take v tom jacku mozno vidim, skusal som v tom aj trochu vrtat, ale nepomohlo to a nechcem do toho vrtat nejak moc silou nech tam nieco neznicim uplne. pride mi to fakt ako dost stupidna zavada…

    fakt by ma ale zaujimalo, ci sa to neda nejak softwareovo vypnut zo systemu – tak aby jednoducho macbook ten vystup ignoroval a hral cez vstavane repraky.

    #129555
    mato63
    Účastník (Participant)

    soory. :) :)

    #129556
    mato63
    Účastník (Participant)

    jeto jednoduche,zas vloz a byver nejaky jack a ked stala,tak to opakuj :) ja som mal tiez ten problem aj tu bola o tom tema odomna, nic viac netreba,zmizlo mi to hned. :)

    #129559
    pedro
    Účastník (Participant)

    nymand: ano, s tym dokladom o kupe to tak bohuzial je…potrebujes bud original, alebo kopiu, alebo scan, proste nieco,inak v servise budu pytat peniaze.. ak si kupoval priamo od apple, tak by si mal mat v svojom profile tu fakturu..ak nie tak kontaktuj predajcu od ktoreho si kupil.

    #129562
    nymand
    Účastník (Participant)

    pedro: no je to kupovane od http://www.bundycomputer.com/
    co asi nieje oficialny apple store. myslis, ze sa to vobec da by mi to nejak dodatocne vystavili?

    co sa mojho problemu tyka, tak uz pomaly stracam nadej, ze to nejak vyriesim sam. nasiel som vela rad, ale nic z toho mi nepomohlo, ani zapajanie a odpajanie jacku. mne by fakt stacilo, keby sa ten opticky vystup dal nejak vypnut, hladal som to v preferences, ale nikde taku moznost nevidim… fakt to nejak nejde?

    #129572
    pedro
    Účastník (Participant)

    vyzera to seriozny obchod..za pokus nic nedas..napis im svoje osobne udaje, seriove cislo kompu, a datum kedy si kupoval a podla mna ti budu vediet poslat kopiu.

    #129597
    nymand
    Účastník (Participant)

    jj, dik za radu. podarilo sa. kopiu faktury uz mam v maile. tak aspon nieco, ked uz nic… pojdem s tym teda asi do servisu. :(

    #349703
    tomco3131
    Účastník (Participant)

    Mám rovnaký problém, Macbook Pro Mid 2012.
    Skúšal som vytahovat jack, vymazal som ten subor z kniznice, restartoval pram a stale rovnako sa to chová. ked zapnem hudbu nehrá len svieti cervené svetlo z jacku… Neviete o nejakom aktuálnom tipe? MB som kupoval v bratislave /mzone/ a som z BB, bol som sa v BB pýtať v istores a povedali mi že to len trbea poslať do bratislavy, neviete o nejakom riešení rýchlejšom ako posielať do servisu a byŤ 2týždne alebo kolko bez MB ?

    Ďakujem

    #349725
    zero0x
    Účastník (Participant)

    tomco: Mal som ten isty problem, poriesila az reklamacia – vymena zakladnej dosky. gl.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 20 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.