Macbook black vs. Macbook (new)

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Macbook black vs. Macbook (new)

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Autor
    Príspevky
  • #59579
    Michachal
    Účastník (Participant)

    Zdravím,

    po zlých skúsenostiach s win si chcem kúpiť svojho prvého macka, najlepšie Macbook … len mám teraz dilemu a rád by som sa poradil s ľuďmi, ktorý majú do toho čo povedať

    neviem sa rozhodnúť medzi akciovým čiernym “starým” plastovým MB (2,4GHz, 2gb, etc, cca 33tis sk) a novým hliníkovým MB (cca 39tis sk)… pôvodne som čakal na nové kusy, nech sa môžem rozhodnúť, no temer 40 tisíc je za podobnú mašinu pre mna celkom vela, kedze to potrebujem hlavne ako prenosný nb na multimédia, wifi a chcem osx … v podstate by som aj bral starší plastový kus, len ma priatelia upozornili (ktorý ho vlastnia), že sa ten plast zvykne odlamovať a vyhotovenie je jednoducho dosť kazové … a teda prosím o radu, či je veľký rozdiel medzi LED display-om a starsím, ako velmi sa prejavuje vplyv novej gpu (hry nepotrebujem), etc

    dakujem velmi pekne ;)

    a este mozno dolezita poznamka, chcem ho kupit na svk – uz len kvoli zaruke, preto ta cena ;)

    #136493
    edkis
    Účastník (Participant)

    Mal som macbook black musim poukazat na to ze problem s praskanim plastov som nemal akurat s podla mojho nazoru nadmernym prehrievanim sasi. To mi dost prekazalo a taktiez neustale ocapkane a zaprasene sasi. Vadilo mi trochu vyhotovenie na lavej strane kde su porty kde plast pri stlaceni vydaval neprijemne zvuky. Kazdopadne mb black bol pre mna prijemnym vstupom do sveta apple. Nesklamal ma po ziadne stranke. No akonahle apple uviedol nove macbooky predal som mb black dosporil a kupil novy mb alu. Cakal som horsie a prijemne ma prekvapil. Sasi je riesene bezchybne je neustale chladne vobec sa neprehrieva. LED displej paradicka po zapnuti automaticky plny jas farby su prekrasne. Hrubka displeja tensia.
    Ak sa rozhodujes dospor a jednoznacne kup novy alu. Ale ak skor inklinujes k starsej verzii a nemas peniaze kludne kup mb black nebudes lutovat. Posluzi obdobne.

    #136499
    Kompi
    Účastník (Participant)

    Chces to na multimedia, tak nespekuluj, kup novy s poriadnou grafickou kartou, ved aby blbe HD video H264 1080P zadychalo intelacku kartu, to je moc, nehovoriac, ze na pozadi ti este daky ten program bude behat pri tom na pozadi. Ledko je velky rozdiel, a to hlavne celkova kvalita zobrazenia ako aj setri baterku. To ze nechces hry, neznamena, ze raz si nebudes chciet nieco starsie zahrat. Ak kupis stary macbook, tak si nadobro odpisany od hrania.

    V neposlednom rade je tu prijemnost pouzivania. Chces pustit HD video. Na starom pojde o dost slabsie, a bude sa viacej zahrievat, tak ak chces kuriacu plastovu bednicku na kolena pri beznom pouzivani …. kup starsi. Inak radsej posetri.

    A este jedno. Ja som kupoval macbook pro v minulosti, lebo integrovana intelacka grafika STRASNE obmedzuje. Neparim hry, no ten vykon skratka pomoze.

    #136501
    zero0x
    Účastník (Participant)

    ja by som si na tvojom mieste pre vstup kupil nieco starsie :)

    aby si na to nevyhodil prilis vela penazi..

    a co sa tyka black vs alu, tak black ma vyhodu akurat, ze je krasny :) a alu je pevny a ma dobru grafiku na druhej strane..

    #136504
    karci
    Účastník (Participant)

    A este je tu jedna vec. Myslim ze nove macbooky nemaju FireWire, takze ak myslis, ze to budes potrebovat, tak radsej kup starsi, ten to ma.

    Inak by bolo predsa vyhodnejsie dat prednost novsiemu, ale myslim ze ani starsi cierny nieje za volba, pokial ti to staci.

    #136507
    wbear6
    Účastník (Participant)

    Myslim ze by si mal skocit do obchodu a poriadne si pozriet obidva vedla seba. Ja osobne mam MB white som spokojny. Bateria drzi 5,5 hodky, vykon bohate staci na filmy, (kto pozera fullHD filmy na 13″ monitore ?) , aplikacie pracuju svizne. Graficka karta ma obmedzuje len pri hrach. Bezne mam pustene 2,3 operacne systemy a vsetko ide krasne plynulo. Display je samozrejme hosri ako LED ale zas ked to nebudes porovnavat nespoznas to. 39 tisic je urcite dost, proste ako kazda novinka je cena vyssie, casom pojde dole. I ked u apple to bude mozno trvat pol roka ci rok.

    #136516
    obor
    Účastník (Participant)

    Mam MacBook white a som s nim spokojny… Napriek tomu. Nikdy nekupuj starsiu verziu! Uz ked kupujes novinku, tak o 2 mesiace je stara. Nehovorim, ze moj MB je odpad, je to siroko daleko za tu cenu najlepsi NB, ale ked som ho kupoval, tiez som kupoval ten najlepsi! Alu prevedenie, nova grafika, novy display, novy touchpad a este neviem co nove jednoznacne stoji za tych 6000!

    #136518
    zero0x
    Účastník (Participant)

    ti na bielom vydrzi baterka 5.5 hodiny? mne malokedy viac ako 3.5 .. :(

    #136520
    wbear6
    Účastník (Participant)

    zalezi podla toho co robis. V skole ked pisem a som na nete , podsvietenie na min hodnote, zvyk vypnuty procesor podtaktovany, hdd sa skoro nehybe tak to ide.

    #136521
    zero0x
    Účastník (Participant)

    co jak podtaktovany procesor :D

    #136522
    Michachal
    Účastník (Participant)

    hmm…diky za reakcie, pomozu urcite! :)

    bol som ich pozriet v SWP a osahat ich troska … novy vyzera krasne, aj ked FW bude chybat … jedine co vyzera byt haklive je ten display…posobi tak, ze ked ho prudsie zavriem tak sa to sklo rozprskne na vsetky strany … ale asi pojdem do noveho, aj ked mam stale zvlastnu naklonost k dizajnu starsej rady

    #136537
    edkis
    Účastník (Participant)

    Nerozpraskne sa ti nic neboj. Display je trochu zapusteny do panelu a je okolo displeja gumena obruba cize crani ten displej pri zavreti panelu a taktiez chrani hlinik voci poskriabaniu.

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.