Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: hardware › MacBook Air 13″ vs. MacBook Pro 13″
- Toto téma obsahuje 8 odpovedí, 7 hlasov, a bola naposledny upravená pred 11 years, 6 months od
jano68.
-
AutorPríspevky
-
7. októbra 2013 o 18:14 #96370
GiorgioApple
Účastník (Participant)Caute setci :)
Chcem sa spytat, ktory Macbook si mam kupit? Air alebo Pro. Uz dlhsi cas na tie dve veci premyslam. Ja ho budem potrebovat na cestovanie, surfovanie v kaviarne, graficka praca, video strih, a spravca webovych stranok, cetovat, komunikacia cez webcam… Takze ktory by bol pre mna vhodny? Air je pre mna vhodny ked je lahsi a tensi. Pro je zas vhodny na pracu. Vidim tam vahu len o male 300 gramove rozdiely. Prosim pomozte mi :) Davajte otazky, chcem vidiet vyhody a nevyhody. Vdaka za pomoc
7. októbra 2013 o 18:56 #366287Apple Mac
Účastník (Participant)Odporučam Air, keď pracujete len strih video, surfovanie a cestovanie. Najlepšie viac 256GB v SSD je super a rýchlejší. Mam ho Macbook Air 11″ 128GB v SSD je velmi spokojny :)
7. októbra 2013 o 19:01 #366290jano68
Účastník (Participant)cav..aj Air je na pracu…
zalezi co myslis pod grafickou pracou a videostrihom.
Ak budes pouzivat iMovie tak v pohode stiha Air i7 8GB RAM s nejakym 256GB FHD..
Grafiku neviem aku chces robit, ci hovoris o photoshoope… alebo o ako narocnej aplikacii.
Tych 300g je celkom dost.. ale hlavny rozdiel je vo vydrzi baterie.
Ak chces PRO tak ja by som pockal na nove procesory Haswell..7. októbra 2013 o 19:13 #366293Lukáš Raynor Majer
Účastník (Participant)grafika práca a videostrih – zvážil by som MB Pro s retinou, hoc aj 13p model. Určite počkaj na Hasswell, budú čoskoro
7. októbra 2013 o 19:49 #366303Lixx
Účastník (Participant)Podla mna je idealny MBP13″ a hodis si tam 2 disky. Urobis si fusion drive a budes to mat aj rychle aj vysoku kapacitu na videa.
7. októbra 2013 o 19:57 #366305dfx
Účastník (Participant)Pockaj na vydanie novych macbookov pro. Je mozne, ze vyjdu buduci tyzden. Na grafiku a strih videa je urcite lepsi macbook pro.
7. októbra 2013 o 20:11 #366311jano68
Účastník (Participant)na cestovanie, surfovanie, kaviarne, vydrz je zasa lepsi MacBook Air :-) .. kolko budes strihat a kolo cestovat?
Najlepsie si realne pozriet moznosti v predajni npr.
Alebo si pozriet realnu pracu u niekoho kto stroje ma… v oboch pripadoch to je celkom slusna investicia..7. októbra 2013 o 20:55 #366318Tomas128
Účastník (Participant)Ja mam pro mal som ho vplane nosit do skoly kazdy den ale nechce sa mi ho nosit predsa len cely den ho mat zaveseny na pleci je dost:) ono sa to nezda ale ked mas tasku na rameno ktomu si tam das neaku vodu jeden zosit a po celom dni mas toho dost ale je to o zvyku mozno by to pre teba problem ..ja som viac krat uz premyslal ci nezmenit na air ale zase to ze si mozes upgradovat ramku pripadne mat SSD disk+ 750gb disk ako planujem ja casom tak je to velke plus…minuly tyzden som daval 8GB ram sice v beznej praci nevidis rozdiel ale keby si zapal program na grafiku alebo strih tam je ten rozdiel velky
7. októbra 2013 o 21:53 #366323jano68
Účastník (Participant)Dost velky rozdiel je aj v tom ci mas Ivy Bridge alebo Haswell, pokial chces mozes si zaobstarat Aira s 8GB nie je ziadny problem…
Dalsia vec, Mavericks bude riesit komprimaciu pamate, vyuzivanie procesora (idle modu)… ja mam Aira, striham video v iMovie, mam na Parallels Win7 a cez VPN som zaveseny denne v praci a nemyslim ze by som potreboval nieco vykonnejsie.
Co sa tyka HDD je pravda ze 512GB verzia je dost draha..na druhej strane pri cloudoch, ext.flash USB3.0 s AirPort Extreme s pripojenym diskom mi 256 GB FHD staci uplne… -
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.