macbook a TV

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware macbook a TV

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 21 )
  • Autor
    Príspevky
  • #64983
    Sali
    Účastník (Participant)

    Zdravim :) dnes som si kupil minidispay port to vga a vga kabel … pripojil som to pomocou mbp na televizor samsung, obraz som videl, len ked som dal mirroring, ale nezda sa mi, zeby to bola prave najlepsia kvalita, co sa tyka pozerania filmu, sem tam prebehol taky pasik cez obraz, takej istej farby ako obraz, ale bol proste vidno :) predtym, ked som to mal takto isto riesene so starym ntb od fujitsu, tak to slo v pohode, ma sa tam nieco specialne nastavit, popripade robim nieco zle? :) dakujem pekne za kazdu radu :)

    edit: a este by som sa chcel spytat, ze ako sa da spravit, aby som mohol pritom mat zavrety display, sa to tusim dalo tak nejako spravit, ze ked je pripojeny na ten vga kabel, tak nejako automaticky, ci sa mylim? :)

    #176987
    Anonymný
    Neaktívny

    @Sali:
    no zalezi aky televizor si pouzil, ale predpokladam, ze to bude jeden z novsich samsungov. tiez som ich spajal, ale cez DVI a HDMI a pri fullHD bol ten obraz trochu menej kvalitny ale nebolo to az take zle, este si pozri aku mas refresh rate, skoda ze si nenapisal na ake rozlisenie si to dal. Kazdopadne na pozeranie filmou odporucam ak mas novsi samsung a fakt chces fullHD odblokvat v service menu fullhd mkv a cez USB HDD. Ked som pustal film cez notebook, bol ten obraz taky rozmazanejsi….

    A co sa tyka toho zavretia macbooku a pouzita len TV, je potreba mat mys, resp klavesnicu cez USB a ked s nou zacnes robit notebook sa zobudi ale len na TV. aj ked som s tym mal trochu poblem nakonie to islo.

    #176989
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Ani sa nediv ked to pripajas cez VGA a nie DVI. Ta ostrost je ovela lepsia cez DVI ako VGA.
    Skus Insomniax na macook aby sa ti neuspal po zaklapnuti displeja.

    #176994
    Sali
    Účastník (Participant)

    chalani, nerobte si zo mna srandu, predtym som to robil so starym ntb a obraz bol ako z rozpravky :) to mi nehovorte, ze mbp by robil horsi obraz :) jj, je to jeden z ty novsich samsungov .. a dnes som kupil za 36e tu redukciu, bo potom to chcem mat aj na monitor, cize som nechcel za dalsich xy eur kupovat dalsiu redukciu :) rozlisenie som mal 800×600 59 .. ked som skusal 1024×800 60, tak mi to pisalo, ze tento rezim nepodporuje abo daco take, moc sa v tom nevyznam :) ale tak na starom to bol super bez chyby obraz a teraz trosku horsi, to sa mi dajako nezda :)

    #176996
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Tak ale nediv sa ked ti to bezi na 800×600 ze to mas rozmazane. Ak mas FullHD tak ti to musi ist 1920×1080.
    Taketo rozlisenie zvladal aj moj byvaly macbook white s X3100 grafikou. Hlavne si nainstaluj Insomniax aby sa ti macbook neuspal pre zavreti. Ked mas otvoreny panel tak sa niekedy TV alebo monitor nechce prepnut na vyssie rozlisenie

    http://www.macupdate.com/info.php/id/22211

    #176997
    Sali
    Účastník (Participant)

    ono na telke je obraz ako keby som mal najvyssie mozne rozlisenie, uplne krasne pekne, len na macbooku sa to prepne na 800×600, mne ide len o to, ze sem tam asi v 20 sec intervale prejde taky neviditelny, ale aj tak viditelny pasik na telke :) a to s tym obrazom robim dobre, ked chcem pozerat film na telke, tak musim dat ten mirror, jo? :) a rozmazane to nemam, mne len jak keby grafika abo co nestihala, neviem to definovat, kedze sa do toho nevyznam :)

    #176999
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Sysytem preferences – Displays a tam niekde musis najst mirroring. Potom mas na vyber 2 moznosti: rozlisenie LCD TV a macbooka. Treba si to tam poriadne pozriet. Mas tam aj taku moznost ze Detect display a mozes si zadat jednotlivo pre kazdy display rozlisenie

    #177042
    Sali
    Účastník (Participant)

    oook, tak to este raz vyskusam, zatial dakujem pekne za rady :)

    #177050
    rony
    Účastník (Participant)

    LCD panely maju nativne rozlisenie, ak chces mat cisty obraz musi byt graficka karta v rezime, ktory ma to iste rozlisenie pre pripojeny LCD panel.

    Je to presne to iste, ak si LCD monitor pocitaca prepnes na nizsie rozlisenie a vidis ako su pismenka rozmazane.

    Teoreticky by si nemal postrehnut rozdiely medzi VGA a DVI. Alebo inak – chyba s inym rozlisenim je fatalnejsia ako fakt, ze si zvolil VGA.

    #177056
    igi-s
    Účastník (Participant)

    Teoreticky mozno, prakticky vsak pri vyssich rozliseniach to vidno je. Pri VGA ide o analogovy prenos a analog je raz analog. Pri vyssich rozlisovackach stupaju frekvencie analogoveho prenosu dost rapidne a aj refresh rate ma na tom podiel. Prejavuje sa na tom vsetko. Kvalita konektorov, kablov, dlzky vedenia, vstup zariadenia, impedancie…. Ja som mal zapojene 24′ Eizo cez analog VGA zo Sony VAIO a nedalo sa na to pozerat. Rozmaznuty obraz a neklud… Nie rozmazany prevzorkovanim/stvorcekovanie ako ked nie je nativna rozlisovacka monitoru ale normalne neostre – maznute. Ked som to zapojil cez DVI – obraz jak britva. Ked som vsak na to iste Vaio zapojil cez VGA projektor (len 1024x768px) tak bol obraz uplne v poriadku a ostry a nebol rozdiel ked som na tej istej rozlisovacke (viac ten projektor nepodporoval) ho zapojil cez DVI.

    #179269
    Sali
    Účastník (Participant)

    Tak som prisiel na to, ze pripojenim cez vga ten obraz naozaj asi lepsi nebude, na tom samsungu je aj hdmi vystup, cez to by to slo asi lepsie, nie?
    cize ako prepojim mbp13 cez hdmi? tu redukciu minidisplay port to vga mozem rovno poslat doprec? :)

    #179271
    xRiCky
    Účastník (Participant)

    No Sali neviem preco ked mas novy televizor si sa vobec rozhodol ho prepojit cez VGA co je “sto” rokov za opicami…hned si mal riesit HDMI..je to aj ovela lepsie ako DVI…nic skoro nemusi nastavovat len napojit a obraz bude jak krystal…Neskusal som to na MB ale kamaratovi som tak prepojil jeho MSI notebook ktory ma HDMI na telku, tiez Samsung cez HDMI a obraz bol lepsi ako na “zivej” telke..

    #179275
    xRiCky
    Účastník (Participant)

    a som zabudol ze toto potrebujes http://www.monoprice.com/products/product.asp?c_id=104&cp_id=10428&cs_id=1042802&p_id=5311&seq=1&format=1#largeimage a este HDMI kabel ale ten si mohol dostat aj k telke, tak sa pozri aby si zbytocne nekupoval…

    #179276
    Sali
    Účastník (Participant)

    no riesil som to cez vga, bo som to predtym mal spojene s nb od fujitsu a obraz bol velmi pekny, tak som siel na istotu :) toto zistenie je pre mna pozitivne, dakujem pekne, tak teda kupim inu redukciu a kabel a uvidim :) dakujem este raz velmi pekne :)

    #179283
    slavozv
    Účastník (Participant)

    @Sali: a nezabudni este na audio kabel, lebo na vystupe minidisplay portu nie je audio, to musis prepoit zvlast
    to len na doplnenie

    #179288
    t6mas
    Účastník (Participant)

    Ahoj sali.. ja som si po dlhom hladani zohnal kabel DVI-HDMI – 5 metrovy.. ale nejakym zazrakom mi nejde s mojim iMacom.. ak si z Ba, mohli by sme sa dohodnut, ze si ho vyskusas – ziadne redukcie.. stal ma 8 EUR.. ked mas zaujem napis mi na t6mass at gmail bodka com

    #179293
    xRiCky
    Účastník (Participant)

    t6mas: On potrebuje minidiplay port na HDMI a nie mini DVI..to bolo na starsich MB a iMacoch..teraz tam je Mini Display port

    #179318
    t6mas
    Účastník (Participant)

    aha jasne.. na to som nemyslel.. dakujem..

    #179387
    Sali
    Účastník (Participant)

    t6mas .. takze to ti bolo ozrejmene :) kedze uz ste mi tak pekne vymysleli ten obraz, tak teraz by ma zaujimal ten zvuk .. doteraz som to riesil tak sedliacky, nakolko mam v obyvacke aj desktop, tak som si pekne pri pozerani odpajal repraky a zapajal do macbooku, ale asi sa to bude dat aj efektivnejsie .. dalo by sa nieco priamo z telky do mb? :) dakujem

    #179397
    Delfor
    Účastník (Participant)

    jasne ze by sa dalo…kabel s obycajnym 3.5mm jackom na oboch koncoch….kupis v kazdom elektre.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 21 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.