Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: hardware › MacBook 2008 – displej atp.
- Toto téma obsahuje 10 odpovedí, 5 hlasov, a bola naposledny upravená pred 15 years, 2 months od
dex.
-
AutorPríspevky
-
28. februára 2010 o 8:03 #67715
dex
Účastník (Participant)Strepal som sa s MB white (2008) zo schodov. Odniesol si to displej, funkčná zostala iba tretina. V CCC chcú za nový displej 200(!) €, na nemeckom Amazone stojí necelých 100. Za prácu ďalších 50. Takže 250 za výmenu displeja. Uf… to radšej niečo doplatím a kúpim nový kus. Otázka znie: má niekto z vás skúsenosti s výmenou displeja na MB? Podľa ifixit.com to vyerá celkom reálne, ale predsalen… ;)
MB po tom páde inak normálne fungoval, ani plasty sa nedolámali (bol v ruksaku). Mal som ho zapojený na HD TV a bez problémov sa na ňom dalo pracovať. Až dodnes. Prestal nabíjať. Proste si povedal, že by bolo lepšie, keby nenabíjal. … Ani výmena nabíjačky nepomohla. Ani vybratie/vloženie batérie. Nič. Skrátka žiadne svetielko a ani žiadna iná indícia nabíjania. Opäť by som ocenil nejaké vaše skúsenosti… Alebo opäť len servis? Pri cenách CCC by som sa nečudoval, keby chceli vymeniť pol počítača za 500 a za prácu si prihodiť 100, takže by sa mi fakt hodila nejaká tá dobrá rada.
Ď.
P.S. Do svojho MBP 2007 som si dokúpil pred nedávnom neoriginálnu baterku z anglického ebay (55€ aj s poštovným, naozaj z Anglicka, nie z Číny ;) ). Funguje veľmi dobre, vyzerá… ako lacný neoriginál, ale žiadna katastrofa. Nenafukuje sa – narozdiel od Apple batérie s článkami Sony – a drží dlho. Jediný problém je… MBP nedokáže presne odhadnúť, koľko na ňu ešte vydrží fungovať. Niekedy sa zvykne bez varovania vypnúť pri 15%, niekedy nie. Neviete náááhodou, či to nemôže byť niečím iným, než len nízkou cenou batérie? ;)
28. februára 2010 o 9:13 #196359sleepwalk3r
Účastník (Participant)no ja by som povedal ze to bude prave tou bateriou. Logika nabijania (ako teraz mam na mysli integrovane obvody a psuedo prosecor kt. sa staraju o nabijanie) sa nachadzaju prave na (v) baterke. Ak este niekde mas aj tu povodnu = original baterku od apple skus ju supnut do kompu a uvidis ci sazacne nabijat.
28. februára 2010 o 20:36 #196442dex
Účastník (Participant)Nj, to si príliš nepochopil. :) Ale za snahu ďakujem :D
28. februára 2010 o 21:00 #196443Anonymný
NeaktívnyAhoj dex, menil som parkrat diaplay na Macbookoch, je stym
celkom dobra yebacka , ale da sa to ,50€ za vymenu je primerana suma, trva to vyse hodiny,
a treba pracovat precizne a dodrzat postup.1. marca 2010 o 8:24 #196469sleepwalk3r
Účastník (Participant)@dex
co som nepochopil? na vymenu displayu som nereagoval lebo som to nerobil este. ale pisal som ti na tu tvoju „nenabijajucu sa baterku“… ci som to fakt nejak nepochopil a s tym problem nemas – len si to tu okrajovo spomenul aby bolo co citat?1. marca 2010 o 9:03 #196472santa99
Účastník (Participant)DEX mal som uplne ROVNAKY problem presne ten isty co ty este aj s tym dejom ale moje skusenosti viedli k samooprave macbooku tak aby vyzeral ako novy a potom som ho odniesol tam kde ty, kde mi bezproblemov vymenili maticnu dosku. V tvojom pripade je TO MOZNOE STRATENE A MOzno nie … skus ho dat dokopy … Novy Logic board bude potrebny . U mna nepomohla vymena baterky ani Power Mag Safe ani Battery connectoru chyba bola v strede teda doska daco poslo po silnom pade ten smc controller nefungoval spravne a cerveneho svetielka som sa nedockal … Teraz sa vsak tesim kazdemu nabijaciemu svetielku lebo UZ mi to vymenili.
Inak druhou moznostou JE KUPIT Adapter z EBAYu z ameriky tam to predavaju na tony.. skoro som si jeden objednal ale dopadlo to celkom dobre. Co sa tyka nabijania ako vravis cela LOGIKA je v baterke mam to odskusane asi na 20 cykloch na externej nabijacke iMax B6 ktoru som kupoval pre mojho modelarskeho tatka :D …. posluzila. ALe bohuzial bolo potrebne vyrobit si jeden konektor na baterku zo Stareho Battery Connectora… Keby si si chcel cosi take vyrobit povededz ziadna veda …Inak ja som menil display na Macbooku asi 10 krat a nie je s tym jebacka akurat treba vediet ako na to..
1. marca 2010 o 10:15 #196475dex
Účastník (Participant)sleepwalker, len si skombinoval dva počítače. Baterka na MB sa nenabíja „len tak“, pričom som ešte spomenul úplne inú batériu na úplne inom MBP. ;) Na MB som ju nemenil, iba MBP. Nenabíja sa na MB. Na MBP sa nabíja, ale blbne zas trochu inak.
Santa a palihora, ďakujem. MB je „v kope“. Rozmýšľal som, že dám reklamovať nenabíjajúcu batériu a za výmenu displeja zaplatím. Samozrejme, zdá sa mi na hlavu kupovať displej priamo od CCC so 100% maržou, keď ten istý originál môžem kúpiť sám za polovicu. Najlepšie teda bude pokúsiť sa reklamovať nabíjanie MB (ešte má pol roka záruky) a priplatiť 50 za výmenu displeja. Ak to tak nepôjde, tak sa na to vybodnem a vymením displej aj s plastami, nech nevidia damage :D
Zaujala ma ale tá doska. Prečo sa mi z ničoho nič odpáli? Po páde ešte vyše mesiaca MB „sedel“ na polici, vôbec sa s ním nehýbalo, fungoval, nabíjal a zrazu toto :o Ešte sa s tým skúsim pohrať.
Rozmýšľal som, či si nekúpim pri najhoršom http://fastmac.com/ucharge.php
Alebo to celé roztrepem definitívne a kúpim nový :D
1. marca 2010 o 11:48 #196477keff
Účastník (Participant)Po takovem padu se ti muze kdykoliv cokoliv zniceho nic rozbit, precejenom je to krehka technika a neco se mohlo nacat, ted uz se to jenom beznym pouzivanim dorazi.
1. marca 2010 o 13:45 #196486santa99
Účastník (Participant)Presne tento Charger na , ktory si sem dal link som myslel. Heej urob to tak urcite sa to vyplati.
1. marca 2010 o 13:48 #196487santa99
Účastník (Participant)Este k tomu ze nabijal aj ked bol na policke a potom to neslo. Pravdepodobne to bolo koli tomu ze si posral SMC … resp Po troch stlaceniach starovacieho tlacidla sa resetne SMC a ked si to urobil niekolko krat takto mozno koli tomu. ALe nie som si isty.
2. marca 2010 o 8:29 #196588dex
Účastník (Participant)Santa99, toto by ale veľmi vážne mohla byť pravda. Veľmi vážne… Dáva to zmysel. Dobre, idem sa s tým babrať. Keď si niekedy nájdem čas. Strašné, že už ani na Mac nemám čas :D
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.