Mac mini + monitory (kompatibilita)

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Mac mini + monitory (kompatibilita)

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Príspevky
  • #55052
    Anathos
    Účastník (Participant)

    Zdravim,

    Mam na plane si kupit mac mini c2d so superdrive. Apple wireless mys mam, klavesnicu wireless si este kupim a mam 22″ monitor LG.
    No v prvom rade chcem pozdravit, pretoze som tu novy a prechadzam od PC (co som na nom od styroch rokov) na Mac. S windowsom som uz pomaly caroval, ale uz sa mi s nim nechce v prvom rade trapit, apple uz sledujem minimalne rok a pol a takisto som vlastnikom nejakych iPodov. iPod bol ten prvy impulz, co ma zacal hnat k apple. Milujem originalitu a dizajn apple, takisto vyhody (aj nevyhody) Mac OS X.

    Vlastnim tento monitor:
    http://www.pcmag.com/article2/0,1759,2133302,00.asp
    mam original cd s ovladacmi, tam sa nachadzaju samozrejme len pre win. Dost bolo obtiazne ich rozbehat aj na windowse, kedze som musel win prinutit aby si tie ovladace zobral. Prezrel som cely net, tam nie su dokonca ani ovladace pre win, nie to este pre Mac OS X.

    Preto sa chcem opytat, ze ako by sa na tom spraval mac mini? Vedel by mac os najst svoje ovladace, alebo nejake obdobne? Lebo bez funkcnych ovladacov to nie je bohvieco a nerad by som fungoval na nejakych cudnych rozliseniach a mal celkovo problemy so zobrazovanim na monitore.
    I ked to je mozno aj otazka software, dal som to sem ;)

    Za odpoved vopred dik..
    Anathos

    #109803
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Vitaj,

    k tomuto monitoru urcite nepotrebujes ziadne ovladace. System ti ponukne spravne nativne maximalne rozlisenie, aj ostatne mensie.

    Co sa tyka farebnych profilov, ak mas na CD profil od vyrobcu pre Windows, je pouzitelny aj v Mac OS X. Resp. LEN v Mac OS X, pretoze vo Windows XP/Vista profily nefunguju aj ked sa Microsoft tvari, ze ano :)

    #109804
    Anathos
    Účastník (Participant)

    Dakujem,

    Mam kamarata nastastie v apple store, tak sa ho pokusim presvedcit, aby mi ho pozical na par hodin domov si ho plne odskusat. Ale ked bude fungovat s monitorom, tak potom uz nemam ziadne vyhrady… Ostatne veci musia fungovat. Zvlast sa tesim na peknu apple mys a novu slim klavesnicu :p

    Mozno vela ludi odradza od mac mini a radi si skor prihodit na iMac, ale urcite sa mi zide do buducna, ked si kupim novy lcd TV do obyvacky a napojim pekne na to mac mini. Potom uz jednoznacne iMac alebo Macbook na stol ;) No ale tam este nie som. (s penazenkou) :D

    #109823
    mha
    Účastník (Participant)

    nechcem robit nikomu reklamu, ale ked ja som si kupoval mac mini, tak som najprv vyuzil sluzbu, ze maca je mozne si prenajat. Ked som potom povedal ze si ho chcem kupit, tak mi dali fakturu a ja som si ho nechal. poplatok za prenajom sa mi potom odcital od ceny. Pozri http://www.maczone.sk

    #109828
    Anathos
    Účastník (Participant)

    No hej, ja mam nastastie kamarata v predajni, ako som uz spominal, cize snad mi nezapocita nejaky prenajom :p
    Mne mozno budu stacit 1-2 hodinky, vyskusam tam vsetky programy, co by som chcel teoreticky pouzivat a uvidim.

    Ak ma to nejako velmi sklame, tak za 28tisic si poskladam nejaky vykonny barebone, ale to pochybujem, ze by ma este nieco od macu odhovorilo ;)

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.