Mac Mini 2.26 a Nahravanie hudby (logic, cubase )

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Mac Mini 2.26 a Nahravanie hudby (logic, cubase )

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Príspevky
  • #65743
    Tibi87
    Účastník (Participant)

    Som tu novy, takze dufam ze som temu dobre nazval aj zaradil do kategorie, ak nie tak sa ospravedlnujem.

    Chcel by som si kupit Mac Mini ten novy slabsi model, hodit do neho 4 GB ram a 500GB harddisk 7200 otackovy. Stihalo by mi to na nahravanie hudby skor take lepsie dema kapely. A ci by sa mi neoplatilo zainvestovat do toho silnejsieho prip. rovno do Imac-a toho noveho najlacnejsieho. Pytam sa, lebo som este mac nikdy nemal, mnoho som pocul ale uz dlho rozmyslam co ako a tak. Windows pouzivam od 95 do 7 a uz ma to fakt cele nebavi a serieee!!! Este jedna otazka pocitim vyrazne rozdiel vo vykone medzi 2.26 a 2.53 ked ratam ostatne parametre rovnake(RAM a hdd)? Dakujem za vsetky odpovede.

    #182216
    lukiano
    Účastník (Participant)

    Tibi bude to v pohode. Rozdiel nepocitis. Nahravam uz niejaky ten rok (a nie demace). Logic bude slapat urcite rychlejsie ak si kupis iMac 3.06 Ghz, ale aj MacMini to vsetko zvladne. Nezabudni si vsak kupit niejaku externu zvukovku – jedine s FireWire, USB nie je to prave potesenie. Rozdiel medzi 2.26 a 2.53 urcite nezbadas – mozne ak citis rozdiel v trvani casu v milisekundach ;) … dolezitejsie je mat rychly HDD

    #182218
    Tibi87
    Účastník (Participant)

    No zvukovku som zabudol napisat mam M-Audio fast track usb, viem je to uplny low end, ale myslim ze mi to zatial bude stacit prip. potom pozriem po lepsej, ono ja sa musim este vela vela veci naucit a tak, toto chcem vlastne len nahrat demo a vlastne napady, co myslim ze pojde a casom si kupil lepsiu.

    #182311
    lukiano
    Účastník (Participant)

    To hej…zvukovku urcite casom vymen…Fast Track nema vobec dobre predzosilnovace a prevodniky su katastrofa. Pocul som par veci nahranych cez toto cudo a nema to ani vysky ani hlbky, takmer nulovy priestor – no des, neviem ci je toto “good way”…vrelo Ti doporucujem presedlat..napr. pre inspiraciu –
    http://www.notape.net/product/show_product/425529
    http://www.notape.net/product/show_product/397501

    ale ak siahnes po drahsich bude to pocut:)

    http://digidesign.com/index.cfm?langid=1&navid=464
    (to mam doma)

    #224034
    eMeL
    Účastník (Participant)

    Zdravim. Podobnou vecou sa zaoberam aj ja. Chcel by som nahravat svoje dema – zatial mam Lexicom Lambda USB zvukovku, ku ktorej bol Cubase LE4. Cubase si vsak nejako moc nerozumie s mojim PC, resp. aj spolu s karou – vzdy nieco blbne a hlavne MIDI. Kedze budem potrebovat aj kvoli pracovnym veciam novy notebook zacal som resersovat a zvazujem aj MacBook Pro 13. V podstate by som pocitac vyuzival na tieto ucely:
    – nahravanie hudby doma
    – pripojenie k vzdialenej (firmnej) sieti (ktora ide na WIN Server + XP), kde mam maily a vsetko – predpokladam, ze na to by som potreboval WIN XP na Mac + ten dalsi program (Desktop nieco), ze?

    Z predchadzajucich prispevkov v tejto teme som usudil, ze by stacil aj ten pomalsi 13 palcovy MBP ale s 7200ot. diskom. Ma niekto skusenosti s tym alebo mi viete dat este nejake dalsie rady, ze na co by som si mal dat pozor? Vdaka.

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.