Lion – skúsenosti a názory

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Lion – skúsenosti a názory

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 31 )
  • Autor
    Príspevky
  • #80691
    piatok13
    Účastník (Participant)

    Niektorí diskutéri možno budú protestovať, že načo tu otváram takúto tému, keď bola už diskutovaná v rámci článku od Dominika Balogha z 25. septembra (https://www.macblog.sk/nazory/lion-po-dvoch-mesiacoch-vtip-5307.html). Ale mne to aj tak nedá. Včera, a nebolo to poprvý krát, sa mi na MBP15 (i7, 8GB, 720GB) objavila správa v niekoľkých jazykoch asi v takomto zmysle: Niečo sa po…lo, vypni MBP tak, že podržťíš on-off-átor (teda vypínač/zapínač) pokiaľ sa MBP nevypne, potom ho znova zapni. Zapol som, správa o tom, že sa čosi po…lo, a fragment akéhosi logu. Ako som písal, nebolo to po prvý krát. Žiaľ, zatiaľ sa mi nepodarilo nejako vydedukovať pri akej akcii sa to deje. Pravdepodobne je vyslovene náhodná záležitosť.
    Čo vy an to? Mne to veľmi silne pripomína MS a jeho úžasné W-čka.

    #282571
    Serpantes
    Účastník (Participant)

    No takze zas pridam svoj nazor aj ja. Je to tyzden co mam novy Air 11″. Uz predtym som mal MBP 13″ na ktorom som mal dual boot SL a W7. Povedal som si ze to s tym novym Lionom aspon skusim, nahodim do Virtualboxu nejake upravene male XP kvoli par programom, ale ani som to nestihol zrealizovat kym ma OS X nenas*** tak, ze isiel prec uplne cely:
    Asi je zbytocne sa uz stazovat na vyuzivanie CPU flashom na kazdej stranke, ale povedal som si ze OK, ak bude flash jedine co ma ma zrat tak to nejako vydrzim, ved ten rychly start, pekne graficke cacky stoja za to.. lenze potom prisiel treti den ked som nahodil Audacity. Potreboval som nieco nahrat, vedel som ze to nebude trvat viac ako 3h, tak som nebral nabijacku. Prisiel som na miesto, pustim audacity, krasne nahrava, az pokym sa nepozriem vlavo hore na baterku, ktora sa vybijala neuveritelne zavratnym tempom. Zistujem co sa deje, zapinam Activity Monitor> recording v Audacity CPU 33%!. Rychlo som stiahol jas, podsvietenie klavesnice a nastavil vypinanie obrazovky na 1m a ticho dufal ze to vydrzi baterka nahrat.
    Dalsi sok nasledoval ked som prisiel domov, a cely nateseny ako otestujem SSD disk ked budem exportovat z audacity do MP3. 20 minutova nahravka do MP3 128kb/s trvala skonvertovat 2,5minuty! Pritom na starom 5400ot HDD to bolo 2:50.
    Uz som to vazne nemohol vydrzat, skopiroval som si nahravky na kluc, zapojil externu mechaniku, vlozil x64 W7, restart a bez milosti letel cely OS X aj so recovery a neviem este akou particiou von oknami. (Ano spravil som si extra recovery kluc).
    Teraz si uzivam dokonaly W7, ktory sice nestartuje za 10s, ale za to mam baterku ktora naozaj vydrzi 5h pri beznom pouzivani flash neflash, Audacity pri recordovani skace CPU medzi 0-1% a rovnaku 20 minutovu nahravku konvertuje za 1 minutu! Navyse nemusim riesit ziadny blaznivy VirtualBox ktory by mi scucol baterku asi za hodinu len kvoli wordu a nejakej databazke.
    Takze nech ziju “úžasné W-čka.”
    Mier

    #282578
    neglosh
    Účastník (Participant)

    a nevies co robim nahodou zle ak naistalujem W7 na aira ale ked uz mi napise ze je intallation complete tak ide restart a potom uz nenabootuje iba black screen a ciarka v lavom rohu? skusal som rozne verzie w7 bootujem z USB a idem cez bootcamp?

    inac k teme-lion mam 3 dni doteraz dostavam pri starte nejaku divnu hlasku typu mounting blabla a vrchol je ze mi odisiel safari,z nicoho nic zapnem a ignoruje ma ked kliknem na ikonku, myslim si ze v poho dam restart a stale… nakoniec hó neviem ani restornut…

    #282587
    Serpantes
    Účastník (Participant)

    ako som pisal, instaloval som z externej mechaniky a bez bootcamp a nemal som ziadny problem… ak ani ty nepotrebujes vobec os x tak si zalohuj recovery na iny kluc, a s tym instalacnym drz pri starte alt a skus tak instalovat

    #282591
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Upgradoval si??? Ak ano – cista instalacia, cista instalacia, cista instalacia!!!!! Upgrade je zhubny nador pri vsetkych systemoch! Cize nic neries, zazalohuj data, preved cistu instalaciu a mas relativny pokoj. Pri Lione to plati duplom, svoju Vistu ma uz aj Apple bohuzial je to tak. Ak chces mat system bez hrubych failov tak jedine cisty install!

    #282860
    piatok13
    Účastník (Participant)

    @ eraserv6
    Nakoľko som na macu úplny začiatočník, potreboval by som poradiť. Ak si ochotný, tak tu sú otázky.
    1. Hľadal som liona na stiahnutie, stiahol som len MacOSXUpd10.7.1. Je to O.K., alebo treba niečo iné?
    2. Keď budem mať riadny inštalačný súbor, čo s ním? Treba ho napáliť na DVD, nahrať na USB? Treba ho napáliť ako bootable?
    3. Potrebné dáta mám odzálohované. Ponúkne mi inštalátor preformátovanie HDD?

    Každá rada dobrá.

    Vopred vďaka.

    #282922
    mayoxy
    Účastník (Participant)

    sorry ze drbnem blbost ale si si isty ze si chces nainstalovat Liona ?

    #282929
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    To si kupoval uz z predinstalovanym lionom na disku? Ak ano musis mat predsa od neho instalacne DVD.

    edit: Alebo sa uz nedodavali? Nie som si isty

    #282971
    neglosh
    Účastník (Participant)

    to piatok :ak si si nekupil liona a mas ho stiahnuteho tak si pozri toto video http://www.youtube.com/watch?v=XMJEwBzMQKs, vytvoris si bootovacie USB s lionom jednoducho cez disk utility a ides instalovat

    mozes vyskusat ked ho tak velmi chces ale ja som downgradol na SL spat:(

    #282973
    yvy
    Účastník (Participant)

    aj ja som pekne zisiel o poschodie nižsie… A zas stroj pekne slape ako ma.

    #282997
    piatok13
    Účastník (Participant)

    Takže:
    1. Na stroji bol nainštalovaný SL. Liona som inštaloval v eufórii, že konečne mám mac a vôbec som nepočítal, že choroby MS sa prenesú na mac.
    2. Lion sa na CD nedodáva.
    3. Či chcem liona? Zvykol som si. A čistá inštalácia by mala byť O.K. Tak som sa dočítal na tomto fóre aj na niektorých iných.

    #283020
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    @piatok13
    “MacOSXUpd10.7.1.dmg” je len update 10.7 -> 10.7.1 takze ak toto napalis a budes z toho chciet bootovat budes dost sklamany. Nic sa totiz nestane. Ten subor ma kolko 80 -100MB. Snad si nemyslis ze moderny OS sa zmesti do 100MB isntalacneho suboru.

    #283022
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    A kde mas teda tu instalacku Liona ked tvrdis ze si uz upgradoval??? Nejak tomu nechapem. Z coho si vlastne instaloval z USB kluca alebo DVD?

    #283035
    mudrnudl
    Účastník (Participant)

    neglosh a yvy nehneva vas, ze teraz nemate icloud?
    lebo ja kvoli tomu zvazujem upgrade, ale tieto vase diskuzie ma uz odradzaju nejaky ten piatok…

    ja mam momentalne free dropbox s velkostou 4,5 GB ale keby to bolo viac integrovane do systemu, tak by som si uvedomoval pri jednoduchych veciach, ze si ich nemusim posielat mailom sam sebe…

    edit: alebo vam snad icloud ostal?

    #283041
    suley
    Účastník (Participant)

    jedina vec, ktora ma vytaca je Growl. Cakal som kedy ho zacnu predavat cez App store nakolko deklarovali, ze pre Liona bude podporovany az ked ho daju do predaja. Tak sa aj stalo, ale na moje nemile prekvapenie, Growl absolutne nefunguje :( momentalne orbrovsky fail
    verim, ze to coskoro fixnu. predtym zadara super fungujuca zalezitost, ale teraz clovek si zaplati a docka sa nefunkcneho paskvilu. grrrr

    inak Lion ako taky je super, clovek si rychlo zvykne. da sa povedat, ze mi vyhovuje viac ako Snow Leopard.

    #283043
    yvy
    Účastník (Participant)

    mudrnudl: ja som mal zaplatene mobil me, takze to do konca nasl. juna to neriesim. Inac neviem ci ja som problemovy, ale mne ani ten mobilme nesiel tak ako mal. casto mi vyhadzuje konfliktne udaje v kontaktoch – mam synch. 2 pocitace a iPhone. Takze sa obzeram po nejakom inom rieseni.

    #283044
    yvy
    Účastník (Participant)

    A s iCloude ste spokony ? je nejaky rozdiel oproti mobilme?

    #283049
    madmann
    Účastník (Participant)
    #283051
    mrzo
    Účastník (Participant)

    2 suley – mne Growl blbol stary 1.2.2 a nova 1.3 verzia pre Lion funguje zatial perfektne aj s HardwareGrowlerom, ktory padal…

    #283058
    suley
    Účastník (Participant)

    @ Mrzo super aspon niekto. A ako si postupoval? Ja som vymazal staru verziu (cez app cleaner) nahodil 1.3 a nic nejde :(

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 31 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.