Leopard install

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Leopard install

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Autor
    Príspevky
  • #55372
    andy
    Účastník (Participant)

    Ahojte…
    pozeral som si to agitacne video na leoparda na apple.com
    teraz som si spomenul na jednu vec a neviem, ze ci som si to nahodou nevymyslel, alebo ci som to zle nepochopil…
    leopard sa da nainstalovat tak, ze si sam zmaze predchadzajuci system bez toho, aby som si musel niekam odkladat moje data? znamena to, ze aj data,kt mam na particii kde mam OSX budu nedotknute?

    dakujem

    #111085
    edkis
    Účastník (Participant)

    To o com hovoris je upgrade na vyssiu verziu s ponechanim vsetkych nastaveni vcetne aplikacii a dat.

    #111086
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Mňa trápi, či mi pôjdu všetky aplikácie, ktoré mám momentálne na Tigerovi. Mám niekoľko veľkých softov, ktoré sa mi nechce reinštalovať a znovu nastavovať a tiež mnoho ďalšieho softu, od ktorého uz nemám inštalačky (a kúpené licencie na staré verzie).

    #111091
    kubokovac
    Účastník (Participant)

    pojde, abo si na nejake malo z nich vypita update…

    #111092
    cesnak
    Účastník (Participant)

    andy: Nie nevymyslel si si to. To o com hovoris je tzv. Archive & Install metoda. Ked sa ta instalator opyta na disk, na ktory to chces nainstalovat jednoducho si vyber disk na ktorom mas Tiger a stlac dole tlacitko Options. Tam si potom vyber metodu Archive & Install. Ak si chces ponechat vsetky nastavenia zaklikni aj Preserve Users and Netword settings (osobne som to radsej nerobil). Potrebujes len dostatok volneho miesta na disku a potom asi vediet ako veci vratit spat alebo odznova nastavit. Ja pri instalacii vzdy vyhodim vsetky Additional Languages a Printer drivers. Su dost velke a daju sa doinstalovat neskor keby daco.
    Potom ked sa vsetko nainstaluje tak cely povodny OS najdes v adresari Previous Systems. Staci uz len potom odtial popresuvat co potrebujes a vymazat co nechces. Ja som takto instaloval novy OS mnoho krat a je to skutocne rychle a 100% spolahlive. No napriek tomu ak tam mas nieco fakt dolezite, co si nemozes dovolit stratit, urob si radsej kopiu. Nie vsetky programy vsak staci prekopirovat, niektore treba instalovat. To je nevyhoda oproti upgrade metode.
    Milan M: nikto ti nezaruci ze bude vsetko na 100% fungovat. Zalezi od aplikacii. Mne funguje zatial vsetko len mam nejake problemy s Teleportom – command tlacitko nefunguje na ovladanom (slave) pocitaci, v Quicksilver nefunguje Control+Enter (nemozem si preto nastavit alarm no da sa to obist) a growl s Mail.app som musel chvilku presviedcat. Takze si viem predstavit ze moze byt mnozstvo takychto problemikov. Ale u mna inac vsetko ostatne v pohode. Ty vsak hovoris o velkych softoch bez instalaciek tak to by som asi radsej pockal na skusenosti ostatnych.

    #111096
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Vďaka za rady! :) Moja stratégia zatiaľ spočíva v inštalácii Leoparda na externý HDD so skopírovaním všetkých programov a dát (to čo píše cesnak), vyskúšam to, a ak všetko pôjde ako má, zmažem. Následne na externý HDD nainštalujem Tiger a kompletným kopírovaním (aj nastavenia a podobne) prenesiem celý Tiger. Potom budem opakovať prvú časť na internom HDD. Trochu pracné, ale budem mať istotu, ktorá je v tomto prípade veľmi dôležitá. :)

    #111099
    andy
    Účastník (Participant)

    dakujem vam za vycerpavajuce odpovede…
    asi si naozaj zozalohujem moje data….
    urbim to asi tak, ze skratka celu zlozku Users hodim na externy disk…
    potom vymazem kompletne disk a nainstalujem to poriadne … a potrebne veci si potom zobreriem s ext disku…
    cize asi vlastne nevyuzijem tu fuknciu … alebo mozno hej…este si to musim nechat prejst hlavou…a este raz si precitam cesnakov clanok :-)

    diky moc!!!

    #111104
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Ja by som Ti tú funkciu odporúčal. Je to automatizované a dostatočne rýchle. Na vlastnej koži som si to už vyskúšal pri páde systému a následnej reinštalácii.

    Systém sa nedal spustiť (vymazal som /usr 0:-)) -> reinštaloval som to s použitím zachovania dát a nastavení -> systém bol ako nový, so všetkým starým.
    (ako medzičlánok bol použitý externý HDD, keďže som si musel byť istý).

    #111107
    kubokovac
    Účastník (Participant)

    Ja neviem co riesite… pracuje s fcp2 a cs3 a mam velmi vela roznych nastaveni a profi programov… cele co som urobil, bolo ze som trikrat odklikol nejake veci okolo licencie a hdd na ktory chcem instalovat a pockal si necelu hodinu – potom m,i leopard bezal nadherne so vsetkym co som mal v tigrovy aj so vsetkymi profi programami akurat som este zaklikol zalohovat time machine a hula hop – vsetko ako bolo, len rychlejsie, krajsie a hlavne s quick view, spaces a cower flow – super jednoduche a 100% funkcne!

    #111109
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Keby si to povedal včera, vo svojom minulom poste, nič by sme neriešili…

    #111130
    andy
    Účastník (Participant)

    ale nie…praveze ja sa neviem rozhodnut…ten post je pre mna dost dolezity…
    lenze mam take dolezite data, ze to chcem velmi poriadne zvazit..

    #111132
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Tak si ich zálohuj… Toto bude sústavné špekulovanie dookola… Keď som to robil ja, kúpil som si špeciálne na tú príležitosť 250GB HDD. Tam boli dáta v bezpečí. Buď sa nadýchni a sprav to, alebo to rieš ako ja.

    #111147
    kubokovac
    Účastník (Participant)

    a skus este super duper – fasa program na zalohovanie…

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.