LaCie d2 Quadra 500GB vs. WD My Book Studio 500GB

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware LaCie d2 Quadra 500GB vs. WD My Book Studio 500GB

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Príspevky
  • #57005
    Aleks
    Moderátor

    Ahojte,
    naplnili sa mi už všetky interné aj externé disky a neviem kam s dátami. Rozhodol som sa preto pre kúpu nového externého disku, moje požiadavky boli aby mal FW800 pripojenie, aby si rozumel s Macmi a aby bol dosť rýchly a spoľahlivý. Veľkosť sa mi zdá ideálna 500GB. Hľadal som dlhšie a dve najlepšie možnosti mi vychádzajú:

    Lacie d2 Quadra (eSATA 1.5Gbps) 500GB – http://www.lacie.com/us/products/product.htm?pid=10894
    (obsahuje pevný disk Hitachi Deskstar T7K500)
    Western Digital My Book Studio Edition 500GB – http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=372&language=en

    Oba disky majú takmer rovnaké parametre: USB, FW400, FW800, eSATA, 3,5″ disk o 7200 otáčkach aj rýchlostné benchmarky sú podobné.

    Chcem sa vás teda spýtať či máte niekto skúsenosti s niektorým z týchto diskov a aké. Prípadne myslíte, že existuje lepší disk spľnujúce moje požiadavky? Za každú informáciu vopred ďakujem.

    #121142
    XcoRpi
    Účastník (Participant)

    Prvého výrobcu nepoznám, ale case je to elegatný.Na tvojom mieste by som ale jednoznačne bral My Book, keďže WD sú kvalitné, bezproblémové disky. Poprípade sa zamyslel nad Time Capsule :)

    #121143
    durotrulo
    Účastník (Participant)
    #121144
    iwans
    Účastník (Participant)

    Lacie je velmi znamy vyrobca periferii pre Mac. Pouzivaju mac-kompatibilne chipsety, s diskami Lacie sa dodava aj archivacny sw Lacie SilverKeeper, maju aj slusnu aktualizaciu firmware diskov pre mac-y. S externymi diskami Lacie v spojeni s mac-mi (hlavne cez FW, na USB je lepsie zabudnut) nie su takmer ziadne problemy. O My Book-och sa to neda povedat, v diskusiach sa casto objavuju problemy s pripajanim a odpajanim, aj ked v 98 % pripadoch ide o USB. Lacie je podla mna istota, ale neviem ako je to so spolahlivostou. Ja mam na stole Lacie d2 250GB FW800 asi 4 roky a bez problemov. Ale vyuzivam ho na vytvorenie bootovatelnej zalohy celeho disku, co je v mojom pripade cca. 3-5 x za tyzden asi 20-30 minut. Uz ma parkrat zachranil od reinstalacie… A mam aj externu d2 DVD-RW FW400 napalovacku, takisto absolutne bez problemov… Lacie predava niektore modely DVD-RW s FW konektivitou s pribalenym Roxio Toast-om za prijemnu cenu…

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.