Konverzia DIVX/XVID -> MPEG4

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Konverzia DIVX/XVID -> MPEG4

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    Príspevky
  • #55329
    TomasKovac
    Účastník (Participant)

    V poslednej dobe úporne riešim problém, zjednodušene popísaný v titulku tejto diskusie.

    Mám archív videozáznamov enkódovaný ako DivX a Xvid a potrebujem (chcem) ich všetky previesť do MPEG4 (mp4 či m4v s použitím v QuickTime, iPode, AppleTV, AppleHocičom).

    Problém ale nastáva pri prevode s použitím originálneho (pôvodného) rozlíšenia, frameratu, bitratu, kvalite audia a ďalších parametroch súčasne. Nechcem videá enkódovať na konkrétne zariadenie (iPod, iPhone, PSP, AppleTV…), chcem ich ponechať so všetkými pôvodnými parametrami. Ak to mám zjednodušiť, nechcem využívať žiadnu kompresiu MPEGu (v konečnom dôsledku mi vôbec nezáleží na výslednej veľkosti výstupného videa). Potrebujem len vymeniť formát DivX/Xvid za MPEG4 s čo najlepším zachovaním pôvodných kvalít záznamu (pre využitie záznamov v čo najširšom možnom spektre spomínaných zariadení, ktore MPEG4 podporujú – iPod, PSP, AppleTV, iPhone, QuickTime, …).

    Používal som na to viac ako desiatku softwaru v OSX aj Windows, problém ale je výstup. Výstupný MPEG (pri nastavení, ktoré ponecháva videozáznamu pôvodné parametre ako rozlíženie, bitrate, …) je jednak nekvalitný (zďaleka sa nepodobá pôvodnému videu, z ktorého vychádzal), vzniká tam dosť zásadná kompresia (aj pri najvyššom bitrate je obraz nie rozštvorčekovaný ako pri JPEG/DivX kompresii ale, ťažko to popísať, “rozčiarkovaný”) a naviac je obraz vyblednutý, alebo skôr zožltnutý.

    Skúšal som MPEG4 aj h.264, skúšal som skutočne asi 10, možno 15 rôznych konvertorov ale výsledok je úplne rovnaký. Nie som zdatný v tejto oblasti, takže moje znalosti končia na tejto úrovni. Any ideas?

    (Ešte dodatok, skúšal som konverziu bežného DVD filmu do MPEG4, tam je výstup naopak veľmi kvalitný – inými slovami, tam to funguje presne tak, ako potrebujem. Problém samozrejme je, že videozáznamy na disku nemám v DVD verzii (ide o záznamy staré, neexistujúce vo vyššej kvalite či inom formáte)).

    #111064
    juraj vivoda
    Účastník (Participant)

    topic som celý nečítal ale podľa nadpisu odporúčam VisualHub. Dokáže konvertovať do mp4 (h264) len tak, ale aj pre konkrétne zariadenia…

    #111068
    Mišo Minarovič
    Účastník (Participant)

    Spravil som na skúšku 2 minútový klip v QTpro z XviD/mp3 na H264 mp4 (tie isté parametre) a ani pri 2x zväčšení nedokážem poznať rozdiel.
    http://www.sendspace.com/file/rfsxo8

    #111074
    prefectX
    Účastník (Participant)

    Pouzivam iSquint a som z nim uplne spokojny. Pouziva sice nejakym sposobom ffmpeg, ale kvalita vystupu je dost dobra – pri prevode mpeg 320×200 ->mpeg4 640×480 nepoznam rozdiel( mozno farby su malinko menej syte ). iSquint je podstatne rychlejsi ako QuickTime a navyse freeware.
    PrefectX

    #111075
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Juraj Vivoda: Keď nečítaš, čo píše, ako môžeš radiť? Nemyslím, že dotyčný je taký noob, že neskúsil VisualHub…

    #111079
    kubokovac
    Účastník (Participant)

    treba si nainstalovat do QT vsetko co mozes, od divx az po perian a nemal by to byt nijak zasadny problem, bezne taketo konverzie robim a funguje to vcelku bez problemov len cez QT…

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.