konečne Mac OS X 10.6 na PC

Domov Diskusné Fóra Tipy, triky, modding v Mac OS X konečne Mac OS X 10.6 na PC

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 29 )
  • Autor
    Príspevky
  • #65278
    volk
    Účastník (Participant)
    #179047
    monicqa
    Účastník (Participant)

    “Psystar začala predávať vlastné počítače s predinštalovaným Mac OS X v apríli minulého roka, v súčasnosti vedie súdny spor so spoločnosťou Apple o zákonnosti respektíve nezákonnosti predaja takýchto PC. Okrem iného licencia k Mac OS X totiž zakazuje legitímne zakúpený Mac OS X inštalovať na iný hardvér ako hardvér od Apple.”

    bolo by zaujimave porovnat, ze keby k takemu niecomu doslo – ze musis mat kompatibilny hw, ale system mac os legalne, kolko ludi by stale pouzivalo win a kolki by presli na mac. myslim, ze to cislo by rapidne narastlo.

    potom by bola apple komunita alfa – pouzivajuca “original” hw, a beta – pouzivajuca hp, asusy a toshiby a pod. :D

    #179050
    volk
    Účastník (Participant)

    Tak mozno sa rysuju lepsie casy pre tych, ktori chcu mat SW od apple ale nemaju peniaze na ich HW.

    #179052
    tomasko7
    Účastník (Participant)

    volk si si isty, ze si zalozil temu na spravnom fore ? …sa mi nezda…

    #179054
    nevy
    Účastník (Participant)

    aj tak to nikdy nebude origos apple !!!

    #179063
    volk
    Účastník (Participant)

    Myslim ze je to dost esencialna informacie, nehovorim teraz ze si mate vsetci kupit PC + aplikaciu za 50 eur + boxovu verziu SL, ale je dobre vediet ze existuju aj take veci.

    #179068
    stevo.bodor
    Účastník (Participant)

    Pre Boha! Snáď nikdy v živote neuvidím šunky typu HP, Lenovo …. a neviem aké haraburdy ešte … a v nich Mac OS!!!

    To by sa mi ihneď prevrátil žalúdok! Fuj!

    #179073
    tankista
    Účastník (Participant)

    @monicqa: nemyslim si ze by to cislo rapidne narastlo. vacsina beznych ludi tak skoro z widiel neprejde kvoli tomu ze su nan zvyknuti a maju voci apple predsudky z cias davno minulych, alebo dokonca o apple ani netusia. Takiso necakam ze akademicka obec by nejak zacala prechadzat na MAC ;)

    #179074
    marek
    Účastník (Participant)

    preco nieco robit jednoducho, ked sa to da aj komplikovane?

    #179077
    gidy
    Účastník (Participant)

    # stevo.bodor

    neprevratil neboj sa. nic na tom nie je. komp s mac os. a co?

    #179079
    DoubleJ
    Účastník (Participant)

    2 stevo.bodor: Nedaju sa hadzat vsetky modely jednej znacky do jedneho vreca. Take lenovo predava aj lacne leskle srajdy (niektore z nich na starosti Asus), no aj paradne pracovne nastroje serie ThinkPad… Pred prechodom na MacBook Pro som vlastnil prave ThinkPad od lenova a nebyt OS X, tak miesto MacBooku Pro kupim ThinkPad T400s… Takze ked uz chces nazyvat lenovo sunkou, aspon napis model, pretoze ThinkPad za 100 tisic s tabletom vedla touchpadu a dvoma displaymi (ano, hovorim stale o notebooku) sa sunkou nazvat urcite neda…

    A k teme: Osobne sa mi nepaci a nie som zastancom instalovania OS X na non-apple HW (na nejake lacne Acery atd), no ako student pracujuci s videom by som asi radsej siahol po nadupanom desktope s OS X (keby som uz kupoval desktop), ako dal, pre studenta, cenne financie do Macu Pro.

    #179082
    monicqa
    Účastník (Participant)

    tankista: nehovorim o skupinach ludi ako firmy ci akademicka obec, ale o beznych ludoch, ktori trosku do zakulisia it vidia (teda nie BFU). pre nich je najvyznamnejsim argumentom proti applu co?
    ze preco by mali platit 1000 € za stroj s 2gb ramkou a bla bla ked za ovela nizsiu cenu mozu mat hardwarovo (podciarkujem) lepsi stroj s winom.

    cize ak by bol mac os instalovatelny na dostupnych asusoch, toshibach a pod. (znacky som len nahodne vybrala), tak tuto moznost vyuzije dost ludi… to mi ver.

    #179163
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    Este by som rad podotkol pre novacikov a nezasvetenych.
    Psystar tie kompy predava NELEGALNE !!!!
    Moze sa hocikedy stat ze apple nieco zmeni v systeme a uz to nenabootuje. Som zvedavy co by potom robil psystar.

    Navyse Mac OS sa uz od prvej “intel” verzie – Tiger -da isntalovat na PC. Samozrejme ze su velke problemy s HW a ovladacmi ale da sa to vysperkovat. A samozrejme ze je to znovu nelegalne.

    #179165
    tankista
    Účastník (Participant)

    @monicqa: no ruku by som do ohna za to nedal. A vies, stale je to ako pizza z mikrovlnky ;)

    #179530
    howoarang
    Účastník (Participant)

    ja mam snow Leo 10.6.1 golden master na laptope Dell d630 a co??? ide? ide… a nepada mi vobec, ako vam co sa tu serkate s apple HW a vypisujete, ake ma novy snow chyby a ako nespolupracuje s niektorymi aplikaciami… tak a teraz sa dostava do popredia otazka, ci fakt za to zamrzanie a padanie je zodpovedny novy Snow Leopard alebo apple HW :-D

    #179535
    mmhardky
    Účastník (Participant)

    “Ako sa softvér Rebel EFI odlišuje a či podporuje viac hardvéru ako open source dostupné alternatívy nie je v súčasnosti známe”

    Ja viem – nijak.

    Ak mate kompatibilny hardware, nainstuluje OSX na PC aj uplny laik. Ja sam som takto postavil PC pre OSX, za 500 euro naslapana masina pre Final Cut Pro. Ak nevidite krabicu, od orig. 2000 euroveho maca na nerozoznanie.

    A ak aj nemate plne kompatibilny hardware, rozne distribucie to istia. Da sa to nahodit skoro na hocico a slape to!

    #179538
    lukiboy
    Účastník (Participant)

    Ludia, porozmyslajte trosku nad tym, co robi z “nasej” komunity tu nasu. (ak to tak mozem nazvat)
    Co si na tom Apple zeleze a OS X vazime a koli comu si ho aj vacsina zaobstarala a zaobstara.

    Ked by sa z toho stala masova zalezitost typu Win., myslite si, ze stale by bol OS X najbezpecnejsi system? Myslite, ze dokonalost typu, nainstalovat, resp. upgrade os x by bolo stale tak bezprobelmovou zalezitostou?
    Myslite si, ze by bola optimalizacia vzhladom na hardware stale v tak dokonalom stave?

    To, ze Apple drzi veci na kratko tymto sposobom je na nieco dobre. Je pravda, ze na SK su tie ceny o viac nez dost prehnane, ale v konecnom hladisku, mame bezproblemovejsi zivot, ktory ja povazujem urcite za dolezitejsi ako denne obsplietacky s nechutnostami windowsov.

    #179554
    igi-s
    Účastník (Participant)

    Iste ze by optimalizacia nebola v dokonalom stave. OS X je bezpecny len tym, ze nie je masovym OS a bezproblemovym len tym ze bezi na obmedzenom hardweri? Potom je na tom horsie ako Windows. Aj ked mam MacBook a som rad ze mam Mac OSX SL, ja osobne vo svojej praxi (v praci mame vsetko na windowsoch XP, aj pracovne stanice aj server Win2008, vsetko na PC skladackach, ziadne znackove ladene PC ovsem so znackovymi komponentami) som ziadne “obsplietacky”, “nechutnosti” a vsetky mozne znechutenia, ktore tu casto uvadzate ako aj dovod prechodu na MacOS neevidoval. Ked je niekto lama, babrak a vecny skusac ci instalator vsetkeho co sa v okoli ci internete ponuka nepomoze mu ani seba stabilnejsi system. Za dodrzovania istych zasad prace s Windowsom, bezi windows na normalnom hardweri normalne a rychlo.
    Chcel som tym napisat ze mometalne vyhody v bezpecnosti OSX su dane mensinovym podielom na trhu a nezaujimavostou hackerov a siricov malware, spyware, adware, virusov, trojanov, cervou… a nie jeho genialnou odolnostou (aj ked je urobeny uz v jadre odolnejsie a bezpecnejsie ako Win, ktory toto musi zvacsa platat zaplatami), ovsem marketingom Applu, snahou ziskat vacsi podiel na trhu (co je logicke – ide im o zisky) tam smerujeme. Podla mna sme pred dverami antivirusov ako na windowsoch a podobnych utokov na system.

    #179558
    XcoRpi
    Účastník (Participant)

    K čomu sú značkové mercedes poťahy na favorite? K čomu je značkový, kvalitný Mac OS X na PC šrote?

    Bez Apple HW to nemá význam. Neni to ten pocit, ako keď mám pred sebou úžasný dizajn, radosť z jeho existencie a ne nejaký PC hlučný blikač (notebooky i PC skladačky).

    #179560
    gidy
    Účastník (Participant)

    pc hlucny blikac? na pc mam dve diody, obe sa daju vypnut. a neviem, ci si nekedy pocul o pasivnom chladici. dnes nie je problem postavit pc s 0dB. bude tichsie ako tvoj vypnuty macbook.

    btw: kedy sa uz prestane pouzivat porovnavanie pocitacov a automobilov? je to nieco uplne scestne.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 29 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.