kde kupit Pro

Domov Diskusné Fóra Ostatné kde kupit Pro

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Autor
    Príspevky
  • #527511
    razorjaro
    Účastník (Participant)

    Ahojte,

    Uz nejaku dobu cakam nez apple vyda nove Macbooky pro a pred nedavnom sa tak stalo.Bohuzial stale si niesom isty kde produkt kupit.

    Hodinky a telefon som kupoval v Mzone a pri telefone som si kupil aj 2rocny mzone care ktory zahrna kradez a rozbitie, dlho som nad tym premyslal a poznam sa a chcel som si to poistit pre istotu.

    teraz mam par otazok na vas : kde kupit teda pro ? Mzone ? Istores ? Alza ? Tyto traja su realne moji vyhercovia.

    Kupit si predlzenu zaruku alebo radsej poskodenie + odcudzenie ? Pri poskodeni+odcudzeni to zahrna aj zatecenie , s notebookom planujem asi aj cestovat mimo Slovenska takze tam by sa tiez hodilo.

    Druha otazka je na vas priamo co ste kupovali vyrobky v Mzone , riesili ste niekedy reklamaciu / poistku na telefon / na mac ? Zatial som u nich riesil iba raz moj 5V adapter ktory nefungoval a do 10dni od zalozenia reklamacie poslali novy a nebol problem. Viac skusenosti s reklamaciou / poistkou u nich nemam. Co istore a alza a poistky a zaruka / servis? Nejake realne skusnosti ? Na internete som vela referenci nenasiel a recenzie co maju na internete a heureke su aj tak len od haterov co dlho cakali na produkt alebo obcas niekomu poslali zly produkt v inej farbe ako si objednali predca len aj oni su ludia.

    #527522
    joer
    Účastník (Participant)

    Ked si spokojný s Mzone, kupuj tam, ked v Istores tak tam. V Alze by som taketo veci nekupoval. Mzone a Istores su Apple resseler certifikovaný, v podstate je to akoby si kupoval priamo v Apple stores.

    #527524
    iwans
    Účastník (Participant)

    Vo Viedni už je oficiálny Apple Store, ak ti ide o záruku, tak nič lepšie ako AppleCare+ asi nenájdeš a ten sa dá kúpiť len k veciam kúpeným priamo od Apple, nie cez resellerov.
    Ďalšia možnosť je oficiálny Apple on-line obchod v Česku – ak máš niekoho v CR (a nepotrebuješ faktúru na firmu), tak to je ďalšia možnosť ako kúpiť Mac aj s AppleCare+.
    Jediný problém môže nastať s klávesnicou – ak chceš slovenskú, v Česku ju myslím v rámci voľby ponúkajú, ale vo Viedni nie, tam bola oficiálne v čase, keď som to pozeral len nemecká, anglická a maďarská, ale za opýtanie nič nedáš…
    Tie poistky u SK resellerov nemajú s Apple nič spoločné, sú to štandardné poistné produkty tretích strán… O tom ako to je/nieje výhodné nemám poňatia. Každopádne si treba dobre prečítať poistné podmienky…

    #527526
    razorjaro
    Účastník (Participant)

    Hej tiez ma napadla aj Vieden ale chcem slovensku klavesnicu.

    V CZ cize staci len ceska adresa ? Ved v cz nemaju oficialny applestore tusim. Na oficialnej apple stranke sa da teda objednat s applecare+  v CZ ? Otazka este na applecare+ jaky je tam rozdiel medzi klasickou poistkou tretej strany a ich apple care+ ?

    #527552
    razorjaro
    Účastník (Participant)

    Silno uvazujem ze sa vykaslem na slovensku klavesnicu  a kupim macbook vo Viedni. Da sa potom do neho nainstalovat este aj slovencina ? Nieze by som ju potreboval ale tak uz aj na iphone mam Slovencinu napr.

    #527555
    iwans
    Účastník (Participant)

    Slovenčina je v macOS štandardne, na HW nezáleží. Ja by som skúsil do tej Viedne zavolať, podľa mňa by na záväznú objednávku asi vedeli dodať aj SK klávesnicu. Na apple.at sa dá naklikať anglická, nemecká, ruská, arabská, maďarská, francúzska, talanska, španielska,… Na apple.cz je aj slovenská, takže je cez Apple predajné kanály štandardne dostupná, nemali by s tým mať problém ani rakúšania…

    #527557
    razorjaro
    Účastník (Participant)

    Dnes som volal do Viedne do applestoru a vedia objednať Slovensku klávesnicu a teda jazyk v kompe vnútri si človek nastaví aký chce. No s AppleCare sa to má tak že sa to da kľudne dokúpiť aj keď si laptop človek kúpi u resellera na Slovensku a potom je to na 3r a stojí to pri tom najlacnejšom modeli 249e.Sluzba je worldwide potom. Ale nezahŕňa to nejaký accidental damage ani krádež. To majú iba telefóny tablety a homepod ale tie niesu worldwide iba v určitých krajinách a to sa vola AppleCare+ asi. Čiže pro si kúpim v Mzone a potom dokúpim tu službu cez kreditku po telefóne snimi keďže plánujem ist žiť potom do zahraničia na rok dva tak sa to mega hodí.

    #527607
    majdy
    Účastník (Participant)

    razorjaro:

     

    Ak kupovať Apple produkty, tak určite u APR, nie Alza. Ich prístup, pomoc, poradenstvo sa nemôže porovnať. Reklamácie a dobe reklamácii je u Alzy dlhšia už len z dôvodu toho, že sú neni priamo zameraný na Apple. Taktiež neviem či pri reklamácii napríklad kábla z iPhonu stačí odovzdať kábel, u operátora musíš celé zariadenie u APR (minimálne m:zone) stačí ten pokazený kábel.

     

    Čo sa týka poistky, Alza žmýka malé poisťovňe rovnako ako Nay a podobní, neskôr ich vymenia, keď nedokážu plniť poistné udalosti. Preto likvidita je zvyčajne na 40-60 %. APR sa k tomu stavajú trochu inak, je to špeciálna poistka pre Apple produkty, áno je to poistka od tretej strany, ale je to vlastne len prostredník medzi Applom a zákazníkom. m:zone care+ má extrémne rýchle vynabenie, pretože pri udalosti a schválení stačí zaniesť zariadenie do predajne v Eurovea, kde je servis a do 48 hodín máš buď nové, prípadne nový displej atď. (záleží od zariadenia a poškodenia). Rýchle vybavenie je práve vďaka tomu, že to rieši priamo Apple.

     

    Mimochodom lokálne služby ako m:zone care+, ktorý spomínaš sú výhodnejšie ako Apple Care+. Pri Apple Care+ máš spoluúčasť, teda zaplatíš si niečo vďaka čomu budeš mať prípadne opravy lacnejšie a tak je to vždy od začiatku zaplatenia Apple Care+, bez ohľadu na to čo a kedy sa udeje. Pri m:zone care+ spoluúčasť nemáš, teda ak niečo urobíš neplatíš (väčšinou) nič, dôvod je ten, že to funguje na spôsob kreditu, ktorý je vo výške sumy zariadenia, ak ho minieš, alebo oprava presahuje cenu zariadenia, samozrejme tam doplatok za opravu je.

     

    Ak produkt kúpiš u APR, zo zákona máš 2 roky záruky (ak ho nekupuješ na firmu/živnosť — jednoducho ičo a tým pádom faktúra). V Rakúskom Apple Store dostaneš len 1 rok záruky.

     

    V tvojom prípade Apple Care+ oproti lokálnym “Care+) môže mať zmysel ak plánuješ žiť v zahraničí, ideálne v zahraničí, kde je Apple Store.

    #527781
    quadra
    Účastník (Participant)

    Porovnavat originalne AppleCare (nie AppleCare+, to je v USA, v Europe myslim iba UK) s nejakym lokalnymi sluzbami miestneho predajcu.. mzone nic neopravi, posle to do Swissu alebo ineho Apple service providera prave tak, ako ostatni predajcovia!

    V kazdom EU Apple Store mas zaruku dva roky, tak nevymyslaj.. asi si v ziadnom nic nekupoval.. a urcite by som kupoval Macbook v Apple Store AT ci DE (v nemeckom Apple Store som uz kupil zopar Macbookov za tie roky, vratane refurbished.. to ti asi miestny predajca neponukne!), tam su sluzby a pristup o inom.. hlavne pri problematickejsich opravach/reklamaciach.

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.