Je nějaký software, který vám na Macu chybí?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Je nějaký software, který vám na Macu chybí?

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 21 )
  • Autor
    Príspevky
  • #80438
    addam.s
    Účastník (Participant)

    Je nějaký software/utilita, který/která vám na Macu chybí?

    Pro vysvětlení – vybírám si bakalářskou práci a jedna z možností mě napadla, že bych naprogramoval něco pro Mac, popř. i pro iPhone. Bohužel, bude to “jenom” bakalářská práce, takže chybějící učetnický software apod. asi nevytvořím :) Spíš nějaká užitečná aplikace/utilita. Nechce se mi programovat jenom tak něco (např. demonstrační program), když to pak nebude mít žádné využití. Nic mi ale asi nechybí, tak zkouším, co ostatní :-D

    #281486
    majk
    Účastník (Participant)

    Mne by pomohol soft ktory by sledoval vytazenie siete jednotlivymi aplikaciami – real time aj historiu – aby som napr mohol pozriet ze za den safari zozere 100mb, mail 15, ichat 2 atd… Nic take som nenasiel zatial, a ak by to bolo v dashboarde bolo by to este lepsie.

    #281489
    enko
    Účastník (Participant)

    mne chyba nejaky softik typu scanner myslienok aby vedel co ma urobit, ked si na to pomyslim :)

    #281490
    renad
    Účastník (Participant)

    nie

    #281492
    Mito
    Účastník (Participant)

    Neviem,ako nechýba mi žiadny ale tak by ma celkom potešilo ak by bolo niečo také čo by ti ohodnotilo tvoju hudobnú knižnicu,myslím,že ako to máš otagované,artworky,koľko hudby a tak a dalo by ti za to skóre (Viem,že to nemá žiadne reálne využitie ale bolo by to zaujímavé)
    P.S: Ak už dačo také existuje tak sorry,nevedel som o tom

    #281495
    mcgiany
    Účastník (Participant)

    ulohu si si vybral tazku :D. Mne skor naopak pri sadnuti za Windows chybaju niektore app, ktore su len na MAC.

    #281497
    modemw
    Účastník (Participant)

    no pridavam sa k tej utilite na sledovanie vytazenia siete … pouzivam este tu poslednu free verziu iStat menus 2.0 a nefunguje mi tam to sledovanie siete …

    #281572
    addam.s
    Účastník (Participant)

    majk: To není uplně špatný nápad. Spíš naopak :) Řekl bych, že taková aplikace pro Mac asi fakt není. V Activity Monitoru nebo kdekoliv jinde sice najdeš, kolik dat se momentálně přenášíš, ale už se nedozvíš přesně která aplikace přenáší kolik. Pamatuju si podobý program ještě z Windows (už nevím jméno) a tam se ještě dal u každé aplikace omezit maximální bandwidth, kdyžs někde něco stahoval a nechtěls, aby ti to žralo velkou část připojení. I když otázka je, jestli by takovou funkci, v dnešní době relativně rychlých připojení, ještě někdo využil.

    Mito: Trochu mi čteš myšlenky. Tohle mě v podstatě taky napadlo :) Jenom já jsem měl trošku omezenější pohled a hledal jsem něco, co by mi řeklo, kolik hudby mám v jakém bitrate. Vyhodilo by to nějaké absolutní počty, graf, procenta. Ale dalo by se hodnotit více kategorii, více statistik a udělat z toho takovou zábavnou verzi “GeekBench” nebo “Xbench” pro iTunes knihovnu…

    #281683
    majk
    Účastník (Participant)

    urcite by vyuzil, hlavne ak pouzivas tethering s mobilom a mas obmedzeny limit > napr 1 GB ako teraz byva zvykom… fakt by si ma potesil ak by si take nieco nakodil, ako inspiracia moze byt ostrack, ktory robi nieco podobne ale neda sa v nom zistit historicky kolko ktora applikacia preniesla, su tam len aktualne hodnoty a priemerne kolko prenasaju… myslim ze to vyuzije dost ludi, mozno by si na tom aj daco zarobil… kludne by som dal za taku aplikaciu v store do troch eur… usetri to viac penazi ;)

    #281685
    eFkoOo
    Účastník (Participant)

    plus nastavit si napr monitoring, odkedy do kedy ti to ma robit log, chapes, mas v mobile nejaky mesacny pausal s objemom dat 1gb, ktory sa ti datuje vzdy od trebars 15. dna v mesiaci, tak si v tej app nastavis, nech ti robi log vzdy od 15. do 14. dna a mozes si spatne pozriet v ktorom mesiaci si mal aku spotrebu dat, nemusela byt bezat aktivne, vzdy by si ju zapol ked by si siel na tethering…takisto by nebolo od veci keby ti ukazovala aj realtime, ze kolko mas ku dnesnemu dnu prebrowsovanych dat a mozno z toho spravit widget do horneho “baru” vedla bluetooth, kde by ti si si vedel nastavit, ci ti ma ukazat kolko si prebrowsoval, alebo kolko este mozes prebrowsovat (to by si si na zaciatku vzdy nastavil v akomsi “profile” ze tvoj max objem dat do mesiaca je tych spominanych 1gb napr ) :) co ty na to?

    #281689
    majdy
    Účastník (Participant)

    …a ešte by ťa to mohlo aj upozorňovať napríklad, keby máš volý 1GB tak po 500MB by ti vyhodilo nejakú malú hlášku (napríklad ako skype), že polovica prečerpaná ostáva 500MB voľných dát, ďalej neskôr z toho polovica, že ostáva 250MB voľných dát a ešte by ťa upozornilo čo ja viem, pri poslednej stovke a presiahnutí limitu…či zlý nápad? :D

    #281712
    eFkoOo
    Účastník (Participant)

    nahodou dobry :)

    #281713
    majk
    Účastník (Participant)

    heh.. dufam ze ked to spravis dostaneme nejake redeem codes za napady ;)

    #281741
    Anonymný
    Neaktívny

    hej a este plus daky bonus, aby toho nebolo malo.

    #281745
    Menyhart
    Účastník (Participant)

    Widget s TV programom slovenských a českých TV staníc?:)t

    #281752
    zero0x
    Účastník (Participant)

    Mne chyba cosi, kde by som si manazoval pracu.

    Vlastne todo list, ale potrebujem, aby mi dovolil ohodnotit tasky a podla toho by mi povedal, kolko z toho projektu cez tyzden stiham.

    Este by bolo fajne, keby vsetko synchronizoval do cloudu, a dovoloval by viacerym pouzivatelom pracovat na jednom, aby mi zakaznici/kolegovia mohli posielat komentare k tym uloham.

    Samozrejme iPad a iPhone interface, to uz povazujem ako samozrejmost.

    No a este by bolo cool keby to malo cosi ako poznamky, aby sme mali na jednom mieste vsetky informacie.

    Co si myslite?

    #281753
    Lemmy
    Účastník (Participant)

    zer0x…skus sa pozriet na evernote aa wunderlist :)

    #281754
    zero0x
    Účastník (Participant)

    Poznam, nestaci.

    #281756
    Sagittarius
    Účastník (Participant)

    Prepojenie mojho teleskopu s montazou a hodinovym pohonom vratane s pripojenou zrkadlovkou, idelne cez wifi, kablov je dost aj tak.

    Ovladanie vo full screen.
    Detaily:

    Tlacitko na otacanie montaze v rektascenzii a deklinacii, tlacitko na zameranie a nasledne sledovanie objektu v live okne.

    Tlacitko na zanam HD videa priamo zo zrkadlovky, nastavenia zrkadlovky tak, akoby som ju ovladal miestne.

    Fotografovanie samozrejmost, export materialu priamo na HDD.

    Atd.

    Kto mi to naprogramuje? Kupim bendu piva :)

    #281758
    eFkoOo
    Účastník (Participant)

    Vyrob k tomu hw ktory to bude mechanicky riadit a spravit ovladac a interface na to uz nebude problem :)

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 21 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.