iTunes Match – nepochopenie sluzby ???

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software iTunes Match – nepochopenie sluzby ???

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 39 )
  • Autor
    Príspevky
  • #83216
    kochones
    Účastník (Participant)

    Caute,

    predplatil som si iTunes Match na rok a som dost nespokojny, mozno to ale iba vyplyva z toho ze by som nepochopil sluzbu ?

    1. z testovacich 10 albumov nenaslo ani jeden komplet – vsetky riadne otagovane a su v store (napr. The Pordigy a pod.) – chybajuce piesne updatlo – ked som si potom na druhom PC stiahol album z cloudu mal som 10 mp4 suborov a 3 moje povodne mp3 – co to je za bordel ???

    2. cakal som ze ked system spozna albumy – tak mi ich do druheho PC stiahne cele zo Store – napr. mam vyberovku so 40 skladbami – rovnaka je aj v Store ale ma 42 skladieb – cez cloud sa stiahne iba tych 40 skladieb tie 2 chybajuce sa nestiahnu, je to ok?

    Celkovo som zatial absolutne nespokojny…skoda 25 eur…

    #297515
    marianlapos
    Účastník (Participant)

    Mne iTunes match ide v pohode. Všetky pesničky mi uploudlo do iCloud a nemám s tým najmenší problém. Uploadlo mi aj také albumy ktoré v iTunes store vôbec niesu (napr GLOOM) skús ich z cloudu vymazať a aktualizovať match znovu.

    #297517
    odklizec
    Účastník (Participant)

    Holt nepochopil jsi ;) Zaprve, rozpoznavani nefunguje po albumech, ale po jednotlivych skladbach. A zadruhe, skladba muze mit tagy naprosto OK, ale staci, aby mela malicko jinou delku, nez ta v store a skladba se zkratka nematchne.

    #297518
    kochones
    Účastník (Participant)

    @marian – ano nahra ti vsetko co nenajde…


    @odklizec
    – ano moze byt, cakal som ze tie moje subory nebude brat do uvahy a ponukne mi tie zo store

    btw poziadal som o refund tak som zvedavy :-)))

    #297520
    howoarang
    Účastník (Participant)

    odklizes asi ta musim opravit

    sice iTunes match zatial nemam, ale jednou z kladnych veci tejto sluzby bolo aj to, ze ak mas v kniznici mp3 v horsej kvalite, ci uz ripnute z CD a pod.. iTunes match ich dokaze rozpoznat a nahradit za lepsiu kvalitu zvuku. Teda dlzka neni podstatna pri rozpoznavani hudby.

    #297523
    kochones
    Účastník (Participant)

    @howoarang no mne vacsinou nahra spat tie moje mp3 co som uploadol – ja mam horsiu kvalitu a ten album sa v store isto nachadza…

    #297524
    odklizec
    Účastník (Participant)

    howoarang, ano, match ti rozpozna a nahradi nekvalitni nahravky kvalitnima ze store. Ale to nejdriv musi skladbu identifikovat jako znamou a az pak nahrazuje nekvalitni ROZPOZNANE skladby (rozumej nizky bitrate nebo VBR). A co jsem zatim cetl, staci aby skladba mela o sec. vice ci mene a match neprobehne. Ale samozrejme, muze jit o souhru vice faktoru (spatne tagy, spatna delka, atd).

    #297525
    kochones
    Účastník (Participant)

    @odklizec – nic v zlom, ale ty to pouzivas alebo si iba cital? Praveze problem je ten napr. mam skladbu ma 4:08 a prehralo mi ju tou zo storu a ta ma 4:13 takze v dlzkach skladieb to asi nebude….mozem hodit aj obrazky ked bude cas…nechapem….fakt som sklamany, lebo z mojej zbierky zostal bordel pomiesanych mp3 a aac :(

    #297715
    hulaka
    Účastník (Participant)

    Ja to chapem predovsetkym ako sluzbu urcenu na jednoduche zdielanie mojej hudobnej zbierky s ostatnymi iOS zariadeniami. Na Macu sa spustilo matchovanie, nieco naslo, nieco nie a to sa uploadlo, ale je mi to viac-menej jedno. Podstatne je, ze teraz mozem na iPade ci iPhone jednoducho stiahnut album alebo skladbu ktoru si chcem vypocut a nemusim zariadenie pripajat k pocitacu. Dokonca nemusim ani byt v blizkosti pocitaca. Hudba sa stiahne pekne cez lubovolnu WiFi siet. Maximalna spokojnost.

    Nepouzivam iTunes Match na ‘upgrajdovanie’ mojich skladieb. Nechcem aby mi vobec menil subory co mam u seba. Asi 60-70% mojej hudby na iTunes Store ani nie je.

    #298286
    kochones
    Účastník (Participant)

    dik za reakcie…

    musim pochvalit support Apple, peniaze mi za 2 dni vratili :

    Not a problem, and after reviewing the circumstances of your case, we’ve determined that a refund for your iTunes Match subscription is an appropriate exception to the iTunes Store Terms and Conditions, which state that all sales are final. In five to seven business days, a credit of 24.99 EUR should be posted to the credit card that appears on the latest receipt for the subscription.

    Thank you for your understanding, and thank you for being an iTunes Store customer. If there is anything else I can do for you in regards to this issue, please don’t hesitate to reply. Have a great day!

    #338311
    radovan192
    Účastník (Participant)

    vyuzijem toto vlakno:

    Zvazujem iTunes Match, ale mam zopar otazok:
    1. ak mam v iTunes nejaku mp3 v kvalite 320kbps, ale v iTunes store je v kvalite 256kbps, ktoru z nich uploadne do iCloudu? (pozn. v iTunes je kvalita 256kbps AAC, neviem, ci sa to sa porovnavat s kvalitou 256kbps mp3)
    2. ak mam v iTunes nejaku mp3 v kvalite napr. 128kbps, ale v iTunes store je v kvalite 256kbps, tuto lepsiu mi uploadne do iCloudu? v iTunes na lokalnom PC sa povodna mp3 nenahradi?

    #338314
    Jaem
    Účastník (Participant)

    Ak iTunes Match najde zhodu, tak nic neuploaduje. Len v cloude si poznaci, ze danu piesen mas a v pripade poziadavky na stiahnutie (v kompe po vymazani povodnej) poskytne 256 AAC. Inak iTunes v kompe prehrava v povodnej (aj nizsej kvalite).
    Kvalita 320kbps mp3 je zhodna s 256 AAC. Ale ak vezmes do uvahy, ze vacsina hudby v iTunes je robena zo studiovych masterov a nie ripovanim hotoveho cd, tak vyhoda je na strane AAC.

    #338430
    Hurfo
    Účastník (Participant)

    radovan192: Ja to robim tak ze hudbu ktoru mam v 320kbps v MP3 ripnem v iTunes na 256kbps format MP4. Nasledne dam skladby na Match a on tie ktore nesparuje uploadne. Tym sa vytvori jednoiaty celok ze vsetky skladby su v rovnakom formate. Problem nastava ked je bitrate nizky napriklad 192kbps a nesparuju sa vsetky vtedy skusam hladat vyssiu kvalitu.
    Stava sa mi ale bezne ze hudba ktoru mam v 192 MP3 sa najde komplet tu po Match-nuti zmazem a dam stiahnut vo formate MP4. Rovnako sa ale stane aj to ze mam hudbu ktora je kupena cez iTunes store ale aj tak sa nesparuje komplet. SO sluzbou som ale nadmieru spokojny uz takmer rok.

    #338485
    radovan192
    Účastník (Participant)

    Jaem, Hurfo diky … planujem o.i. hudbu streamovat z iCloudu cez AppleTV do domaceho sterea

    #338788
    mk01
    Účastník (Participant)

    radovan, tiez uz mam iba zosilovac s HDMI vstupmi :)

    #338932
    iTuxx
    Moderátor

    chalani, co sa stane ak by mi vyprsalo predplatne? Viem ze asi nebudem mat pristup ku hudbe v cloude, ale zmiznu mi aj z kniznice v PC skladby ktore su v lepsej kvalite ako som ich mal? Ako to je? Dakujem

    #338942
    Hurfo
    Účastník (Participant)

    Ako by ti asi tak mohli zmiznut? Hudba nema ziadnu DRM ochranu a tak ked ju este duplicitne odzalohujes tak sa nemoze nic stat. Samozrejme ale je potrebne vsetko z cloudu stiahnut do lokalneho compu.

    #338943
    iTuxx
    Moderátor

    aha, ok teda. Rozmyslam ze si to predplatim. Cena je $25 alebo u nas klasickym kurzom 25€?

    #338944
    Hurfo
    Účastník (Participant)

    25€ rocne. Podla mna skutocne vec ktora sa oplati.

    #338945
    iTuxx
    Moderátor

    ono to do cloudu skopiruje kazdu novo pridanu skladbu z ineho ako oficialneho zdroja?
    aby som bol presny: stiahnem niekde mp3, pridam do kniznice, skopiruje sa do cloudu a zrazu je uz legalna? :-)

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 39 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.