iTunes Gift Card

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 22 )
  • Autor
    Príspevky
  • #56015
    moootah
    Účastník (Participant)

    Nazdar,

    práve som od kamaráta dostal iTunes $15 Gift Card. Už som si hľadal na nete info, ako vytvoriť iTunes účet bez kreditky (pomocou Gift Card), ale nikde som nenašiel to, či sa účet, ktorý si vytvorím dá aj dobíjať. Tým myslím, že mi niekto potom kúpi ďaľšiu Gift Card a ja si iba dobijem kredit na svojom existujúcom iTunes účte, ktorý bol vytvorený tiež pomocou Gift Card. Dá sa to takto? Vie to niekto?

    Dík za každú radu.

    #115092
    M_@rt_In
    Účastník (Participant)

    da sa to, ja tak fungujem …. dobijam si ucet cez tie karty …. na ebayi ich predavaju kopec, napr taku 15$ kartu tam kupis tak za 12-13$ …. ja im vzdy poviem nech to zoskrabu a nech mi cislo poslu ce email, cize dostanem to hned a usetrim na postovnom….

    #115182
    babo
    Účastník (Participant)

    Caute,

    mozete mi poslat link ako zalozit ucet v iTUNES STORE cez gift card? Tiez planujem nakupovat karty cez eBAY, pripadne mozno cez sestru vo Viedni… Nikde som ale nevidel ten postup, ako si zalozit ucet.

    Dik

    #115186
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Už to tu je. Je tu uvedená presná stránka. Hľadaj.

    Niečo v zmysle ipod.estranky.cz, ak sa nemýlim.

    #115198
    babo
    Účastník (Participant)

    Uz sa mi to podarilo, je to jednoduche. Treba dat REDEEM CARD a potom uz setup account nevyzaduje zadanie CREDIT-nej KARTY (uz je mozne zadat sposob platby NONE).
    Sikovna vec, zalozit si takto konto. Konecne si mozem stahovat ArtWork a kupovat lacno albumy (nemam problem kupit si album za 10$, ale u nas vyhodit 700 – 800 za novy album v obchode s CD, to je nehorazne, CD si kupim len fakt pre srdcovky).

    #116309
    titinius
    Účastník (Participant)

    a kde das to “redeem card” ?? ked si vytvaras ucet? alebo kde? nedal by si sem step-by-step navod ? dikes

    #116310
    nemo
    Účastník (Participant)

    Vlezete na iTunes Store a v pravem sloupci to je… Tusim, ze chteji US adresu – najdete nejakou treba na Google Maps. Kdyz zvolite Oregon, nebudete platit Sales Tax u pisnicek.

    #116311
    titinius
    Účastník (Participant)

    aha, takze treba ucet v iTunes? ten mam cez australiu,
    ja som bol v KE v Apple store, kde su celkom sikovny ludia, a tam mi povedali ze za ziadnych okolnosti mi nepomoze ak si v USA kupim GiftCard, ze sa to proste zo slovenska neda vyuzit, tak sa pytam ako presne sa to da urobit ak sa to da,
    mam ucet cez australiu ako som uz pisal, teraz mi dojde giftkarta a co mam urobit dalej aby som vedel cez touch cez wifi povedzme v obyvacke stahovat songy,, dikes

    #116324
    moootah
    Účastník (Participant)

    Step-by-step návod ako založiť iTunes Store účet pomocou iTunes Gift Card, ako nakupovať piesne na iPod touch/iPhone a o ochrane DMR:

    ZALOŽENIE iTunes Store (iTS) ÚČTU POMOCOU iTunes Gift Card (iTGC):

    UPOZORNENIE: S iTGC môžete založiť účet iba v krajine, odkiaľ je iTGC. To znamená, že s Austrálskou iTGC sa nedá zaregistrovať na Americkom iTS.

    1. Otvorte si iTunes a choďte do iTunes Store. V pravom menu QUICK LINKS kliknite na REDEEM. Zadajte číslo vašej iTGC a kliknite na REDEEM.

    2. Teraz kliknite na CREATE A NEW ACCOUNT. Súhlaste s licenčnými podmienkami. Zadajte reálnu e-mailovú adresu, pretože tá bude slúžiť na prihlasovanie.

    3. Teraz v časti PAYMENT METHOD máte na výber možnosť NONE ( v prípade, že sa tam táto voľba nenachádza, zopakujte tento postup ešte raz; mne sa to zobrazilo až na druhý pokus).

    4. Vyplňte údaje ako adresa atď. Tieto údaje slúžia iba ak by ste si chceli niečo kúpiť na Apple Store (čiže fyzickú vec, ktorá sa posiela poštou). To my však robiť nebudeme, preto tieto údaje nemusia byť pravdivé. Ale chvýľu trvá, kým človek príde a to, aký je formát Amerických adries a tel. čísiel. Tu je príklad:

    Address: 221 Whatever Street
    IdoNATcare. 256G
    City: Los Angeles
    State: CA – California
    Zip Code: 90001
    Phone: 818/2568941

    Je dobré zadať adresu v Kalifornii, pretože potom neplatíte TAX poplatky (DPH). Na tejto adrese si iba vymyslite iné tel. číslo (za lomítkom) a inú adresu (čísla a názov, ale syntax musí ostať nezmenený!)

    5. Kliknite na DONE.

    Teraz v pravom hornom rohu je váš ostávajúci kredit, a vaša e-mailová adresa. Ak si kliknete na e-mailovú adresu a zadáte heslo, budete môcť upraviť svoje nastavenia a info. Ak si budete chcieť dobiť kredit, choďte do iTunes Store. V pravom menu QUICK LINKS kliknite na REDEEM. Zadajte číslo vašej iTGC a kliknite na REDEEM. Teraz ale zadajte vaše prihlasovacie meno (e-mail adresa) a heslo.

    POZOR: NA JEDEN iTS ÚČET MôŽE BY NAJVIAC AUTORIZOVANÝCH 5 PC/MAC. PRE VIAC INFO: http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=93014

    AKO NAKUPOVAŤ NA iTunes WiFi Music Store:

    Pripojte iPod touch/iPhone k PC/Mac, kde je prihlásený účet, cez ktorý chcete nakupovať. iPod touch/iPhone do seba automaticky natiahne informácie o účte. Teraz spustite iTunes WiFi Music Store na iPode touch/iPhone. ÚPLNE dole máte napísané, aký účet je aktívny na zariadení. Vyberte si pieseň alebo album, ktorý si chcete kúpiť, kliknite na cenu a potom na BUY NOW. Zadajte heslo účtu a sťahovanie začne automaticky.

    AKO DOSTAŤ PIESNE ZAKÚPENÉ NA iPode/iPhone SPäŤ DO PC/MAC?:

    Pripojte iPod touch/iPhone k PC/Mac. V iTunes uvidíte, že máte na zariadení nový playlist PURCHASED. Kliknite na tento playlist (alebo hoci aký iný) s pravým tlačidlom a vyberte TRANSFER PURCHASED. Alebo si vytvorte playlist, v ktorom budú všetky piesne, ktoré chcete prekopírovať do PC/MAC. V prípade, že chcete vytiahnuť VŠETKY kúpené piesne z iPodu/iPhonu, kliknite na FILE -> TRANSFER PURCHASED FROM [názov zariadenia]. Všetky piesne budú vo vašej Music zložke.

    POZOR: VäČŠINA PIESNÍ NA iTS OBSAHUJE OCHRANU Digital rights management (DRM), KTORÁ SA DÁ OSTRÁNIŤ NASLEDOVNÝM POSTUPOM: Napáľte piesne s ochranou ako audio CD v iTunes a potom ich z CD iba ripnite.

    Dúfam, že tento STEP-BY-STEM tutoriál niekomu pomohol a ak sú niekde nejaké chyby či nedostatky, tak prosím o ospravedlnenie. Už som to mal raz napísané, ale padol mi prehliadač, tak to píšem už druhý krát.

    Majte sa.

    moootah

    #117157
    titinius
    Účastník (Participant)

    MEGA NAJLEPSIE TO IDE
    DIKES :D

    #117204
    babo
    Účastník (Participant)

    presne takto to funguje, ako napisal moootah. Tiez som zohnal iTUNES CARD do AMERICKEHO iTUNES STORE a nie je ziaden problem (tiez som si dal pobyt v state California). Uz som kupil nieklko kariet na eBAY a uplna pohoda, funguje ako oci :)

    Len by ma zaujimalo, preco to nejde spravit aj priamo. A preco sa nemozem zaregistrovat ja neviem do Rakuskeho iTUNES STORE na Slovensku kreditku… V tom bude nejaka debilna legislativa asi…

    #117214
    M_@rt_In
    Účastník (Participant)

    babo: je to kvoli kurzovym prevodom … ked budeme mat euro tak az potom budeme mat aku taku realnu sancu ze aj u nas bude fungovat iTunes store.

    #117217
    babo
    Účastník (Participant)

    dobre, ale to je mozno dovod, preco nie je iTUNES STORE aj priamo na Slovenksu. Ale co s tym ma ta zalezitost s kurzami? Im musi stacit, ze som zaplatil 0.99$ za pesnicku (alebo pripadne prisluchajucu sumu v EURO) a ze zaplatim banke pri prevode navyse nejaky poplatok za zmenu kurzu, to asi iTUNES STORE nemusi trapit. Ci musi?

    Hlavne, ze to ide asopn cez tie GIFT CARDS :). Aj ked je trochu podivne, ze v USA iTUNES STORE sa daju kupit ine albumy, ako ja neviem – vo Finskom a teda ze ked som v USA, nemozem si kupit nieco, co predavaju iba vo Finskom.

    #117220
    M_@rt_In
    Účastník (Participant)

    babo: som cital o tom clanok davnejsie a bolo to tam presne rozobrate ale uz si to detailne nepamatam … ale proste plynulo z toho ze to je prave kvoli tym kurzovym prevodom…

    #117222
    M_@rt_In
    Účastník (Participant)

    heh, podarilo sa mi ten clanok vygooglit … no neni to tam az tak podrobne vysvetlene:
    http://technologie.etrend.sk/94933/it-firmy/apple-chce-byt-hlasnejsi

    tu je citat o iTunes:
    “Hoci sa Apple začína aktívnejšie zaujímať o slovenský trh, vo svete populárna služba iTunes bude aj naďalej chýbať. Internetová predajňa hudby a filmov pribudne na Slovensku až po zavedení eura, teda najskôr v roku 2009. N. Mészáros to zdôvodňuje nevýhodnými poplatkami za prevod platieb do cudzej meny. Spustenie slovenského iTunes bude závisieť aj od penetrácie vysokorýchlostného internetu a počtu predaných iPodov. “

    #117236
    babo
    Účastník (Participant)

    :) No ale to stale nic nehovori o tom, preco je to tak strazene, ze Slovak si nemoze na Slovensku kreditnu kartu zalozit i-TUNES ACCOUNT v susednom Rakusku, ci v lubovolnom dalsom iTUNES STORE. Napriklad kupit veci z AMAZON.DE, ci AMAZON.COM si mozem hocikedy, staci zadat kreditku a zplatit postovne… Nezaumima ich moj poplatok za prevod meny, ani kde byvam.

    Stale to rozprava o tom, ze na Slovensku este nie je samostatny slovensky iTUNES STORE, co je ale zatial pomerne pochopitelne, zrejme vzhladom na menu EURO, ako aj zatial stale relativne maly pocet zakupenych iPod-ov na Slovensku.

    #117242
    M_@rt_In
    Účastník (Participant)

    ono preco to nejde je podmienkami iTunes store ich “agreement” s ktorym musis suhlasit aby si si mohol zalozit ucet a ak si dobre pamatam, tak sa tam pise, ze ak chces nakupovat z daneho iTunes store musis byt obcanom danej krajiny, alebo s trvalym ci prechodnym pobytom v danej krajine.
    Ked uz si zacal s prikladom Amazon tak tiez pouzijem ich ako priklad. Ako vies z amazon si mozes poslat na Slovensko len cd, dvd alebo knihy. Ostatni tovar nie. A pri iTunes je to tak, ze on nic “neposiela” na Slovensko.

    #117280
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    ľudia na to pozerajú jednoducho… ide o to že cena na zahraničných trhoch je iná ako u nás.. iná je vo francúzsku iná v usa.. a ide o to aby každý dostal cenu preňho určenú aby nikto nekupoval inde lacnejšie…

    #117479
    babo
    Účastník (Participant)

    Hm, tak na tom by uz nieco mohlo byt, na tych roznych cenach. Sice sa mi naskytala otazka, ze by mohol byt len jeden STORE bez ohladu na krajinu a nebol by problem, ze kto nakupuje kde), ale to zrejme legislativne nejde, u niektorych internetovych predajni hudby je napriklad mozne kupit si MP3 len ak ste obcanom USA a podobne…

    #117722
    Celeb
    Účastník (Participant)

    ja mam jednu otazku – funguje este stale cez ten redeem ten “cheat” ako sa zaregovat v us bez udania kreditky? lebo ja som bol nuteny zaregistrovat sa na australskej verzii (kvoli artworkom) bohuzial sa tam nenachadzaju show a taktiez aj niektore epizody medzi seriami, ktore su zadarmo a na torrentoch sa tazko zhanaju… ak sa to este da, vedel by mi niekto zaslat kod uz pouzitej gift card nech sa mozem zaregovat? dakujem

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 22 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.