iPod Touch 4g – Displej problem

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware iPod Touch 4g – Displej problem

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 20 )
  • Autor
    Príspevky
  • #87353
    Drevoplech
    Účastník (Participant)

    Ma niekto prosim realne skusenosti s vymenou displeja na iPod Touch 4. generacie?

    Vymenil som displej. no po vymene nic nezobrazuje… iba svieti na bielo. Digitizer funguje, lebo podla zvukov viem kedy sa iPod nastartoval. Ked slidnem prstom z lava do prava, tak pocujem zvuk odomknutia.

    Na niekolkych forach som sa docital, ze s tym ludia maju problem dost casto. Ziadny z postupov na odstranenie problemu ale nejako moc nezabera.

    Co som skusal:
    – Konektory na doske aj na displeji vyzeraju byt OK
    – Reset iPodu po vymene displeja (tlacitko hlasitosti a on/off button drzim az kym sa nerestartuje)
    – na povodnom displeji bol v hornej casti pliesok, ktory na novom displeji chyba… tak som ho prehodil na novy displej. Vraj by ten pliesok mal stlacat mini strunku v pravom hornom rohu.
    – Restore cez iTunes
    – Kupil som dalsi displej a problem je rovnaky

    Povodny displej tam uz na skusku nezapojim, lebo je rozflakany na maderu. Pred rozoberanim ale urcite fungoval.

    Nejake tipy a triky ako iPod zpojazdnit?

    Dakujem

    #319110
    odklizec
    Účastník (Participant)

    Zanest nekomu, kdo umi opravovat iPody? Beze srandy. Pokud nejsi zkuseny opravar, proc se do toho poustis? Specialne u Apple zarizeni, ktere jsou v podstate nerozebiratelne, je kazda oprava bez zkusenosti velke riziko. Takhle te to bude stat vic, nez kdyby jsi to zanesl do servisu rovnou. Bud mas spatny model LCD, nebo jsi ho blbe zapojil, nebo jsi si novy LCD rovnou pokazil. Nic vic se ti k tomu neda rict.

    #319111
    Drevoplech
    Účastník (Participant)

    Odklizec: Praveze som skuseny opravar a vzdy ked som mal s niecim problem, tak som sa s tym dokazal hravo vysporiadat. V tomto iPode ale nevidim nic, co by mohlo sposobovat problem. Moze to byt vazne nejaka trivialna blbost, ktoru som si proste nevsimol (pootocenie strunka apod.) Preto tu hladam niekoho, kto s tym ma realne skusenosti.

    #319115
    iTuxx
    Moderátor

    Kupoval si tie lcd u toho isteho predajcu? Moze sa stat ze cela jeho seria je chybna (stalo sa mi to u fotaku na 3Gs)

    #319127
    Drevoplech
    Účastník (Participant)

    ten prvy som nekupoval ja, takze neviem… ale je to inak zabalene, takze to asi nebude ten isty.

    #319128
    JFK.
    Účastník (Participant)

    odnes to do servisu… meniť displej v iPodoch není sranda :D

    #319129
    Drevoplech
    Účastník (Participant)

    Hej, tento iPod je fakt asi najhorsia Apple vec aku som kedy rozoberal. Do servisu to ale uz asi nepojde… Chalan co ma poziadal o vymenu toho displeja dal 35 Euro za prvy displej, ja som dal cca 15 za ten druhy, este si zapocitam robotu a strateny cas a uz tam ma celkom slusnu ciastku. Plus vymena displeja v servise minimalne 150 Euro. Za tie prachy si kupi novy ipod a tymto si moze podlozit stol v kuchyni.

    #319178
    uniqat
    Účastník (Participant)

    ja som si ho vymenil prvy krat v zivote co sa tyka vymeny. skor si netrufam opravovat 3,5 mm jack na vstupe..

    #321210
    christopher
    Účastník (Participant)

    Riesenie je uplne jednoduche. Iba ho restartujes…ako keby si ho daval do DFU modu, ale nesmie byt napojeny na komp. Aj mne to robil po vymene lcd. Robi to oreto, lebo bol zapnuty ked si menil display.

    #321224
    Drevoplech
    Účastník (Participant)

    Christopher… Pises, ze “restartujes… ako by si ho daval do DFU modu”. Cize sa mam ubezpecit, ze je iPod vypnuty, potom stlacit Home button, pridat ON/Off button a drzat spolu cca 10 sekund. Potom pustit ON/Off button a este chvilu drzat Home…. Myslel si tento postup? Nehodi mi to iPod iba do DFU modu?

    Zda sa mi, ze som to uz skusal, ale nie som si celkom isty. Ked pridem domov, tak to vyskusam a dam vediet ci fungovalo.

    Vdaka za radu…

    #321276
    Drevoplech
    Účastník (Participant)

    Nejako to teda velmi nepomohlo… Jedine co sa zmenilo, je ze displej nieje uplne vypalney na bielo, ale je to skor sede. Svieti chvilu na sedo a potom zhasne. Ak stlacim Home button, tak sa nic nedeje. Ak stlacim ON/OFF button, tak sa rozsvieti na sedo a o chvilu zhasne. Ked ho napojim na kabel, tak sa opat rozziari na bielo a zapina sa. Stale ale nic nezobrazuje…

    #321302
    uniqat
    Účastník (Participant)

    toto je ako u babrakov. nevies to rozobrat spravne pripojit kabel na vypnutom stroji, zavriet a zapnut? ja som nemal ziadny problem ani s 2g ani 4g. tam musi byt asi inde chyba.

    #321304
    christopher
    Účastník (Participant)

    Tak to skus popripade este tak, ze ked svieti na bielo (zapina sa) tak vtedy drz potlaceny Home+Power spolu, kym nezhasne…okolo 7-10 sekund. Vtedy by sa mal restartovat. Ked aj potom bude svietit na bielo tak neviem…

    #321308
    Drevoplech
    Účastník (Participant)

    uniqat: myslim, ze s odbornou montazou problem nemam. Mam za sebou velmi vela uspesnych oprav zariadeni rozlicneho druhu. Mohlo sa ale stat, ze pocas demontaze som nechtiac stlacil ON/Off button. Ked si tento problem ale nahodis do googlu, tak zistis, ze s tym bojuje velmi vela ludi. Fakt, ze sa to nestalo tebe, nikomu asi velmi nepomoze.

    christopher: frajerka mi zobrala kabel, takze budem vecer skusat dalej. Momentalne mi bez kablu reaguje iba na stlacenie oN/Off buttonu, cim sa rozsvieti na sedo. Neviem ho ani vypnut ani resetnut. Idem medzi casom trochu googlit.

    Zatial dik

    #321311
    stefan.stefanov
    Účastník (Participant)

    Drevoplech, restart nie je z vypnuteho stavu. Zapni ipod, podrz naraz on/off a aj home asi cca 10 sekund mal by zhansnut a startovat nanovo…

    #327159
    christopher
    Účastník (Participant)

    Drevoplech ako si nakoniec vyriesil tento problem? Ide o to, ze to teraz pri jednom iPode touch 4G robí aj mne a naozaj si s tým neviem rady. Konektor sa mi zdá byť OK a skúšal som 2 rozne displeje od roznych dodavatelov a nic :(

    #327168
    Drevoplech
    Účastník (Participant)

    Nevyriesil som to este… Tiez som skusal dva displeje a ani jeden nefungoval. Nasiel som jedno forum, kde clovek nafotil dva displeje od roznych zdrojov a kazdy mal odlisny konektor. Vraj jeden z nich mu vzdy fungoval a s tym druhym mal vzdy problem. Nebolo tam na tej fotke nejako vidiet rozdiel, ale pisal, ze su tam nejako inak ulozene tie piny.

    Kym by som kupil ten spravny displej, tak by som asi minul dost vela penazi, tak na to zatial seriem.

    #327170
    christopher
    Účastník (Participant)

    Aj ja to asi na zatial dam ad acta a niekedy, ked sa budem nudit sa k tomu vratim. Z toho co som cital a pozeral som usudil, ze sa jedna o mnozstvo roznych problemov, ktore sa vsetky prejavuju bielou obrazovkou. Cital som napr. o tom, ze niektorym ludom pomohlo stlacit tu pruzinku vedla zadneho fotaka, inym zas vyskratovanie dosky a nasledny restart. Mne vsak nic z toho nepomohlo :/. Kazda rada je vitana… :)

    #327171
    Drevoplech
    Účastník (Participant)

    Hej, o tej pruzinke som tiez cital a pozeral aj videa, ale nemyslim, ze to je moj problem. Skratovat som to sice neskusal, ale skusal som rozne resety ako odporucali na forach ale stale nist. Niekde by som mohol mat ten povodny displej, tak kuknem pod lupou ci sa ten konektor nahodou naozaj nelisi od toho na novom displeji.

    #363324
    Ivan2303
    Účastník (Participant)

    Prepačte že sa vraciam k tejto teme ale prišiel prave mne taky problem takisto som poskladal ipod tiež displej išiel ale neišlo wifi šiel som ho rozobrat dal som wifi dokopy a pri skladani jak boli konektory a všetky šrubky na svojom mieste som sa ho pokušal zapnut a nabehol mi iba biely displej reproduktor počujem na notebook sa pripojim ale stale svieti biely displej prekontroloval som všetky kontakty žialbohu bezvysledne niekolko krat som aj aktualizoval ipod aj dal tvrdy reštart ale z displejom to nič nespravilo preto sa chcem opytat ako ste tento problem vyriešili alebo za ten čas či sa niekomu niečo podobne nestalo ako to pripadne riešil alebo kde našie chybu dakujem vopred za vaše odpovede

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 20 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.