iPhone a arabský jazyk

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes iPhone a arabský jazyk

Zobrazuje sa 16 príspevkov - 1 až 16 (z celkového počtu 16 )
  • Autor
    Príspevky
  • #60322
    Anonymný
    Neaktívny

    Pred pár mesiacmi som predal jednému bratovi iPhone 2G. Teraz tam má nahodený FW 2.1 všetko šlape ako má. Ale stále sa sťažuje že nemˇože čítať ani písať po arabsky. Povedal mi že si môže kúpiť aplikáciu, ale nie z app Store lebo tam zatiaľ taká neexistuje, ale je v Cidii. No mne sa to zdá dosť hlúpe vyhodiť 30 USD za to a ešte k tomu keď to nie je oficiálne z App Store..No a mne sa zdá že takýto problém bol tuším aj u nás so slovenčinou, nie? A tuším sa to rieši firmwarovo nie? Veď ako vieme, nové iP 3G sa už predávajú aj v arabských štátoch, je preto pre mňa absolútne nepochopiteľné že absentuje arabský jazyk…Preto sa pýtam či má niekto o tom nejaké informácie či sa to dá riešiť firmwarovo, lebo ja som mu poradil nech počká na nový FW a tam to možno dajú len on chce kúpiť tú aplikáciu čo sa mi zdá úplne zbytočné. Poradí dakto?

    Ďakujem

    #141304
    stranger
    Účastník (Participant)

    To si tuto temu vytvoril naschval ako zart, alebo narazku na temu o novom Leopardovi, kedze si tam za v podstate to iste utocil na inych, potom si uz slubil ze nebudes, alebo to myslis vazne? Zivot je krasny. Tak sa volal jeden Oskarom ovenceny film, odporucam pozriet.

    Ja by som skor byt na Tvojom mieste riesil, preco si bratovi ten stary a Tebe zbytocny iPhone nedaroval, ale predal.

    K teme: FW pre 2G a 3G je z pohladu uzivatela skoro totozny.
    Slovencina sa da dohrat do iPhonu tiez len cez Cydiu, Slovaci ktori ju spravili vsak nie su nenazrani(este raz vdaka whiskymu) a je zadarmo. Takze bez JB slovencina nie je, no a ci bude, tak to je ozaj na spiritualisticku seansu.

    Len to prosim Ta zas neber, ze sa do Teba navazam. Len mi tato tema prisla viac ako divna.

    THIS IS THE METHOD HOW TO ADD ARABIC LANGUAGE TO YOUR iPhone (SMS AND SAFARY ONLY):

    1. Open the installer,
    2. go to the “Sources” and add “http://apps.iphoneislam.com”,
    3. and “http://mem9.net/iphone.xml” to the sources and refresh,
    4. Go to install and click “mem9.net”,
    5. Install “Arabic Font – Advertising”,
    6. Click Home button to do soft restart,
    7. Go to “iPhoneIslam”,
    8. Install “Arabic Font”,
    9. Click home button to do soft restart,
    10. Go to “iPhoneIslam” and install “Fix Arabic SMS”,
    11. Soft restart,
    12. Close the Installer,
    13. Restart your Phone.

    #141305
    Macker2
    Účastník (Participant)

    Hasan stale mam steba pocit, ze si mylis blog o Apple s blogom o nabozenstve :-)

    Citujem
    “Veď ako vieme, nové iP 3G sa už predávajú aj v arabských štátoch, je preto pre mňa absolútne nepochopiteľné že absentuje arabský jazyk…”

    Uvedom sa, ze iPhone 3G sa predava aj na Slovensku a NIE JE TAM SLOVENCINA, tak isto aj v cechach a nieje tam Cestina. Cize, ked tam nieje arabstina ci co to je, je pre mne nanjvis uplne nadslnko jasne a jedoducho pochopitelne.

    To ze par nadsencov urobilo slovencinu (gratulujem im a fandim) je proste fakt a samozrejme, ze to je iba v Cydii ci Instaleri a nie oficialne od Apple. Hadam taky nadsenci sa nasli aj v arabskych statoch a spravili to iste.

    A inac ako trosku pohnut tym moslimskym mozgom a napisat http://www.google.com a potom “how install arabian language on iphone?” urcite v prvych troch odkazoch sa docitas!

    #141309
    dex
    Účastník (Participant)

    Myslím, že mu išlo skôr o písmo ako o jazyk. Hoci ja osobne to nepochopím. Aj keby som bol budhista, nepotrebujem mať veci v tibetčine…

    #141310
    raul
    Moderátor

    Nahodou, je pekne, ze sa stara o brata …

    #141609
    Anonymný
    Neaktívny

    stranger:
    Nie, táto téma nie je ako žart, myslím to seriózne. Vidím, že si nepochopil pojem brat. Ten človek je môj brat – brat v islame. iPhoen kúpil odo mňa ešte nový 2G keď tu väčšina ľudí ani nevedela že nejaký iPhone existuje. Mne sa po čase javil ako zbytočný a dopočul sa že ho idem predať, tak mi dal zaň peniaze. Vidíš ty na tom niečo zle? Nehnevaj sa, ale keď budem zarábať ako niektorý z Vás, tak si budem môcť rozdávať iPhony krížom-krážom, ale ten iPhone bol za cenu, v akej vtedy chodili nové iPhone 2G čiže nejakých 12.ooo.. čo sa týka tvojho m´dreho návodu. Ten funguje len do FW 1.114 a nie pod novým 2+ FW, veď preto som hneď na začiatku uviedol že má FW 2.1.

    Macker2:
    áno viem že tam nie je slovenčina, ale asi si si nevšimol že už v pár článkoch tu na MAcBlogu sa tu písalo že absentujúca slovenčina by mala prísť firmwarom. Ako si som to však prestal sledovať ako som dal preč iP preto som nevedel či to už spravili FW a či teda je tá možnosť že týmto spôsobom sa bude dať riešiť aj tento problém. Samozrejme že sa slovenkým nadŠencom našli aj v arabských krajínách, ale niekedy mám pocit že si poriadne neviete prečítať otázku a potom tárate dve na tri. Jasné že sa tam našli taký ľudia, ale ako som spomenul program cez cidiu stojí 30USD. Nie že by to bolo tomu človeku veľa, práveže on ho chce kúpiť, ale to ja som mu chcel pomôcť aby nerobil dopredu sprostosť ak by tam bola tá možnosť FW. Keby tak pohneš pre zmenu ty tým tvojim kresťanským mozgom (ja som to nezačal) tak by ti asi došlo že čo som spomenul a to že ten postup nefunguje na nový FW, aelbo tam je ten program za 30USD, nič odpoveď na moju otázku tam nenájdeš ani mäkké f, mudrlant. A nemusíš hneď útočiť na vieru, v poriadku?

    dex:
    “Aj keby som bol budhista, nepotrebujem mať veci v tibetčine…” No tak predstav si takúto situáciu. Žil by si dlhé roky v Číne, a tam by vyrábali takú super vec ako iPhone. Kúpil by si si ho. Ale s tým rozdielom že po celom svete by sa predával len s čínskymi znakmi. Čo by si robil s takým telefónom? Ty by si sa nesnažil hľadať nejakú alternatívu ako tam dostať tvoj jazyk resp. písmo kktorým píšeš ty? Či SMS by si pśal v čínštine aj keď ju neovládaš. Asi preto ten človek tam potrebuje mať arabčinu, lebo je arab, jeho rodnný jazyk je arabčina a píše si SMS zväčša s arabmi ktorý píšu po arabsky. Keby je arabština ako latinka, tak kľudne môže písať v hoci aj inej lokalizácii normálne len bude písať jeho slová, ale ako má písať v IP ktorý používa latinské písmo z prava do ľava a eŠte aj znaky ktoré sa v latinke nenachádzajú? To neni ako písať slovenskú SMS s anglickou klávesnicou, dúfam že si už pochopil prečo..

    Ako ste zas skoro všetci (až na raula) nepochopili, že toto neni príspevok o náboženstve, ale o jazyku. Prečo hneď každý keď sa povie arab, arabština tára o náboženstve a muslimoch? Sú arabi ateisti, sú arabskí kresťania (kopti a maroniti) a sú i arabskí židia ale vy tu hneď začnete splietať náboženské (muslimské) okienko.

    Ďakujem Vám všetkým za milé slová, radšej Vás už žiadať o rady asi nebudem. Jeden ma obviní zo žartov, druhý mi nadáva na “moslimské mozgy”, tretí zas nechápe. Načo teda píšete keď zle pochopíte moju otázku, resp. zle si ju prečítate a potom píšete a nadávate.

    Majte sa tu pekne, dúfam že už ste spokojní s VaŠim výsledkom. Ahoj

    #141614
    Anonymný
    Neaktívny

    Vidis, namiesto toho buzerovania ostatnych v inych temach a dlheho vypisovania prispevkov (ten posledny je uz minipoviedka) si mohol prehladat google a tam by si odpoved urcite nasiel.

    #141628
    Macker2
    Účastník (Participant)

    Hasan prosim ta uz nic nehovor o viere fakt sem to nepatri a pozor!!! Kto ti povedal, ze som krestan? Ja veru, ze niesom absolutne krestan ani katolik ci evanielik ci pravoslavny!!!! Nie som pokrsteny (to znamena, ze nemozem byt ani krestan!!!) A nikdy som nebol v kostole (2x na svadbe co som bol pozvany a 1x hrat pingpong v kostolnej klubovni, kde mali stol)

    A ja som ti nenadaval ja len, ze pisat prispevok na forum a cakat kym ti dakto odpovie? to radsej zapnem mozog a googlim! To nebola nadavka, ale rada!

    #141629
    Anonymný
    Neaktívny

    Macker2 a kto to sem zacal tahat? Ja som pisal o radu co sa tyka arabskeho jazyka co s nabozenstvom nema nic spolocne a ty si hned zacal nadavat na moslimsky mozog tak sa uvedom.
    P.S: Ked si neni krestan tak teda zacni hybat pre istotu ty svojim neveriacim mozgom.

    Ty co si vymeteny alebo co? tak mi ukaz kde sa debatuje dany problem ale len co sa tyka firmwaru, cidia ani navod arabciny na 1.1.4 ma nezaujimaju, to som nepisal! Mna zaujima FW riesenie tak sa neodvolavaj na google!

    #141631
    Macker2
    Účastník (Participant)

    Firware pre iphone to nieriesi momentalne je 2.2 (nechapem preco to nevies vsak 2.2 je uz davnejsie vonku to si si uz davno mohol precitat aj na apple strankach co vsetko riesi)

    Settings / general / international / language – tam najdes vsetky mozne jazyky. Niaka ciarkova hatlanina tam je, ale to uz musis vediet ty ci je to arabstina, no skor by som to typoval na nieco ine.

    Update: je to korejsky jazyk

    #141632
    Milu8
    Účastník (Participant)

    Ahoj Hasan>>>Uplne Ta chapem,prisiel si sem pre pomoc,odpoved na tvoje otazky,a namiesto
    toho si dostal same nezmyselne OT narazky,od nemenovanych userov.
    k teme >> Verim ze svoju odpoved najdes na zahranicnych forach.

    #141633
    stranger
    Účastník (Participant)

    Hasan, ja Ta neviem pochopit. Ty to bud nevedome vsetko nejak rad prehanas, bud Ti koli Tvojej viere ublizuje Tvoje okolie v ktorom zijes a tu si to kompenzujes, alebo to vidim na 2x300mg lithia rano a vecer.

    Keby som viedol v takomto duchu krestanske zvasty na nejakom specializovanom blogu o Apple niekde na Blizkom vychode, tak uz davno dostanem ban. Ak nie nieco ine vo fyzickej forme, ak by som v tej krajine aj zil. Co tu predvadzas nie su reci o muslimskom nabozenstve, ale zvasty o nom. A robis tu tomu nabozenstvo medvediu sluzbu. Dovolim si konstatovat, ze som daleko lepsi muslim ako si Ty. Mohamed hlasal a viedol ludi k mieru a laske. Ty si obycajny provokater, kazic dobrej nalady a stvac. Stves ludi proti sebe. A to uz v dnesnej dobe nemozeme nazvat martyrstvom, ale blaznovstvom.

    A teraz som si voci Tebe nedovolil ani zdaleka to, co si si Ty dovolil voci ostatnym na tomto fore.

    Ostatnym sorry za off topic. Aby ma tu zas niekto zdrndal, ze som nepochopil pojem brat v muslimstve, v dobe, ked uz chapeme co to je iPhone, ktory sa predava v dvoch arabsky hovoriacich krajinach, do ktoreho ti americky zmrdi nevopchali arabcinu a slovencinu, tak to bude pomaly na Zodac…. Niekto tu ma alergiu na nemuslimov, alebo vazny problem sam so sebov.

    #141634
    Macker2
    Účastník (Participant)

    Stranger uplne si vystihol aj moj pocit stohoto cloveka. Uz je to zase uplne OT, ale pytat sa na veci ohladom apple a stale citit steba niaky islamsky fanatizmus miernejsie povedane niake stale prezentovanie islamu medzi riadkami je pre mna nepochopitelna vec. Pre toto nemam ani islam rad (Viem, ze prd onom viem, ale ani nechcem vediet. Jedine co viem, ze sa vyhadzuju do luftu a ze su to teroristi.)

    #141635
    Anonymný
    Neaktívny

    DNEŠNÝM DŇOM 27.12.2008 AD UKONČUJEM PRÍTOMNOSŤ NA TOMTO FÓRE. ĎAKUJEM!

    #141637
    Macker2
    Účastník (Participant)

    Hasan este jedu malu otazku “neveriaci mozog ze som?” Odkial mas, ze som neveriaci? Ja som nic take nepovedal. Ja som povedal, ze niesom krestan.

    PS1 doporucujem navstivit http://www.mac4arabs.com/ – tam to moze byt raj pre teba :-)

    PS2 Hasan co sa hned urazas :-) ked nebudes zacinat tvoje otazky s podtonom islamu velmi rad ti poradim! :-)

    #141666
    marek
    Účastník (Participant)

    stranger a Macker2

    myslim ze mate absolutnu pravdu
    reci o nabozenstve sem absolutne nepatria a treba si ich podla mna odpustit, uz len z toho dovodu ze to diskutujucich otravuje

    podla mna jedine nabozenstvo, co by tu malo byt akceptovane, je laska a viera v apple hracky :-) srandujem

Zobrazuje sa 16 príspevkov - 1 až 16 (z celkového počtu 16 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.