iPhone 5 – info a rady k batérii

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes iPhone 5 – info a rady k batérii

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 1 až 18 (z celkového počtu 18 )
  • Autor
    Príspevky
  • #91136
    sarky
    Účastník (Participant)

    Ahojte, batéria na iPhone 5 sa tu skutočne rozoberá vo viacerých témach, preto som sa rozhodol jej venovať jednu samostatnú, nakoľko to chcem viac rozoberať.

    Dnes som sedel s kamarátkou vedľa seba, ona mala iPhone 4 a ja iPhone 5, obaja zapnuté 3G a surfovali, zatiaľ čo jej sa znížila baterka o 2%, mne o 10%. Tak som si povedal dosť, predsa len napíšem na macblog a začneme to riešiť.

    Vie o tom niekto viac? Väčšina tvrdí, že iPhone 5 hľadá 4G, ktoré na Slovensku nie je, preto sa tak rýchlo vybíja. Lenže čo s tým? Plánujú vývojari nejaký update alebo ako sa to bude riešiť? S iPhonom sa jednoducho nedá normálne vydržať, ak fungujete naplno pol dňa. Stále vypínanie zapínanie 3G a nakoniec ešte večerné šetrenie aby sa naozaj nevybil je hrozné.. Ak máte niekto o tom viac info, dajte vedieť.

    Ďalej mi napadlo, či niekto nepočul niečo o nabíjacom kryte (external battery case) na iPhone 5. Na štvorku som to mal, ale nevyužíval som to veľmi. Teraz to nemám a potrebujem to jak šľak. Ako príklad uvádzam video, alebo si to proste vygooglite, tí, čo to nepoznáte. http://www.youtube.com/watch?v=uad-ckqAX_c

    Všetko o iPhone 5 batérii môžete písať do tejto témy. Rôzne tipy, triky, návrhy, podnety atď.

    #341114
    Andreso
    Účastník (Participant)

    LTE: http://www.gottabemobile.com/2012/09/21/how-to-turn-off-4g-lte-on-the-iphone-5/
    iPhone 4 má už oproti 4s lepšiu výdrž, s 5-kou nemám skúsenosti, takže neviem, akú spotrebu má mať- treba si pozrieť recenzie. Ten rozdiel výdrže je ale markantný. Možno beží nejaká app v pozadí, možno je vyšší jas… treba poskúšať. A tej ext.batérii- môj názor je skôr negatívny, lebo iPhone má jednu z hlavných vlastností design(môj názor) a s touto batériou by utrpel na vzhľade a aj na hrúbke. Ale je to na tebe.

    #341115
    sarky
    Účastník (Participant)

    No vyzerá to byť užitočné, lenže ja (Orange – neviem ako ostatní) tam nemám LTE ale iba cellular a enable 3G.

    #341126
    odklizec
    Účastník (Participant)

    Nic nevymyslis. iP4 ma slabsi procak a vyrazne lepsi vydrz baterky, nez 4s a 5, pricemz 5ka pri stejne zatezi vydrzi vic nez 4s. Bud se s tim smiris nebo ne. Realita je takova, ze pokud telefon pouzivas, jednou za den musis nabijet.

    #341127
    korado87
    Účastník (Participant)

    Tento istý problém s batériou mám aj ja… keď je zapnuté 3G tak ide rapídne dole, je skoro vidieť, ako z nej ubúda. Keď je 3G vypnuté tak vydrží pri rovnakom používaní aj dva dni nonstop bez vypínania. Keby som vedel že to bude tak mizerné tak ten krám ani nevybalím z krabice a nechám si iPhone 4

    #341140
    MoRFi
    Účastník (Participant)

    U mna pri 5 vydrz skoro rovnaka ako pri 4s. Poslednu dobu som sa naucil vypinat 3G kvoli tomu ze miesta kde som maju slabe pokrytie 3G a stale ma prehadzovalo a volat vtedy bola uplna katastrofa. Tak som 3G odpisal a pouzivam EDGE. Vydrz baterie v pohode 2 dni a to mozem povedat ze dost vela volam. Skoro nonstop zapnuta wifi. Viem ze vypnut 3G je krok s5 ale bohuzial, takto mi to vyhovuje omnoho viac ako sa rozculovat kvoli baterke a vypadavajucemu signalu. Aj tak mam skoro vsade wifi takze ma to az tak nejak nezerie.

    Na margo linku od Andresa. Ja vo svojom i5 nic podobne nemam. Nikde sa LTE neda vypnut. Pouzivam O2. Alebo sa tato funkcia nebodaj spusta iba s LTE sim? Ak vobec nieco take existuje.

    #341171
    Andreso
    Účastník (Participant)

    Ako som písal, iP5 nemám, k tomu linku som sa iba dostal. Ak tam taká voľba vo vašich iPhonoch nie je a ikonu LTE v statusbare nezobrazí, tak asi nie je sprístupnené systémom(nebodaj v SVK verzii ani nie je? neviem).

    #341268
    Foxhole
    Účastník (Participant)

    Mne v noci na iPhone 5 klesne baterka aj o 5 %.. Samozrejme je zamknuty a nerobim s nim nic. Je to normalne??

    #341269
    odklizec
    Účastník (Participant)

    Je.

    #341277
    sarky
    Účastník (Participant)

    A to sa neda nejak riešiť?

    #341280
    odklizec
    Účastník (Participant)

    Ne. Jen malicko vylepsit.
    1) Hodit na noc do airplane modu.
    2) Povypinat vsechny apps ktere mas otevrene na pozadi.

    I tak bude baterka klesat, protoze telefon porad bezi, neni uspany ani vypnuty. Je to stejne, jako kdyz nic nedelas na notebooku. I tak mu bude baterka klesat, protoze hw je porad napajeny, ram si udrzuje informace atd.

    #341299
    JFK.
    Účastník (Participant)

    Andreso, ale veď to je hovadina, na krabičke je napísane “Approved in all EU countries.” … všade v EU by mala byť rovnaká verzia či?

    #375876
    e-comm
    Účastník (Participant)

    Ahojte,
    moj iPhone 5 sa vypina pri 0% je to normalne?

    #375878
    odklizec
    Účastník (Participant)

    A pri kolika % by se ti jakoze mel vypinat? ;)

    #375879
    e-comm
    Účastník (Participant)

    Myslel som , ze by sa mal iPhone po spravnosti vypinat pri 10%.. Mylim sa?

    #375881
    odklizec
    Účastník (Participant)

    Ne. Normalne pri 0%. To co vidis na telefonu jako 0% neznamena, ze baterka je skutecne na 0%. Telefon si sam hlida uroven baterky aby neklesla jeji kapacita pod bezpecnou uroven. A tomu prizpusobuje % zbyvajici kapacity, kterou vidi uzivatel v gui.

    #375884
    e-comm
    Účastník (Participant)

    @odklizec
    O.k. vdaka za vysvetlenie

    #391283
    molco
    Účastník (Participant)

    požiadajte v Telekome o výmenu SIM.

    mal som podobný problém. Mám iP5S a starú SIM kartu som si sám odstrihol na požadovaný formát. Všetko fungovalo tak, ako malo. Až do momentu, keď mi skončila viazanosť a zobral som si nový paušál, ktorý obsahoval aj 4G.
    Akonáhle sa nový paušál aktivoval, tak sa rapídne začal iP vybíjať. Približne 10-20% za hodinu.

    Po výmene SIM sa všetko vrátilo do normálu.

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 1 až 18 (z celkového počtu 18 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.