iPhone 5

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 41 až 58 (z celkového počtu 58 )
  • Autor
    sairik
    Účastník (Participant)

cenu mam 400 som sa sekol :-D

enko
    Účastník (Participant)

mathyk: dufam ze nie tolko co na nemeckom appstore.. tu niekde som videl link a je to tesne pod 700 eur. dufam ze to je len zaciatkom predaja a po 2-3 tyzdnoch ta cena drbne dole, aj ked akosi neverim :)

Benne
    Účastník (Participant)

Glog, si spokojny teraz ? Som rad, ze niesom tak obmedzeny ako ty, je mi ta luto :) pekny den !

majdy
    Účastník (Participant)

re88ne:

Samozrejme, že ja akceptujem tvoj názor a áno, môže niekomu vyhovovať väčší displej aj, keď sám mám veľké ruky, mne by asi viac vyhovoval menší. Ani si nevytvoril nejakú vlnu pobúrenia, neboj sa :)
    Ani ja nehovorím, že tento iPhone je úžasný alebo čo, to si nemysli, len mne práve tento rozmer vyhovuje a je podľa mňa najlogickejší, 4,3″ je u mňa strop :) Som ale tolerantný, takže nech si spokojný s tou Lumiou, alebo čo si kúpiš radšej, mimochodom, tiež celkom zaujímavý telefón, ako aj celkovo Lumie :)

Glog
    Účastník (Participant)

Benne, predviedol si to, čo nazývam typická kontra slovenského webového diskutéra. Urobil si zo seba dilina, ktorý nevie trafiť do dierky a ja som vraj obmedzený. Potom ešte provokatívny emotikon a želanie v zmysle „som nad vecou“. Ako z učebnice. :-D Tvoj kráľ Cook by mal z teba radosť, ako si im tú prkotinu zhltol aj s navijakom.

Benne
    Účastník (Participant)

Pokracuj, bavi ma to ! :D

mathyk
    Účastník (Participant)

enko: ako vzhľadom na nemecký appstore sa môže vyvíjať cena u nás? Je to oficiálny zástupca Apple v nemecku, to znamená že by mal mať najnižšiu cenu? Viem že Jobs kedysi tvoril predajnú cenu produktu 3-násobkom nákladov na výrobu. Prečo Apple reseller-i majú o 30-40% vyššie ceny produktov ako v obyčajnom eshope?

mathyk
    Účastník (Participant)

na alze sa cena zatiaľ pohybuje medzi 720-970Eur

http://www.alza.sk/iphone/38851638.htm

sairik
    Účastník (Participant)

nemozes porovnavat ceny unas a v nemecku, cena sa pohybuje aj od ekonomiky daneho statu :)

tback
    Účastník (Participant)

Skoda, ze este nie je cena na cz online store. Som celkom zvedavy, kolko by vysiel tam.

brco
    Účastník (Participant)

16 490 CZK bude.

enko
    Účastník (Participant)

sairik: preco nie ? apple online store nema rovnake ceny po celej europe ?

sairik
    Účastník (Participant)

tak som cital, ja sa nehadam :-D

JFK.
    Účastník (Participant)

Glog, …ja súhlasím s Bennem, v noci kolkokrát som netrafil správnu stranu, veď ak je tma tak nevidíš ani hovno a to logo na konektore už určite nie! :D
    -navyše spomínali, že je reversible&ultra-durable, čo je super, kedže tieto sa po ročnom používaní prelamovali za tou zhrubutou gumou.

K displeju : re88ne :
    Neviem čo nosíš za nohavice, ale ak chceš Note, tak to pri ďalšom kupovaní nohavíc budeš musieť skúšať velkosť vrecka :), to isté tie ostatné lopaty, ktoré musíš držať v 2 rukách… 3,5″-4″ je jediný optimálny podla mňa, kto chce väčší displej – tablet, optimálne iPad, kedže tie menšie tablety sú zatial všetko android a ten je zlý :D

mňa by zaujímalo, kedy začne Apple v USA predávať 5ťku(GSM) bez kontraktu, aby mi ho niekto poslal, kedže tieto ceny v EU sú dosť vysoké a slovenskí operátori si tam dajú prirážku aspoň 200 eur takže amen.

Glog
    Účastník (Participant)

JFK., OK, nočné podmienky môžem uznať, ale aj tak mi to príde také… akoby už ľudia nemuseli vôbec nič robiť sťa by film Idiokracia. Oproti tomu, čoho sa ľudia už od 4S dožadujú, je to prkotina, navyše spôsobujúca nekompatibilitu.

Na to ich ultra-durable som zvedavý. Iní výrobcovia nemali problém vytvoriť pevné konektory a káble ani pred 10 rokmi, to len Apple nám predával za 30 eur šmejdy. Mám napríklad nabíjačku k telefónu Nokia 3330 a vyzerá ako nová. Je to dosť konšpiračná úvaha, ale akoby to bol ich zámer – nech sú ľudia nútení kupovať si tie predražené káble. Pripomína mi to klasický filmový scenár – vyrobiť vírus a vakcínu; vírus rozšíriť, vakcínu predávať.

JFK.
    Účastník (Participant)

Ja ťa chápem čo chceš povedať, aj viem, že je to všetko konzum a celý tento systém a „mind control“ a „brain-washing“ ludí a všetko to poznám, nejsom včerajší…ale pozri, ide trochu aj o prestíž a v podstate väčšina ludí okrem chodenia do práce/školy a udržiavania nejakého sociálneho statusu nemá nič iné na práci… proste to máš so všetkým tak, nehovor, že Mercedes vyrába lacné doplnky…tiež sú nezmyselne predražené, lebo ide o luxus, dizajn, prestíž, emócie.
    Každý si vyberá vlastnú cestu, niekoho to spraví šťastným, mne sa tiež vyplavuje dopamín do krvi ak si kupujem nejakú novinku od Apple, aj keď je to mind-control. Nemám čo iné na práci a sám s tým nič nespravím.
    Live long & prosper.

Glog
    Účastník (Participant)

JFK., mňa len štve, že to udáva smerovanie celej spoločnosti. Zanedbávajú produkty pre profesionálov, spomalili aktualizácie hardvéru (pozri na iMac) a aj vývoj Mac OS X má za prioritu blbuvzdornosť, nie technologický pokrok (pozri na súborový systém alebo iné veci, ktoré spomenul Siracusa vo svojej recenzii 10.8) – to všetko na úkor iHračiek a iCloud. Keď si uvedomím, že medzi hlavnými novinkami 10.8 uvádzali aplikácie na poznámky a pripomienky, pripomína mi to ten vtip s tým, že Windows XP má v základnej výbave hodiny. No, ale nechajme to, teda, máme proste odlišné postoje a objektívne sa zrejme nedohodneme.

JFK.
    Účastník (Participant)

No s tým nič nespravíš/nespravíme… Môžme to akceptovať alebo presedlať na inú platformu.
    Navyše iMac nemáš začo vymeniť tie HPčka a MSI all-in-one stoja pekne povedané zahovno.
    Väčšina ľudí je hlúpa (šíroká bežná verejnosť, ktorá sa na toto fórum nikdy nepozrie) a ich skôr zaujímajú také tie blbosti ako systém súborov čo si spomenul, veď spýtaj sa kolegov v práci/škole,či vedia čo je to HFS+ :D
    Proste teraz má Apple takú stratégiu no, nemyslím si ze dizajn je zlý, dizajn produktov je vždy super, vďaka bohu za Johnnyho Ivea :D, a Tim, Scott,Bob a ostatní SVP tiež určite nemajú nasrané v hlave, tak zrejme vedia čo robia, a rozhodujú takto.
    To že inovujú pomalším tempom a zamerávajú sa skôr na hlúposti je smutné a je to pravda, ale tak netreba každého kto ešte verí v Apple nazývať ovečkou… :-)

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 41 až 58 (z celkového počtu 58 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.