Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: hardware › iPhone 4 nefunguje na O2 SK a popri tom je neblokovany.
- Toto téma obsahuje 17 odpovedí, 6 hlasov, a bola naposledny upravená pred 13 years, 2 months od
burko1.
-
AutorPríspevky
-
29. mája 2012 o 13:21 #86296
burko1
Účastník (Participant)Dostal sa mi do ruk iPhone 4 ktory je neblokovany – funguje mi v nom Orange, Telekom a aj zahranicni operatori. Ale ani za nic nechce O2 SK – po jej vlozeni vyhodi aktivacnu obrazovku a napise ze mam vlozit …. kartu. S inými SIM mi tiez vyhodi hlasku o aktivacii ale tam to prebehne OK a aktivuje sa. Skusal som uz aj ine O2 sim a to iste. Riesil uz niekto takyto problem? Podotykam ze nema ziadny Jailbreak a je tam cisty iOS 5.1.1.
29. mája 2012 o 14:08 #312917iTuxx
ModerátorAktivuj ho s orange kartou a vloz O2 kartu.
29. mája 2012 o 14:10 #312918burko1
Účastník (Participant)To som urobil, ale akonahle tam vlozim O2 SK tak ma hodi znova do aktivacneho menu a chce aktivaciu nanovo.
29. mája 2012 o 14:13 #312920stefan.stefanov
Účastník (Participant)a mas uz druhu versiu iOS 5.1.1 lebo bola upravena applom a nanovo vydana, skus ci ti itunes neponukne update cez check updates…. :) mozno sa to vyriesi
29. mája 2012 o 14:14 #312921iTuxx
ModerátorMozno ma o2 nejake problemy.
Neda sa aktivovat ani cez wifi?29. mája 2012 o 15:59 #312941burko1
Účastník (Participant)Ani cez iTunes ani cez WIFI. Soft je najnovsi – neponuka update.
29. mája 2012 o 16:44 #312943odklizec
Účastník (Participant)„Dostal sa mi do ruk iPhone 4 ktory je neblokovany“ – no a neni nahodou kradeny? Vis neco o puvode telefonu? Dovedu si predstavit, ze se jedna o ztraceny/kradeny telefon, ktery je v O2 siti zablokovany? Na ebay se pomerne casto vyskytujou iphony, ktere jsou jakoze odblokovane, ale v siti urciteho operatora (nebo vsech operatoru v dane zemi) holt nefungujou a fungovat nebudou, protoze jsou z nejakeho duvodu zablokovane (nahlasene jako ztracene, ukradene, atd…). Operator takovy mobil pres Apple na danou sit zablokuje a je po srande.
29. mája 2012 o 17:37 #312948MoRFi
Účastník (Participant)Je tu este jedna moznost. Ak bol telefon v servise a menil sa za druhy kus nemusela byt korekntne uzavreta oprava a tak ostal ako cisty diel bez urcenia u akeho operatora bol kupovany. V takom pripade funguje iba na operatorov kt. iphony predavaju na zmluvu. Alebo to moze byt tiez ukradnuty nahradny diel a preto je taky aky je, teda funguje iba na operatorov ako som pisal.
29. mája 2012 o 18:39 #312959burko1
Účastník (Participant)Odklizec: Len ja povod poznam – viem u akeho operatora bol brany v zahranici. Povod sa da jednoducho zistit a aj to ci je nahlaseny ako strateny a pod.. A na toho operatora to funguje. Cize to problemom nebude. To by musel najprv zablokovat vo svojej sieti. Pokial je telefon kradnuty a nahlaseny operator to dokaze zablokovat pre vsetky siete (myslim ze aj s pomocou applu) a nerobi to len pre svoju siet.
Morfi: zaujimavy nazor, len musim zohnat nejaku sim na operatora ktory je bez zmluvySkor ma napada ci to nie je sposobene nejakou technologiou sim kariet ktore ma O2. Totizto pamatam sa na casy ked gevey karty fungovali na orange a aj tmobil a na O2 to neslo.
29. mája 2012 o 19:07 #312970MoRFi
Účastník (Participant)A mas to s alebo bez gevey?
Nie je to nazor to je jedna z moznosti. Zober si akukolvek O2 kartu a nepojde.
29. mája 2012 o 19:09 #312971burko1
Účastník (Participant)Tak vyskusal som vsetky simky co mam a vysledok je tu:
Orange SK – OK
Telekom SK – OK
O2 SK – NEFUNGUJE
Orange UK – OK
Tmobile UK – OK
Vodafone UK – OK
Three UK – OK
O2 UK – OK
VIRGIN UK – OKMoRFi: ani to co si povedal nebude ono, pretoze pokial viem tak Virgin UK nerobi iPhony so zmluvou.
– je to telefon z UK od jedneho zo skusanych operatorov. Bol oficialne unlocknuty operatorom – teda operator daval poziadavku do Applu.29. mája 2012 o 19:20 #312974burko1
Účastník (Participant)Samozrejme je to bez gevey. Myslim ze na iP4 iOS 5.1.1 ani nie su gevey-ky.
Otazka gevey karty ma napadla iba v suvislosti s tou technologiou O2 SK kariet, kde niektore gevey karty nefungovali prave pri O2 SK a na Orange a Tmobile isli normalne.29. mája 2012 o 21:22 #312979isotoop
Účastník (Participant)Dostal si telefon v ciernej krabicke?
Ked ano, mas OEM verziu iPhonu. To znamena, telefon pojde s kartami operatorov, ktori predavaju iphone.Predchadzajuce voloviny, ze aktivuj s orindzom :D :D ti nepomozu.
Telefony su blokovane na aktivacnom servri. Ked vlozis SIM musis byt pripojeny na internet,cez co ti overi blokacie k danemu telefonu – vyrobneho cisla.29. mája 2012 o 22:08 #312984MoRFi
Účastník (Participant)toto iste tvrdim
29. mája 2012 o 22:30 #312988burko1
Účastník (Participant)Ale ved som ho skusal s Virgin UK a tam to funguje – oni nepredavaju iPhone. Tak potom nechapem.
OEM verzia iPhonu – to som este nepocul. Ak mas viac info o takychto iPhonoch, tak skus napisat alebo hodit link (to moze pomoct viacerím ludom). OEM nahradne diely chapem, ale OEM iPhone? Ked hovorime o chybajucom baleni tak skor asi myslis BULK.29. mája 2012 o 23:16 #312996MoRFi
Účastník (Participant)Chape sa to ako nahradny diel ktory sa dodava napr. do servisov. Je to v ciernom obale ako pisal isotoop. Zopar som uz takych na predaj na nete videl. Proste kym sa v serveroch apple neurci aky ten telefon je, tak je taky ze nejde v nom aj napr. O2 SK karta. Bodka. Ziaden verejny popis neexistuje. Nikde sa taketo diely nedistribuuju a nie je ich mozne nikde volne kupit. Az kym sa o to niekto nejakym zazrakom nepostara…
30. mája 2012 o 0:08 #313001iTuxx
Moderátoreste sa moze jednat o inverzne blokovany telefon.
Blokovany znamena ze v nom funguje iba jedna jedina siet (napr. Telekom)
Inverzne blokovany potom znamena ze v nom funguju vsetky siete okrem jednej (napr. O2 SK)/end_of_trolling :-D
30. mája 2012 o 0:28 #313003MoRFi
Účastník (Participant):D
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.