iPad mini vs. Nexus 7

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes iPad mini vs. Nexus 7

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 27 )
  • Autor
    cerwik
    Účastník

Cavte,

do vianoc mi bude na stole stat konecne namiesto HP notebooku novy iMac (cakam, kym pridu do predaja). A ako mobilne zariadenie volim maly tablet (iPhone je na multimedia moc maly, nemotorny a drahy :), staci mi stara nokia).

No neviem sa rozhodnut ci ist do iPad mini alebo Nexus 7.
    Zatial co som cital recenzie, porovnania, nazory tak mi vychadza Nexus lepsi (cena, vykon…). No kedze budem mat doma coskoro iMac tak nie je trosku blbe kupit si Android?
    Dokaze iPad s iMacom nejako fundovane spolupracovat a synchronizovat? Ak ano, ako? Skuste ma presvedcit preco kupit iPad alebo prave naopak, aj napriek apple synchronizacii volit Nexus.

To dolezite naco chcem tablet je mat stale pri sebe nejake zariadenie (namiesto velkeho notebooku alebo draheho telefonu). No dalsim dolezitym kriteriom pre mna je GPS a mapy. Teda chcem toto zariadenie pouzivat na cestach (dost cestujem a motam sa po svete) a rovnako aj pouzivat ako gps v aute. Teda iPad by som potreboval Cellular/4G. A vlastne ani neviem ci nexus ma GPS modul.

Diky za rady.

peto7532159
    Účastník

„Dokaze iPad s iMacom nejako fundovane spolupracovat a synchronizovat?“
    normálne sa synchronizuje s iTunes

„preco kupit iPad“
    ja osobne by som išiel do iPadu, keďže budeš mať iMac a okrem toho výrobky Apple spolu (logicky) lepšie spolupracujú :)

„neviem ci nexus ma GPS modul“
    má, ale nemal 3G ale teraz predstavili Nexus aj s 3G

ak ti nevadí cena iPadu mini a si Apple fan, tak jednoznačne iPad mini :)

mmhardky
    Účastník

Takto. Ked budes mat Mac, naozaj by bolo nerozumne kupovat android. Ta integracia a pridana hodnota kombinacie OSX plus iOS sa bude uz len zvacsovat. Ja mam Macbook Pro a iPad (aj iPhone) a nemozem si to vynachvalit. Tesi ma ze aplikacie ako kalendar, adresar, mail, pripomienky atd. maju na vsetych mojich zariadeniach rovnake uzivatelske prostredie, vsetko sa synchronizuje automaticky cez iCloud a ja nemusim vykonavat absolutne ziadnu udrzbu.

Účastník

Nexus 7

– jemnejší displej
    – GPS aj vo Wi-Fi verzii
    – zadná strana odolnejšia voči škrabancom
    – lepšie uchytenie do jednej ruky
    – 1GB RAM
    – lepsi pomer displeja na video
    – nižšia cena (v pripade 32GB 3G rozdiel 260€)

iPad mini

– design (uzsie okraje)
    – lepsie materialy
    – zadny fotoaparat s 1080p videom
    – lepsi pomer displeja na web/knihy
    – kvalitnejšie apps
    – lepšie previazanie s Mac (iCloud)

cerwik
    Účastník

No, uz som zistil ze nexus ma GPS a prave to je pre mna dolezite. 3G/4G mi je uplne na nic. Budem frcat na wifi + gps.

A ked som si prave spravil porovnanie a pocital recenzie tak dokonca tu na forach ludia pisu ze Nexus je lepsi (samozrejme s prihliadnutim na cenu). Len prave ti ludia asi nemaju doma macbook, imac alebo iphone.

Nexus 16GB sa da kupit za 220e
    iPad mini 16GB s GPS za 460e

A v podstate dostanem to iste (4G nevyuzijem). iPad trosku vacsi displat ale potom aj vacsie rozmery, nexus lepsie mapy. A platit 2 nasobok za to ze to je apple friendy a bude si rozumet s iMacom mi pride sakra vela. Neviem si prave predstavit ci mi ta synchronizacia bude za to stat :).

cerwik
    Účastník

Jasne ze kazdy z nich ma vyhody/nevyhody, pre mna dolezite su tieto vyhody:

Nexus 7:
    – GPS aj vo Wi-Fi verzii
    – Velkost
    – Cena

iPad mini:
    – Vacsi display
    – lepšie previazanie s Mac (iCloud)

Teda jeden je mensi ale zase druhy ma vacsi display, co je aj „zanedbatelne“.
    Ak by som bral iPad (GPS verziu) tak platim vlastne 250e len za to ze bude previazany s Macom. A to mi pride dost vela na taku sluzbu :)

izopeter
    Účastník

cerwik, rozhodne iPad.
    Vobec nechapem ludi, ktori si kupia iPhone a stale frcia na PCkach… Ty budes zase opacny pripad: kupis si novy iMac (btw preco?) a navyse nejaky Nexus… Ludia, neporovnavajte stale donekonecna len parametre… Uvedom si, ze ta spolupraca a kompatibilita a synchronizacia OS zariadeni je uzasna a fakt ulahcuje a sprijemnuje zivot…

cerwik
    Účastník

Hej ja neporovavam parametre. Ani raz som nespomenul CPU a RAM :). Pozeram sa na to s nadhladom a viem ze apple vytazi s hardwaru viac :).

Moje priority (rozdiely) pri vybere su:
    – GPS (google je top, apple sa marne snazi a nikdy ich neporazi-len ak zacne pouzivat google mapy)
    – synchronizacia (aj ked neviem si predstavit ci naozaj vyuzitelna)
    – cena (za iPad mini si kupim 2 nexusy s rovnakou pamatou)

A preto zvazujem ci naozaj stoji jeden ztych 2 nexusov obetovat a mat synchronizaciu :). Ja viem ze ked nieco zmenim, tak v druhom zariadeni to mam okamzite, ale ozaj to za tie prachy stoji? Som student a nemozem si dovolit velky luxus :).

Preco iMac? Preco nie? Rozhodujem sa ci stary model v akcii alebo novy.

sategi
    Účastník

Podla mna najvacsia nevyhoda iPadu je ta ze sa nevmesti do vnutorneho vrecka vetrovky/ kabatu ani do zadnych vreciek na nohaviciach.
    Tym padom nie je mobilny…
    Navyse Nexus ma lepsiu zadnu stranu, nemusis sa obavat sialenych skrabancov a velkym plusom je fungujuci youtube a hlave GOOGLE MAPS. Samozrejme cenovy rozdiel nie je zanedbatelny.

Na druhu stranu, android mi pride ako loteria…ale ja ju asi risknem :) (chcem 3g 32gb verziu :D)

poper
    Účastník

kalendar mozes mat synchronizovany (cez google)
    zas nie je az take tazke manualne nahrat film alebo hudbu do androidu
    teraz som nasiel nieco ako itunes pre android http://goo.gl/R6amQ
    taktiez je vykonnejsi (podla geekbench, 1560 proti 780)
    ja osobne si idem kupit nexus 4, ked bude na slovensku

izopeter:
    bude to asi tym, ze iphone sa da kupit k pausalu
    a macy su pre vacsinu obyvatelstva drahe

izopeter
    Účastník

cerwik, v konecnom dosledku je to na tebe, kup si co chces a uzivaj si :-) Nevedel som, ze si student, potom chapem tvoju dilemu :-)

cerwik
    Účastník

No zakladal som tu temu preto aby som zistil o com vlastne ta synchronizacia je. Pretoze ta cena za nu je dost vysoka :).

Ale pripojit kablik k tabletu a nahrat si tam veci je sice nepohodlne, ale myslim ze sa to da prezit :)

izopeter
    Účastník

cerwik, ale o tom ta synchronizacia nie je… Fakt ale zalezi na tom, co vlastne robis a ci to vobec potrebujes.
    Nic nepripajam a mam synchronizovane maily, kalendar, kontankty, poznamky, dokonca aj bookmarky v safari… Potom je to muzika a knizky, a pod… Vies, ake je prijemne pozriet si nejaku internetovu stranku na pocitaci a potom ju najst v historii aj na iPade? Skratka nemusis riesit, na akom zariadeni si…
    Ale ako vravim, zalezi velmi na tom, na co potrebujes a na co budes ten tablet vyuzivat…

Dedkojaro
    Účastník

Každý dnešný počítač umožuje guglovať alebo mailovať. Ale s ipadom je to ako s ženou. Principialne ti každá poskytne sexuálne služby. Ale keď do pekla, tak na peknom koňovi :) A tak ten, kto nie je ajťák, ale má zmysel pre krásne veci /nech to stojí, čo to stojí/, tak ide do ipadu. A kto vie vyliezť hoc aj na Martinku z Turca nech si bere to, čo stojí najmenej… :)

cerwik
    Účastník

Hej, viem ze synchronizacia neni pripojit kablik. To som pisal ku kombinacii Nexus + iMac.
    A dik, konecne viem co vsetko je mozne synchronizovat :)

Dedkojaro:
    :D

raul
    Moderátor

kup ci pc a nexus alebo mac a ipad :)

navyse, ak by si nahodou mal iphone (ktory ma gps), tak z iphonu vies gps shareovat do ipadu, ktory gps nema. Ja som zatial este gps v ipade nevyuzil…

kyduso
    Účastník

ked to chces kupit na slovensku tak urcite nexus , ked to chces kupit v usa , tak ipad pretoze tam by ta vysiel 250 + doprava a tu ta vyde skoro 400

marek.varga.mac
    Účastník

a preco si myslis, ze by ta mal niekto o niecom presviedcat? :))

cerwik
    Účastník

marek.varga.mac

ved presviedcat, tz. povedat svoj nazor a ja uznam ci ma tym nazorom niekto presvedci :D

poper
    Účastník

„Nic nepripajam a mam synchronizovane maily, kalendar, kontankty, poznamky, dokonca aj bookmarky v safari…“
    ak pouzivas chrome, mas aj tie bookmarky, aj otvorene karty
    zvysok je automaticky cez google

„Potom je to muzika a knizky, a pod“
    muzika- doubletwist
    knizky- manualne

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 27 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.