Záleží na tom, čo chceš hrávať. Pokial chceš nejaké harcorové hry, tak určite PS3. Pokial chces hrávať napr. V buse, vlaku, … tak určite iPad. To iste sa týka Xboxu a PS VITA. Ty musíš vedieť čo ti vyhovuje.
MS s Xboxom podla mna len vyuzil situaciu ked mala Sony problemy s PSN. V skutocnosti xbox vyhodu nema. Do ovladacov treba vkladat baterky, nema bluray mechaniku a mam pocit ze za online hranie treba nejako platit, ale to nie som si isty. Samozrejme, teraz dost zavazi kinect, ale s tym sa daju hrat len blbosti. A navyse si pri hrani chcem oddychnut a nie skakat a potit sa ako mulica. Strielacku si s tym clovek nezahra a aj taka Forza 4 ma sice na krabici ako velmi je odporucany kinect, v skutocnosti je to s nim uplne nehratelne.
Ak na hranie pri TV tak isto PS3. Viac exkluzívnich hier, bluray mechanika, ľahšie sa dá vymeniť HDD (napr moj starý 60gb som vymenil za 750GB 7200RPM a jedna radosť), niektoré modely podporujú PS1 a PS2 hry (moj len PS1 hry), free online hranie (doživotne), maximálne 1080p rozlíšenie (pokial viem tak, Xbox podpuje len Menu a filmy v 1080p, hra je už v 720p), graficky je to to isté ako Xbox. A najlepšie je to, že si možeš pripojiť ext. HDD alebo USB kľuč do PS3 a pozerať filmy,videa,hudbu,obrázky… alebo aj priamo skopírovať do PS3.