iOS downgrade z 4.0 na 3.x ?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes iOS downgrade z 4.0 na 3.x ?

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 21 )
  • Autor
    pepa007
    Účastník (Participant)

mám iPhone 3G a upgradnul jsem na poslední iOS. ale ten telefon to vůbec nestíhá. občas zatuhne třeba na 10 sekund a nic se neděje, jednou už vytuhnul totálně. a celkově je to hodně pomalý, citelnej lag při psaní, atd. takže bych fakt nutně potřeboval downgrade na 3.x, kde to běhalo jako na drátkách. jde to nějak, prosím?

iwick
    Účastník (Participant)

Měl jsem stejný problém, postup uvedený na těchto stránkách fungoval a iPhone zase frčí bez problémů. Možná to vypadá trochu složitě, ale není se čeho bát, za cca 20 – 30 minut bylo hotovo… Jen je bohužel nutné vše instalovat a nastavovat znovu, protože restore nefunguje, protože zálohu z iOS4 nelze na 3.1.3 obnovit…

http://www.maclife.com/article/howtos/downgrade_iphone_os_40_beta_back_iphone_os_313

Andreso
    Účastník (Participant)

Riešenie bez downgrade-u: 2x urobiť hard reset : Držať naraz home+power, kým sa úplne nevypne a pokým uvidíš jablko pri zapnutí.

raul
    Moderátor

andreso: hard reset znamena, ze zmiznu vsetky smsky a tak? Mozem si ich potom nejakym sposobom nahodit naspat?

eraserv6
    Účastník (Participant)

raul – Nic ti nezmizne, je to ako na macbooku stlacit a drzat 5 sekund power tlacidlo. Proste nutene vypnutie.
    To ze sa iphone potom sprava ovela sviznejsie je naozaj fakt

termix
    Účastník (Participant)

Ja mam iPhone 3G a downgradol som na 3.1.3 a je to ovela sviznejsie. Pri 4.0 som stale len cakal a to som ho resetoval dost casto.

Hurfo
    Účastník (Participant)

Tiez uvazujem nad tymto sposobom. S iOS siel vykon rapidne dolu a to je fakt a neospravedlni to ani folders ani nic ine. Len teraz neviem ci na 3.1.2. alebo 3.1.3

poper
    Účastník (Participant)

co sa vylepsilo z 3.1.2 na 3.1.3?

termix
    Účastník (Participant)

Lepsie ukazuje stav baterky a v podstate iba par drobnosti, ale nevidim dovod preco nedat 3.1.3, ale len 3.1.2. 3.1.3 sa nedaval len kvoli odblokovaniu, ale to je uz mozne, cize ziadne obmedzenia nie su :)

Podla mna je to v sucasnosti najvhodnejsi firmware pre 3G aj za cenu nedostupnosti niektorych ficur.

eraserv6
    Účastník (Participant)

Praveze nic iba v 3.1.3 bol updatnuty baseband a tusim odstraneny exploit takze to ma jedno:-)

pepa007
    Účastník (Participant)

a jak je to s tím nefunkčním restore? odkud všechny ty věci nainstaluju znovu? nerad bych o nějaký data, hudbu nebo aplikace přišel.

díky

termix
    Účastník (Participant)

O akom nefunkcnom restore hovoris?

Inak apple pridal kontrolu podpisu firmwaru aj na 3G? Pretoze mi neslo restornut iOS 4.0 po vydani 4.0.1.

pepa007
    Účastník (Participant)

termix: iwick psal, i jsem to četl na několika místech, že když syncneš pod iOS4, tak ta „záloha“ už nejde obnovit pod iOS 3.x. Takže musíš všechno nějak nainstalovat znova. Mně jde jen o to, abych to nepodělal a nesmáznul si to pak i v iTunes nebo tak něco :D

termix
    Účastník (Participant)

Jaj tak, no v tom pripade si musis dat do iPhonu posledny backup z 3.x firmwaru. Je to dost naprd, ale mne osobne chybali akurat nejake smsky, co ozeliem :) A co sa tyka aplikacii, hudby atd., tak tie sa zosynchronizuju a mas to ako predtym.

pepa007
    Účastník (Participant)

termix o SMSky apod. mi nejde. jde mi hlavně o fotky, něco málo hudby a aplikace. jde mi jen o to, abych v iTunes nešikovně nešlápl do nějaké pasti, díky které se mi to syncne s prázdným iphonem a budu mít na obou stranách synchronizované prázdno :D

termix
    Účastník (Participant)

No fotky si pekne naimportuj do pocitaca, zosynchronizuj kontakty s address bookom a mozes obnovit z poslednej zalohy na 3.x. Potom das synchronizaciu a nainstaluje ti vsetky app a nahra hudbu, filmy, atd.

pepa007
    Účastník (Participant)

ještě jedna specifická otázka: nefunguje mi na iPhone vypínač. existuje nějaká finta jak to ošidit?

je to už starej domlácenej iPhone s nefunčním vypínačem, nefunkčníma vibracema, prasklým krytem i sklíčkem, ale nechce se mi dávat několik tisíc za opravu, když za 2 měsíce bude iPhone4.

eraserv6
    Účastník (Participant)

No ak ti ide len o vypinanie tak to mozes obist terminalovym prikazom „halt“
    Jak ten iphone vobec zamykas alebo ako ho chces uviest do DFU modu ked nejde vypinac?:-)))

pepa007
    Účastník (Participant)

zamykám ho tak že mám nastavený automatický zamykání po 1 minutě :-) a jak ho dostanu do DFU modu je přesně ta otázka, na kterou jsem se ptal :-)

termix
    Účastník (Participant)

Do DFU modu sa da dostat pomocou jednej utility, no neviem ako sa vola. Ale mozno iRestore, nejsom si isty.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 21 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.