iOS 4.1 a O2 – SK -> funguje internet tethering

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes iOS 4.1 a O2 – SK -> funguje internet tethering

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Autor
    Príspevky
  • #71823
    tamquam
    Účastník (Participant)

    Ahojte,

    keďže som nikde nenašiel odpoveď na otázku, ako sfunkčniť internet tethering v sieti O2 – SK a nakoniec sa mi to podarilo, tak tu je návod.

    Mám iPhone 3GS (iOS 4.1, bez jailbreaku, ani som jailbreak nikdy nemal), operátor O2 – SK (internet O2 Data neobmedzene), Intel Macbook (Mac OS X 10.5.8), Internet Tethering mi funguje cez USB.

    Na iPhone: Settings -> General -> Network -> Cellular Data Network a tam Cellular Data -> APN -> o2internet (username a password ostanu prazdne) a Internet Tethering -> APN -> o2internet (username a password ostanu prazdne). Treba samozrejme zapnut internet, t.j. Network -> Cellular Data prepnut na ON. Ďalej Network -> Internet Tethering a zapnúť zdieľanie internetu, t.j. Internet Tethering prepnut na ON. Ak nemáte zapnutý Bluetooth na iPhone, tak sa iPhone opýta, či chcete použiť USB alebo má zapnúť Bluetooth. Ja som si vybral USB. Treba pripojiť iPhone USB káblom do Maca.

    Na Macu vyskočí nejaká hláška o Ethernet Adaptor (en4), tak treba ísť do System Preferences -> Network a tam budete mať Ethernet Adaptor (en4). A tu bol najväčší zádrhel, prečo mi to nechcelo fachčiť. iPhone píše pomôcku, že treba vybrať iPhone z network services. To, že iPhone je Ethernet Adaptor (en4) som pochopil, aj som na to klikol, ale internet tethering nefachčil, pretože na Macu to vypisovalo niečo ako Cable not plugged in (alebo niečo podobné), aj keď iPhone bol k Mac pripojený USB káblom (mal som z toho proste nervy). Aby to fungovalo, na Macu treba kliknúť na Ethernet Adaptor (en4) a kliknúť na Apply (treba nechať Configure -> Using DHCP).

    Keď všetko funguje, na iPhone uvidíte hore modrý pulzujúci pruh s notifikáciou Internet Tethering a surfujete na Macu :)

    Happy Internet Tethering :)

    P.S.: Rýchlosť internetu na O2 je biedna, ale to už asi viete :)
    P.S. 2: Ak niekto vie, ako sfunkčniť internet tethering cez Bluetooth, tak sem šupnite step-by-step postup (mne to nefungovalo, neviem prečo).

    #233475
    myshho
    Účastník (Participant)

    trochu od temy, ale ked vidim ze mas o2 na iphone 4, by som sa chcel opytat, ci ked volas alebo prijimas hovor ti nabehne hlaska “Call forwarding active”? Neviem ako to zrusit, niekde som cital, ze to je preto, ze itunes nema Carrier update pre slovenske O2..

    #233476
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    @myshho
    a nebude tato hlaska sposobena narodnym roamingom ? O2 este stale nema uplne pokrytie.

    #233477
    tomasno1
    Účastník (Participant)

    @myshho: mne to robilo na iPhone 3GS a mam TM. takze to nemusi byt tym. u mna to bolo sposobene tym, ze som menil carrier.plist v iPhone. ked som potom updatol iOS, vsetko bolo v poriadku.

    #233487
    myshho
    Účastník (Participant)

    tiez som si myslel, ze to je narodnym romaingom ale ze nie.. ze apple tieto hlasky blokuje cez nejaky parameter v carrier.pliste a v tych co v danej krajine podporuje (orange a tmobile) ma nastavenych aby sa to nezobrazovalo a ked tam je o2 tak telefon pouziva nejake standardne nastavenia operatora.. tak snad ked bude itunes podporovat carrier uprade pre slovenske o2 to zmizne… este hladam na nete ako to zmenit manualne

    #233488
    shelbygt
    Účastník (Participant)

    Zavolaj do O2 a daj to zrušiť a je vybavené ja som to tak urobil a mám pokoj.

    #233496
    myshho
    Účastník (Participant)

    volal som 2x a povedali ze sa to neda zrusit… ale tak citil som ze nevedla co myslim a hovoria odveci.. skusim este raz snad natrafim na ineho zamestnanca :)

    #233505
    kamilko14
    Účastník (Participant)

    Mal som ten isty problem, treba si dat deaktivovat sluzbu zmeskane hovory, je to ta sluzba, ked si mimo dosah a niekto ti vola a si nedostupny a potom sa dostanes do signalu, pride ti SMS, kto ti volal. Telefonicky mi to na helpline deaktivovali a mam pokoj. Inac tento problem sa riesil aj na fore O2, len teraz neviem najst ten link. Kazdopadne sa to da zrusit.

    #239154
    zimors
    Účastník (Participant)

    nemate pravdu. od fw 3.1.3 sa carrier neda upravit cez subor v telefone, ale cez itunes … podla vsetkeho itunes nema carrier update pre o2 slovensko.

    #242144
    tamquam
    Účastník (Participant)

    Call Forwarding Active sa da zrusit ako pisal kamilko14.

    #297251
    Pallydj
    Účastník (Participant)

    vsetko som nastavil podal toho co napisal tamquam a ked som to dokoncil a klikol na nastavit zdielanie internetu tak my vyskocila hlaska ,, ak chcete v tomto ucte povolit zdielanie internetu kontaktujte carrier,, neviem ako s tym mam ist dalej ?

    #297252
    MoRFi
    Účastník (Participant)

    Pallydj: aleho pouzivas operatora? Myslim si ze niektory operator blokuje zdielanie internetu.

    #297269
    Pallydj
    Účastník (Participant)

    Dakujem uz som to rozbehal niekto tu este pisal ze treba restornut telefon aby nabiehal z katou operatora ktoreho budem pouzivat tak som vsetko zalohoval restorol a neako sa mi podarilo to rozchodit a objavila sa kolonka zdielanie internetu odskusane funkcne dakujem :-)

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.