iMovie

Domov Diskusné Fóra Nezaradené iMovie

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 21 )
  • Autor
    Karol61
    Účastník (Participant)

Neviete poradiť ako spracovať v programe iMovie formát videa s koncovkou avi ?
    Ďakujem.

mixi
    Účastník (Participant)

iMovie/Export using Quick Time/Export-option/DV,Pal

Karol61
    Účastník (Participant)

Moc som z toho nepochopil. Hľadal som tú cestu čo píšeš ale Export using Quick Time som tam nenašiel. Prosím ťa skús mi pomôcť a trocha to popísať. Mám Mac len viac ako mesiac tak ešte sa učím. Ďakujem.

mixi
    Účastník (Participant)

v imovie na hornej liste mas zalozky: File Edit View Text Share Window a Help. Ak mas v imovie hotovy projekt, pod zalozkou Share najdes moznost exportu Export using Quick Time. Tam ho vies pomenovat,urcit kam sa ma ulozit klikni na Options a nastav DV , Pal a v exporte klikni na sipky mas co chces aj avi. Das Save a je to

t6mas
    Účastník (Participant)

karol zrejme nechcel exportovat, ale importovat AVI..

mixi
    Účastník (Participant)

File, Import, movies a ak mas na disku avi subor , tak importujes avi. Ak z kamery, tak importnes to v com tvoja kamera uklada

mixi
    Účastník (Participant)

dolezite je na zaciatku spravne nastavit New projekt PAL 25 snimkov a 4:3 alebo 16:9

Karol61
    Účastník (Participant)

Ďakujem za rady ano chcel som importovať avi. vyskúšam poprípade napíšem. Pekný deň.

Karol61
    Účastník (Participant)

Asi bude ten súbor vadný stáli mi pri načítavaní súboru skončí. Škoda, že sa nedá pozrieť aké formáty program importuje. Alebo ak sa dá tak neviem kde.

mixi
    Účastník (Participant)

klikni na subor pravym tlacitkom a / INFORMACE ,

Karol61
    Účastník (Participant)

Info je v pohode. Mne nechce nainportovať žiadny súbor s koncovkou avi.

Karol61
    Účastník (Participant)

Aj formát je správne nastavený ako si písal.

Karol61
    Účastník (Participant)

Chcem sa ešte spýtať a dá sa vôbec do imovie nainportovať formát avi ? Ja som skúšal už viacej súborov a nejde mi to. Netreba tam doinštalovať codeky ?

mixi
    Účastník (Participant)

bez problemov.pred importom si skontroluj nastavenia programu, aby si nemal usa normu {NTSC} ale nasu PAL 25 snimkov za sekunde.Pozri si na GOOGLI presety.

shelbygt
    Účastník (Participant)

Pokial viem tak iMovie avi nenacita sice ho ulozi do iMovie Events ale nic s nim neurobis najpr ho musis prekonvertovat najlepsie do DV a potom s nim robit.

mixi
    Účastník (Participant)

nestriham v imovie , pouzivam premiere.Teraz som z disku dal import do imovie ; a v pohode je tam

Karol61
    Účastník (Participant)

mixi chcem sa ťa spýtať. Adobe Premiere si kupoval ale máš dobrú radu pre domáce vytváranie videa ? :-) Práve ho sťahujem ale len skúšobnú verziu. Nechápem prečo mne nejde nainportovať súbor avi keď tebe to ide. Mám úplne nový mac všetko ide ako hodinky ale naimportovať avi nejde. Poprípade ak by si vedel poradiť ohľadom premiere napíš na karol61@atlas.sk Ďakujem.

Karol61
    Účastník (Participant)

Ešte by som sa chcel spýtať či vie imovie naimportovať DVD. Potrebujem spracovať DVD čo už niekto dal na DVD medium a nechce mi to naimportovať. Nie je to žiaden opriginál DVD ale ako píšem už spravené DVD ale Bohužiaľ veľmi amatérsky.

M!ke
    Účastník (Participant)

Myslím, že u avičiek pri iMovie nepochodíš. Možno ak máš nainštalovaný Perian, tak to pôjde, ale…
    Keď máš DVD, tak ho cez Handbrake prekonvertuj do mp4. Tento formát ti iMovie určite zhltne.

Karol61
    Účastník (Participant)

OK vyskúšam ten Handbrake. Ďakujem.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 21 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.