iMac/MacMini – 5.1 zvuk. Jak ?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware iMac/MacMini – 5.1 zvuk. Jak ?

Zobrazuje sa 19 príspevkov - 1 až 19 (z celkového počtu 19 )
  • Autor
    Offler
    Účastník (Participant)

Zdravim,
    chtel bych se poptat jak dostanu z Maca (iMac Intel/MacMini Intel) 5.1 zvuk do reprobeden (nejlepe porad digitalni cestou..)

Poridil jsem si dnes tyto reproduktory:
    Logitech Z-5450 5.1 Wireless

INFO O REPRO:
    Digitální šestikanálový systém reproduktorů nabízí elegantní design umocněný absencí přívodních kabelů k zadním reproduktorům. Nechte se pohltit věrným a čistým podáním prostorového zvuku při sledování oblíbeného filmu, posluchání hudby, nebo hraní počítačových her. Systém lze připojit k Vašemu DVD přehrávači, počítačové zvukové kartě, herní konzoli, MP3 přehrávači aj. Jeho součástí je samostatný dekodér zvládající dekódování formátů Dolby Digital, DTS a DTS 96/24. Samozřejmostí je i možnost rozmixování stereo zvuku na zvuk prostorový.

VSTUPY:
    Digitální optický (2x)
    Digitální koaxiální (1x)
    Šestikanálový analogový přímý vstup (1x)
    Mini stereo (1x) na straně kontrolního panelu

URL: http://www.alza.cz/logitech-z-5450-5-1-wireless-315w-rms-thx-dd-a-dts-dekoder-d58227.htm

Chtel bych pouzit MacMini jako zaklad domaciho centra, takze bych chtel i koukat na filmy v prostorovem zvuku. Zatim to mam pripojene jen klasickym sluchatkovym vystupem,a le to neni ono.

Dekuji za kazdou radu. (:

pateson
    Účastník (Participant)

Myslím, že potřebuješ pouze TOSLInk optický kabel, který má na jednom konci redukci na 3,5 mm jack (jakoby, není to kovový kontakt). Leží mi doma a ještě jsem to ani s digitálním receiverem nevyzkoušel :-), lež mělo by to normálně fungovat. Samozřejmě musíš přehrávat DVD v soft přehrávači, který umí posílát digitální 5.1 zvuk, ale ten snad je součástí systému.

Kiko
    Účastník (Participant)

No ja moj Macbook standartne pripajam cez opticky kabel k receiveru. Ide to v poho ale 5.1 som este neskusal :)
    A co sa tika macmini tak ten mal opticky vystup az s intel procesormi.

Offler
    Účastník (Participant)

(: mno…tak nevim nevim, jak hledam, tak jsem nikde informaci nedohledal. Na Mujmacu je priserna diskuze a jeste horsi hledani.

Takze bych to mel zkusit jen pres opticky kabel ?
    Co vim, tak v Intel iMacu je Sigmatel HD Audio kodek, takze by 5.1 mel umet, jen v nastaveni systemu neni ani ň o tom.

Nebo by se me libil i „Šestikanálový analogový přímý vstup (1x)“, jen jak to rozvest, tot otazka. (:

Kiko
    Účastník (Participant)

no ja to zajtra ked pridem domou skusim s tou optikou na mojom Macbooku co to povie, ale inak podla mna 5.1 z MACu nedostanes, alebo mozno este cez externu zvukovku cez firewire :)

Offler
    Účastník (Participant)

Neco jsem nasel:
    http://www.griffintechnology.com/products/firewave/index.php

Cena: $39.99
    Doprava: $64.00
    Celkem: $103.99

Vypada to hezky, presne by se to hodilo k Minimu. (:

Offler
    Účastník (Participant)

Kiko: dekuju (:

Je to trosku vec, ktera me u Macu vadi…

nemo
    Účastník (Participant)

Intel Mac Mini ma normalne opticky 5.1 vystup. Pisou to i na oficialnich strankach:

http://www.apple.com/macmini/accessories.html

Cili skutecne staci jen ten TOS kabel.

Kiko
    Účastník (Participant)

No neviem skusal som to cez opticky kabel, ale Dolby Digital sa mi k receiveru nepodarilo dostat. Netusite kde by mohol byt problem? Aky program pouzivate na prehravanie DVD?

Offler
    Účastník (Participant)

Kiko: dekuji…sam tedka nemam moznost to vyzkouset.

Nemo: ma psano optical output a ze jde pripojit k 5.1 systemu a dalsim vecem….ale neni tam psano 5.1 optical output, proto jsem se ptal. (: I klasicke DVD audio ma optical output, ale neni to 5.1 vystup.

Kiko
    Účastník (Participant)

No ak mas aj na tych reprakoch opticky vstup urcite by som to prepojil optickym kablom nez analogovo, len netusim preco nejde to DD, pretoze pod zvukom 5.1 si predstavujem aspon DD.

Offler
    Účastník (Participant)

ad: 5.1 to ano, ne jen nejaky fake surround, ale pravy dolby digital. zatim mam imac na druhe strane mistnosti a muziku streamuju pres air port s airtunes do beden, takze se snazim vyhybat kabelum.
    Jen me to zajima, jelikoz chci (mel jsem) miniho a nikde o tom neni nic psaneho. od griffinu ta 1394 krabicka je hezka, jen…ta cena ):

to jsem zvedav k cemu se dopatrame (:

Kiko
    Účastník (Participant)

No konecne sa mi podarilo rozbehat aj DD, hardware podpora v poho, len v software bol problem, az kym som vo VLC nasiel tu spravnu moznost. Takze DD cez opticky kabel na vsetkych Macoch by nemal byt problem ;)

Offler
    Účastník (Participant)

(: dekuju za info.

copak se kde musi nastavit u VLC ? FrontRow ma taky 5.1 zvuk ?

Kiko
    Účastník (Participant)

FrontRow este skusim, vo VLC zaskrtnut Use S/PDIF when available a Force detection of DD das napr na Auto

janvel
    Účastník (Participant)

namam mac mini,ale co som sa docital,tak dvd prehravac (systemovy) 5.1 zvlada (ked pouzijes opticky kabel na prepojenie), len to musis nastavit.

Kiko
    Účastník (Participant)

no skusal som FrontRow a DD neslo, takze zatial sa mi ho podarilo rozbehnut iba na VLC

peto01
    Účastník (Participant)

a keby chcem na mbp s jednym audio pripojiť http://www.pc.sk/modules.php?name=article&what=print&v=1036368855 tak čo by som mal dokupiť?

sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

tak v tomto pripade mas smolu. 5.1 po analogovom kabli nerozchodis. Jedine ze tam napichas jack rozdvojky ale tym docielis len stereo na 5 reproduktoroch

druha moznost by bola kupit externu zvukovku ktoa ma analogovy vystup na 5.1 zvuk

Zobrazuje sa 19 príspevkov - 1 až 19 (z celkového počtu 19 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.