iMac rychlost disku

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware iMac rychlost disku

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Autor
    Príspevky
  • #105245
    jan_baca
    Účastník (Participant)

    Caute, rad by som poprosil uzivatelov iMacov poslednej generacie o uzivatelsku skusenost: zvazujem kupu iMacu z druhej ruky, ktory by mal nahradit doteraz hlavny pracovny nastroj MBP 2011, 16G ram, 128G SSD. Nakolko second hand iMacov s SSD resp. Fusion Drive nie je prilis vela v ponuke, rad by som sa z prvej ruky dozvedel ako ste spokojny s rychlostou iMacov so 7200 (alebo nebodaj 5400) otackovymi pevnymi diskami, ci vam to pohodlne staci na pracu alebo mate obcas chut to rozkopat. Dost som sa rozmaznal SSDckom a nerad by som aby novy stroj vykonovo zaostaval. Pocitac vyuzivam iba na pracu-2D grafiku, sem tam nejaky render a pod, ziadne hry. Dodatocnu vymenu SSD by som moc riesit nechcel kvoli relativne komplikovanej instalacii.

    Dakujem za nazory a rady.

    #405436
    dfx
    Účastník (Participant)

    S otackovym diskom ide jednoducho pomaly. Nikomu neodporucam. Napriklad spustenie OS X na SSD disku je za 20 sekund. Na otackovom disku to trva minutu a pol.

    #405438
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    Mal som MacBook White Early 2008 s klasickým HDD, neskutočná otrava. Doma máme aj Mac mini s cca. porovnateľnými parametrami ako s otcovým 13p MBPr, až na ten disk – Mac mini je klasika HDD a rozdiel cítiť.

    #405461
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Ak ides do starsieho modelu, nie novsich „slim“ modelov (myslim od r. 2014 ci 2013), tak tie idu rozobrat. Do 27″ das SSD bez problemov aj bez vyberania optickej mechaniky. Len si treba spajkovat kablik z 2 SATA kablov, datoveho a napajacieho.

    Instalacia az tak komplikovana nie je, len uvolnenie obrazovky vyzaduje setsakra dlhy torzny kluc kedze sroby su pekelne hlboko. Sklo zhodis silnymi prisavkami, urcite neodporucam prisavocky do kupelky na uteraky, su velmi slabe, idealne su podobne ako na GPS navigacie ci osadzanie skiel.

    #405466
    jan_baca
    Účastník (Participant)

    No ja planujem ale urcite slim model, tam je to s tym sklom podla toho co som pozeral este o dost komplikovanejsie, vobec sa mi do toho doma nechce, jedine dat si to spravit v servise.

    Pomaly ale zavrhujem alternativu klasickeho HDD, len mi nejde do hlavy ako je vobec mozne, ze do iMacov=vykonnych pracovnych pocitacov stale davaju v standarde otackove HDD, dokonca aj do 5K iMacu, WTF?
    Tak ma iba zaujimalo ci su s tym ludia spokojni a ako to hodnotia, lebo jasne ze je SSD rychlejsie, ale ci pri realnej praci na iMacu s 7200 otackovym diskom pocituju nejake obmedzenia.

    #405471
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Do slim modelov SSD nedas. Je takmer nemozne to nieze rozobrat, ale dat naspat dohromady. Okrem toho, vzdavas sa vyhody Fusion drive, lebo bud tam bude len SSD na SATA (vyrazne pomalsie nez priamo na PCIe zbernicu) alebo len HDD. Ale ok, beriem, disk sa da dat externy a idealne NAS.

    kazdopadne, iMac z 2. ruky len s HDD by som vobec neriesil. Tie disky tam su zufalo pomale, specialne zakladny 21.5″ model ma tak pomaly disk, ze som sa zhrozil, ked som to testoval. Ta masina bola totalne nepouzitelna, tak to lagovalo, aj elementarne operacie.

    Zvaz inu moznost, ak nenajdes slim iMac s SSD niekde na bazare: novy iMac s SSD, prehnany cez firmu nejakeho znameho, ktory je platcom DPH. Urobis sluzbu aj znamemu aj sebe, kedze uspora 20% nie je zanedbatelna, ze a ponizit niekomu danovy zaklad o 1500 Eur tiez nie je malo, ak sa jedna o jednochlapovu s.r. o.

    #405506
    jan_baca
    Účastník (Participant)

    Mas asi recht, skor ci neskor by to SSD aj tak bolo nevyhnutne takze radsej to vyriesit hned. Budem este chvilu sliedit ponuky a snad sa nieco pritrafi. Dikes

    #405511
    Jod
    Účastník (Participant)

    Rozmýšlam ako by som vyjadril svoju nenávisť k otáčkovým diskom v iMacoch. Ale nato asi niesu slová. Za tie peniaze by sa mali hambiť.

    #405519
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Tak tak, dat aspon 128 GB verziu pre Fusion by ich snad nezabilo. Jedine 2 masiny s HDD v produkcii Apple su Mac mini (najlacnejsi box, ospravedlnitelne) a iMac. Vsetky ine Macy maju SSD.

    #405522
    jan_baca
    Účastník (Participant)

    Je to fakt neuveritelne no, obzvlast vzhladom na to ako SSD polacneli. A vobec zaradit do ponuky v roku 2015 iMac s 5400 otackovym diskom je scestne :-)

    #405547
    JFK.
    Účastník (Participant)

    nj, čeknite na Alze, tie ceny išli neskutočne dole…
    SSD sú už normálne dostupné disky.

    ja normálne NEROZUMIEM, ako môžu používať 5400 rpm HDD v roku 2015, taký som mal na starom desktopovom šrote v roku 2004.

    11 years guys……

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.