imac a tv

Domov Diskusné Fóra Nezaradené imac a tv

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Autor
    tomasmarso
    Účastník (Participant)

caute ako sa da prepojit imac s tv a co nato potrebujem dík

raul
    Moderátor

toto by mohlo byt najucinnejsie, mozes si dokonca vybrat z viacerych modelov:
    http://www.kova-tex.sk/retaze

osobne odporucam tie okrasne – nech to aj trochu vyzera…

jigga1411
    Účastník (Participant)

Ak mas na mysli prepojenie typu chcem vidiet obraz na z iMacu na TV staci ti Mini display to HDMI a prepojis to napriamo alebo ak chces kukat telku na iMacu budes potrebovaz jedno zo zariadeni od firmy elgato… podla toho aky signal prijmas.

bawy
    Moderátor

raul:D ty už nevieš čo od dobroty :D :D krute :D

raul
    Moderátor

bawy: trosku cynickeho humoru :) mohol som napisat aj toto:

„Prosim ta, skus napisat, aky mas presne imac, aky mas tv, ci to ma byt drotove alebo bezdrotove prepojenie, ako su daleko od seba, prepojit obraz+zvuk alebo len obraz alebo len zvuk, na co to ma byt primarne urcene, ma ist nebodaj o bezpecnostne prepojenie…“
    a podobne, ale kedze neboli poskytnute ziadne relevantne informacie v prvom prispevku, tak som usudil, ze pojde prave o tu bezpecnost – ved keby niekto mal zaujem o tie ostatne veci, snad by napisal aspon aky ma imac :)

tomasmarso
    Účastník (Participant)

diky raul mam imac 2006 a chcem ho prepojit so samsungom 5 generacie led tv moze byt drotove prepojenie su od seba asi tak 1,5 m najlepsie by bolo aj obraz hd aj zvuk a je kto len klasicke prepojenie na bezne pouzivanie dakujem

bawy
    Moderátor

Kúpiš si redukciu miniDVI->HDMI, kúpiš si kábel HDMI zapojiš do telky a máš prepojený obraz. Ak chceš aj zvuk kúpiš si kábel 3,5mmjack -> chinch a prepojiš a máš zvuk.

MoRFi
    Účastník (Participant)

bawy: a na telke si bude vediet nakonfigurovat zdroj obrazu a zdroj zvuku? Teda ze to ide z 2 kablov? Ja som to skusal raz ale pohorel som.

ygy
    Účastník (Participant)

zvuk pôjde tuším len cez externé repráky, nie telku …. mac podporuje zvuk z minidisplay portu tuším až od roku 2011

majdy
    Účastník (Participant)

Minidisplay port umožňuje prenos zvuku od roku 2010.

raul
    Moderátor

Je to ako pise morfi, ale v zasade ma bawy pravdu. Obraz nie je problem – naj cez hdmi. Zvuk potom bud do ext. reproduktorov, alebo nechas z imacu, alebo do zosilovaca, ak nejaky mas a do reprakov. Je pomerne mala sanca, ze ti to pojde cez tv.

Vidis, ake je dolezite vediet, aky mas imac. Keby si mal novsi, ta to cele spravis jednym kablom…

iwans
    Účastník (Participant)

Na mojom postarsom Samsung LCD TV mam jeden z HDMI vstupov oznaceny ako „PC in“ – to je vstup, ktory je urceny prave na pripojenie pocitaca a su k nemu priradene 2 audio cinch vstupy, na ktore sa da priviest analogovy zvuk napr. zo sluchadloveho vystupu. Pre starsie apple stroje je to asi jedine riesenie ako dostat do telky obraz (digitalne) aj zvuk (analogovo) sucasne. Standardny HDMI vstup automaticky predpoklada, ze v prichadzajucom HDMI je aj digitalne audio a neumoznuje priradit k tomuto vstupu iny zvuk.

Okrem toho este existuju rozne predrazene prevodniky z digital video + analog/digital audio na HDMI, ale to uz by som videl asi ekonomickejsie predat stary mac a kupit novsi, ktory uz podporuje audio v minidisplayport-to-hdmi kabli.

Dalsie riesenie je nejaky rozumny AV receiver + reproduktory a ako vedlajsi efekt sa dostavi spravidla ovela prijemnejsi zvuk, nez z akehokolvek TV rozumnej cenovej kategorie (Nech sa nikto nehneva, ale do plochych TV by mali zakazat montovat reproduktory alebo ich aspon rozumne doplnit subwoofermi…)

A najrozumnejsie riesenie je nepozerat tolko do telky, vonku zacina jar, pod ho radsej niekam do lesa, do parku a na lavicke precitat nejaku knihu, hoc aj na iPade…

win2mac
    Účastník (Participant)

@iwans: +1

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.