iMac 27, r.2011 – blikajúca obrazovka

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware iMac 27, r.2011 – blikajúca obrazovka

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Autor
    onefine
    Účastník (Participant)

Ahojte!

Včera sa mi stalo, že mi začala blikať obrazovka na iMacu, takže musím len natvrdo vypnúť iMac a potom ho zase zapnúť. Druhý stav, ktorý niekedy nastane namiesto blikania je, že ostane celá obrazovka modrá s takými pásikmi po celej dĺžke. Volal som do servisu, vraj sa to iMacom stáva, že pravdepodobne odišla grafická karta. Softvérová záležitosť to nebude, lebo som nanovo preinštaloval systém a po chvíľke používania to začalo robiť zase, keď som dal FullScreen nejakej aplikácie.

Servis je dosť drahý a výmena grafickej karty ešte viac. Neviete o niekom, kto by to opravil lacnejšie? Alebo je najlepšia možnosť dať to do autorizovaného servisu?

Prosím o rady :(

Mišo
    Účastník (Participant)

Ahoj, ja som mal rovnaky problem (len teda rocnik 2009), a zahral som to na istotu a zobral do servisu. Odporucam servis Swiss. Za kartu aj servis som sice zaplatil 240 eur, ale zaroven mam tu istotu ze to je spravene odborne, plus mam 2 roky zaruku na novy diel… iMac som im zobral v piatok a nasledujuci utorok-stredu uz volali ze je hotovy (ale to sa moze asi lisit v zavislosti od toho ci je graficka karta na sklade).

mozeg
    Účastník (Participant)

Na notebookoch a xboxoch 360 sa toto riesilo teplovzdusnou pistolou alebo fenom. Mas tam studeny spoj. Rozober ho a okolie grafiky prejdi teplovzdusnou pistolou alebo fenom.prestuduj si navody na nete a youtube.prinajhorsom ti to vymenia v servise ak ti to napriektomu nepojde.

onefine
    Účastník (Participant)

Skúsim ešte toto, presne to sedí na to čo sa stalo mne a Apple na to ponúka výmenu do 4 rokov od kúpy: http://support.apple.com/kb/TS5167?viewlocale=cs_CZ&locale=en_US

onlineman
    Účastník (Participant)

Presne tak, ja som mal ten istý problém, pričom v mzone kde bol kupovaný mi to odmietli vymeniť kvôli „neuatorizovanému“ zásahu, vymieňal som SSD. Uhral som to na tento výmenný program vo Swisse, a úplná spokojnosť, odporúčam rovno sa obrátiť na Swiss v BA

onefine
    Účastník (Participant)

už je v servise, tak dám vedieť ako to dopadne, dúfam že bude program výmeny od Apple.. ;)

onefine
    Účastník (Participant)

Tak dobrá správa! Vymenili mi tú grafickú kartu za novú úplne zadarmo. CCC servis ;)

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.